Prirodzené metódy antikoncepcie

5. okt 2024

Tie, ktoré praktizujete prirodzené metódy ako formu antikoncepcie, v čase neplodných dní je možné mať nechránený styk bez počatia?

kavasmliekom
5. okt 2024

Nechránený styk sa rovna možné tehotenstvo, bodka.

22021987
5. okt 2024

Je ale samozrejme treba rátať s tým že vzdy je moznost otehotniet.

autor
5. okt 2024

pred ovuláciou to je také neisté by som povedala ale napríklad 3 dni po ovulácií do najbližšieho menzesu sa už otehotnieť nedá, to mi povedal i gynekológ

hygienka
5. okt 2024

Ja si sledujem plodné dni. Sú rôzne metódy. Ja sledujem hlien a bazalnu teplotu, lenže v teplomeri došli baterky a vždy keď idem do mesta zabudnem kúpiť 🫣
Pred ovuláciou vždy môžeš otehotnieť, nakoľko spermie v kvalitnom hlien vedia prežiť aj 4-5 dni a keď sa ovu posunie, tak je z toho bejby. Po ovulácii už otehotnieť nemôžeš.
U nás teraz tretie neprichádza do úvahy. Takže pred ovuláciou bez sexu a pre istotu čakáme ešte 3 dní po ovulácii.

hygienka
5. okt 2024

@kavasmliekom len treba poznať základy fyziológie 😉 po ovulácii sa už nedá otehotnieť

kacena4
5. okt 2024

ano mame to tak, ze po ovulacii mozes... ale nikdy na 100% nevies kedy ti prebehne ovulacia nakolko mozes mat hormonalne vykyvy. takze ak sa riadis prirodzenymi metodami musis vzdy ratat s moznostou otehotnenia a teda aj prijatia dietata

thirstymonk
5. okt 2024

Nasa prirodzena metoda sa narodi v marci. Takze asi tak.

negymama
5. okt 2024

my mame z tej prirodzenej antikoncepcie stvrteho syna 😅 Potom sme sa zamerali uz na tu "neprirodzenu"

nevenka
5. okt 2024

My to tak mame, ze po ovulacii (podla BT), na treti den zvysenej teploty a az do menzesu uplne bez ochrany. V pohode. Jedine po MS, do ovulacie bacha, my sme to obcas riskli aj vtedy, no a 2x sa nam stalo, ze ovu prisla skor aj o tyzden a z toho mame 2 deti. Takze toto neodporucam. Ale po ovulacii je to uz okaaa.

zobaka
5. okt 2024

nie je to bezpecne, moze to fungovat 20 rokov a potom nemusi, neodporucam

autor
5. okt 2024

@nevenka áno tiež si to všetko sledujem, mne sa podľa hlienu nedá veľmi ale bazálnu teplotu a kŕčok maternice sledujem, ak sedí teplota i kŕčok tak viem kedy ovulácia prebehla, my do ovulácie styk nemáme a po ovulácií máme s ochranou ale chcem prejsť na nechránený styk ale bez počatia samozrejme tak som sa pre istotu chcela opýtať či mi to môže niekto potvrdiť aj zo skúseností reálnych, viem že je veľa žien, ktoré otehotneli i pri praktizovaní prirodzených metód ale myslím, že je to skôr chyba pri tom ako vyhodnotili dni a nie, že otehotneli v neplodnom období

kavasmliekom
5. okt 2024

@hygienka len treba poznať svoje telo. Nepíšem nikde, že otehotnieš po každom styku. Len ze nechránený styk sa rovna možné tehotenstvo.
Koľko takých deti behá po svete 😊

mabose
5. okt 2024

S mužom sme mali prerušovaný sex 7 rokov nič a 10m po pôrode bum znova tehotná

vanilkovazmrzka
5. okt 2024

Neplodne dni nie su plodne, takze nemozes pocat. Ale musis si byt 100% ista, ze vies ako metody sledovania cyklov funguju, a kedy tie neplodne dni skutocne su. Na neplodne dni od menstruacie po ovulaciu by som sa nespoliehala na 100% kvoli zivotnosti spermii, lebo to nevies realne odsledovat, ale neplodne obdobie po ovulacii po menstruaciu uz je safe bez ohladu ma to, ci spermia bude zit 5 hodin alebo 5 dni 😁

lucia245
5. okt 2024

Otehotnieť môže žena počas celého cyklu

danielad9
6. okt 2024

@lucia245 nie nemôže. Môže otehotnenieť iba počas ovulácie. Ale ta sa môže počas cyklu posunúť. Mimo ovulácie sa otehotnieť nedá

adkadz81
6. okt 2024

Moze sa stat, hoci vynimocne, ze su aj 2 ovulacie za mesiac, no druha po tej prvej nastane nejneskor do 48 hodin.Nie som v tom odbornik, nastudujte, spytajte sa gynekologa..

