Prirodzené metódy antikoncepcie

vcielka123456
14. sep 2016

Ahojte, ja viem, ze tu uz podobne diskusie vedu, ale chcela by som sa spytat na skusenosti bab, ktore pouzivaju tieto prirodzene metody antikoncepcie a maju velmi nepravidelne cykly. Moje cykly vyzeraju , ze (30, 31, 40, 35, 46...) - proste hroza. Sama pouzivam prirodzenu metodu (nieco, ako Bilings), zatial to funguje (nie som tehotna), ale kazdy mesiac trpnem, ze ci menzes pride. Na rozdiel od "kniznych prikladov" sa mi stalo, ze som mala "plodne obdobie" 2x za cyklus s tyzdnovym odstupom (suche obdobie), alebo ze som mala "plodne dni", len 4 dni do mesiace (1 kvazy vlhky a potom tie +3 dni, ktore sice su suche , ale rataju sa ako plodne).....Je velmi tazke, byt v pohode, ked viem, ze sa mi mozu stat aj 2 vlhke obdobia do mesiaca a teda, ze po tom prvom to mozem vyhodit z hlavy. Navyse, toto vam nikto na ziadnom skoleni o prirodzenych metodach nepovie - co je fakt tragedia. Chcela by som pocut skusenosti niekoho, kto je na tom podobne. Ja viem, napisete mi, ze mam pouzivat HAK, ale z moralneho hladiska nechcem (vsetky HAK su kvazi abortivne), kondomy ani prerusovana suloz nie je to najsexy riesenie (proste to milovanie nie je uplne super a nechcem to tak riesit do nekonecna), cyklotest je pre mna nanic, lebo ten na cykly dlhsie ako 35 dni nie je vhodny. Nemate nejake skusenosti s tymto? Este chcem povedat, ze bola som u 5 gynekologiciek a vsetky mi povedali, ze som v poriadku a moj cyklus je OK, lebo mam plodne dni. To, ze ma to takto stresuje, chceli vsetky riesit HAK...no a ano, skusila som nejakych par prirodzenych pripravkov z internetu na stabilizaciu cyklu....ale teda zatial nic nepomohlo.... Som z toho fakt zufala. Niekto, kto mal alebo ma podobny problem?

sense
15. sep 2016

A nepripada do uvahy ani vnutromaternicove teliesko? Nehormonalne?

liesik
15. sep 2016

@vcielka123456 tak potom naozaj iba vnútromaternicové teliesko. Čo sa týka HAK tak je mi jasné prečo ju nechceš brať, ibaže hormóny nie sú len o tom, že ťa chránia od otehotnenia, ale aj o tom, že by ti možno upravili aj cyklus.

zuz02
15. sep 2016

Vnutr.teliesko je tiez abortivne. To uz radsej Pharmatex. Ten zneskodnuje spermie. Cize k ziadnemu abortu nedojde.

fantaghiro21
15. sep 2016

Som na tom podobne...Vsetky tie Bilingsove metody su dristy ..alebo skor..pre dokonale zdraveho cloveka...Nechranime sa rok... a zatial sme neotehotneli... Takze verim, ze ani neotehotnieme:D

vcielka123456
autor
18. okt 2016

@fantaghiro21 a ako to potom riesis? My stale kondomom. Podla mna ten farmatex, co tu spominala @zuz02 moze byt ok. Ako to mas ty?

fantaghiro21
18. okt 2016

ja som sa sledovala ...ale mne vobec nic nevychadzalo...ani co sa týka krcka, hlienu, teploty...mam PCOS, potratila som a z velkej casti som uz neplodna.Neriesim...Deti uz nejak neplanujeme... A keby prislo, tak pride,ale ...

lauricka
18. okt 2016

@fantaghiro21 mne pomohol drilling vajecnikov

lauricka
18. okt 2016

@vcielka123456 hm, v tomto pripade je tehotenstvo len otazkou casu, by som povedala. To vsetko je tak nespolahlive, ze je to len o stasti. A pri nepravidelnom cykle ani nehovorim, tam uz vobec. Takze ja to vidim na ten kondom alebo ten Pharmatex. Chapem dovody, aj pocity, no treba ratat s babatkom radsej.

mia91
18. okt 2016

@vcielka123456 my sme boli s pharmstexom nadmieru spokojní obaja.

salome51
19. okt 2016

@vcielka123456 ja mám tiež absolútne nepravidelný a nepredvídateľný cyklus. Proste ani PMS. Jednoducho zrazu začnem krvácať a hotovo. U mňa pred prvým tehotenstvom a aj po ňom 100% fungovalo meranie bazálnej teploty, ale keď som mala istotu že mám plodné dni tak sme používali kondóm. Ale mne sa pozdáva aj ten Pharmatex

zuz02
19. okt 2016

Pharmatex je fajn, fungoval 5 rokov, potom sa raz zrejme dobre ten cipok neroztopil a ostala som tehotna. Ale bolo to tym, ze som ten cipok dala az neskoro. Preto to zlyhanie. Teraz uz dalsie deti neplanujem, tak ten pharmatex kombinujeme s prerusovanou. A to funguje dobre.