Prirodzená antikoncepcia

oravese
16. dec 2014

Ahojte, nevidela osm tu takuto temu. Chcem sa spytat mamiciek, ktore neberu antikoncepciu , ale uprednostnuju prirodzene metody co sa im najviac osvedcilo a ci sa im v tom aj darilo predchadzat otehotneniu. Prosim nech prispeju mamicky, ktore maju takuto skusennost dakujem. 🙂

wieruska1
16. dec 2014

My uz niekolko rokov fungujeme na davani si "pozor" Funguje to zatial na 100% mame 1 planovane dieta 🙂

alaguema
16. dec 2014

prerušovaná súlož počas celého mesiaca, aj počas neplodných dní. Nie je to spoľahlivá metóda, ale to nie je žiadna prirodzená metóda a dokonca aj tie "neprirodzené" občas zlyhajú 😉 Čo sa týka tých ostatných ako merania bazálnej teploty, sledovanie hlienu krčka maternice...neviem, pripadá mi to ako že je okolo toho toľko meraní, že ma aj chuť prejde 😀 A aj tak by som asi bola na ihlách, či skutočne neotehotniem, ak si dovolíme neprerušiť. Prerušovaná metóda niekomu vadí, hlavne mužom, u nás je to dobré, ak žena vie a chce, dá sa to aj tak, aby mal z toho plnohodnotné potešenie aj muž 😉

alaguema
16. dec 2014

....a zatiaľ funguje 4 roky od narodenia mladšieho dietka 🙂

j.a.n.e.7
16. dec 2014

Ahoj, my používame už 7 rokov Billingsovu ovulačnú metódu, čiže sledujem si cyklus a telesné príznaky, detičky boli plánované tak nám sa toto osvedčilo. Ale samozrejme poznám aj páry, kde majú viacero neplánovaných tehotenstiev, ale to skôr preto, že v období dojčenia je to trošku náročnejšie rozpoznať v akej fáze sa žena nachádza. Ja som v prípade neistoty používala aj ovulačné testy aby som si to overila.

katarinamarkova
16. dec 2014

@oravese 🙂 nesexovat 🙂
plodne a neplodne dni u nas neplatia - asi mame plodne dni 365 dni v roku
prerusovana suloz je tiez u nas dobry sposob ako otehotniet 🙂

jalito
25. dec 2014

My s prerušovanou takto fungujeme už 6 rokov. A zatial nič. Moj muž si na to zvykol a už to neberie ako otravu a navyše má i niečo z toho sexu. Až mi príde divné, že som ešte neotehotnela, ani sa nevyskytli žiadne vážne výkyvy, až začínam mať pocit, že som neplodná alebo je ten moj mužíček šikovný 😀

betka28
6. jan 2015

Ahoj, ja tiež uprednostňujem prirodzenú metódu. Používam Cyclotest, malý prístroj na meranie plodných a neplodných dňoch. Som nadmerne spokojná, u nás to funguje na 100 %, môžem iba odporúčať....www.antikoncepcia-cyclotest.sk