blaazi
6. okt 2024

Po ovulacii pre istotu az od 4. den po, az do ms vyuzivame neplodne obdobie na nechraneny styk , ovulaciu overujem teplotou, hlienom, pripadne testom a stavom krcku. Dve ovulucie prebehnu max v rozmedzi 48h, preto 4dni. Do ms prebieha lutealna faza, ktora je neplodnym obdobim, mozno ju bezpecne vyuzivat. Avsak ovulacia nesmie byt urcovana kalendarikmi a aplikaciami na baze statistiky a priblizneho odhadu, ale realitou a ta moze byt v kazdom cykle ina v zavislosti od zdravia, stresu, a pod. Odporucam absolvovat kurz Symptotermalnej metody alebo CreightonModel.

lucia245
6. okt 2024

@danielad9 samozrejme, že sa dá. Pracujem so ženami a mám okolo seba také, čo otehotneli cez , po, aj pred z cyklu vypočítanou ovulaciou. A aj také, čo počas menštruácie .. kedykoľvek počas cyklu môže žena otehotnieť🙂

lucia245
6. okt 2024

@danielad9 pretože ovulácia môže nastať kedykoľvek

autor
6. okt 2024

@lucia245 áno, veď ovulácia sa nedá vypočítať, treba ju odsledovať, teda ak to správne odsleduješ neplodné obdobie je bezpečné

buberova
6. okt 2024

Ja by som sa strašne bála na toto spoliehať...

carduelis
6. okt 2024

Tieto metody (Creightonsky model a Symptotermalna metoda) su vedecky podlozene a maju vysoku efektivitu pri pouzivani. Rovna sa a je vyssia ako pouzivanie antikoncepcie. Odporucam sa to naucit pod dohladom lektorky, nie len si precitat a skusit. My pouzivame niekolko rokov, ja mam nepravidelne cykly a bez problemov. Sme obaja velmi spokojni. A mame sex aj pred ovulaciou.

autor
7. okt 2024

@carduelis mohla by som napísať súkromnú správu?

carduelis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
carduelis
7. okt 2024

Kľudne 🙂

hendikep
7. okt 2024

ano, sledujem si hlien, meriam si teplotu s pristrojom Lady Comp.. ten mi to rata dobre, hlienom sa len poistim, ale este sa mi nestalo zeby mi lady comp ukazoval zle…

Nevsimaj si reci ze nechraneny styk = mozne pocatie, spravne to ma byt pohlavny styk = mozne pocatie, ziadna antikoncepcia nie je na 100%, ziadna !

Sledovanie svojich cyklov ma len vyhody, my zeny fungujeme cyklicky.. do ovulacie a pocas MS sme plne energie, po ovulacii mame utlm, pocas MS ani nevravim … My nie sme stavane na nonstop vykon ako muzi. Ak svoje telo poznas, sledujes, lepsie ho chapes, viac chapes svoje nalady.. vies napriklad ze po ovu je fajn nasadit magnezium na zmiernenie PMS atd.. a ziadna chemia ktora Ti moze sposobit emboliu, potlacenie prirodzenych nalad atd. Hormonalna antikoncepcia je velky zasah do nasej zenskej prirodzenosti … priroda to ma vymyslene inak.

Velmi ma mrzi tato stigmatizacia prirodzenych metod planovania rodicovstva. Zeny nevedia o co prichadzaju ked nepoznaju svoj cyklus / svoje telo. A myslia si ze napr. hlien krcka maternice je prejav mykozy 🤦‍♀️

nevenka
8. okt 2024

@lucia245 kedykolvek urcite nie.

nevenka
8. okt 2024

@autorka ja som otehotnela len v plodnom obdobi. Jedno dieta tak, ze styk 12 DC (u mna ovulacia bezne byvala 17-23.den), no ale posunula sa mi na 14-ty den 😆. A dalsie dieta netusim, presne kedy, ale styk bol 10 DC, na 25 DC som mala pozitivny test, to som.mala tesne po covide, takze ani teplota mi nestupla, vobec, ja som este len cakala ovu, bola teplota stale nizka. A bum, 25 DC vyletela cez 37 a ja som si pre istotu robila test, lebo som brala lieky, co sa v tehotenstve nesmu. Takze ovu mohla nastat ten 14-ty den, takze spermie prezili 4 dni. Lenze teplota nic, testy negativne, hlien ziadny, nie ze plodny. Ale ako vravim, v tom mal prsty covid. Ten prvy raz som podcenila hlien, priznavam. Ked mi o 3 dni vyletela teplota, tak som vedela, ktora bije 😅🤣.