Ahojte, dnes som volala gynekológičke s tým, či by ma nemohla objednať na preventívnu prehliadku keďže užívam antikoncepciu a chcela som byť istá či je všetko v poriadku po 3 mesiacoch užívania. Sestrička ma trošku odbila s tým, že som už preventívnu prehliadku mala začiatkom roka čiže už má neobjedna. Keby sa niečo prihodilo tak sa mám prísť ukázať. Cítim sa blbo pretože som si nemyslela že už nemôžem ísť na prehliadku. Teraz nám tým celý čas myslím a pripadám si ako idiot. Ak jej zavolám o 3 mesiace, kvôli receptu na antikoncepciu tak sa normálne bojím, že si to bude pamätať a len sa na mňa vykričí. Myslíte si, že len zbytočne preháňam?
Hej, prehanas
Mne môj gynekológ bral pravidelne každé 3 mesiace krv a až tak mi predpísal nové balenie. Nikdy mi nechcel predpísať len tak po telefóne a bez krvných odberov.
Prehanas, sestrička má toľko roboty že už teraz si pravdepodobne na to že si volala ani nepamätá 😀
Na preventivku mame narok raz za rok, ak sa nemylim, takze sestra ti nepovedala nic zle. A, ano, zda sa mi, ze prehanas, zrejme mas nejake zle skusenosti a mikro sebavedomie.
@mandzula áno ona mi to potom vysvetlila, len mne to vôbec nenapadlo. Áno sebavedomie veľmi nemám a preto riešim aj takéto detaily. Je mi jasné, že nič hrozné sa nestalo.
@kkovacovak ak sa vyskytne nejaký problém tak jasné, že tam pôjdem.
A keby si to aj pamätala - jedným uchom dnu a druhým von. Nemala si informáciu, dostala si informáciu, hotovo - uzatvorená kapitola, obrátime list a ideme ďalej.
Ďakujem, za odpovede ak by mi ta mierna nevoľnosť neustupila tak tam zájdem tak ako mi povedala
Je len poznamka mimo tému, že nemáš taký recept, že stačí prísť do lekárne a každé 3 mesiace tam máš antiku už nahodenú v systéme? Lebo štandardne predpisujú také recepty, aby im pacientky zbytočne nechodili len kvôli receptu... Na preventívnu prehliadku máš nárok len raz ročne (neviem či je to odstupňované podľa veku, ja chodím raz ročne k štátnej gynekologičke).
@lilly2303 to mas super gynekológa. Ja som chcela, ci mi nevyšetrí krv, ze ako moje hormony pracuju, lebo som starsia a zacal mi silny PMS s náladami a návalom tepla, ci nejde uz o nejaku menopauzu a povedal mi, ze nie 🤣🤣🤣 ze to je drahe 🙈 mam ist endokrinologovi
@mikadooo áno každé 3 mesiace volám o recept. Keď som antikoncepciu užívala prvýkrát tiež som sa mohla prísť ukázať či telo reaguje správne aj napriek preventívnej prehliadke. Teraz po 3 rokoch to už asi takto nefunguje. Preto som to nevedela ale tak už viem. Ako vravím ak by to pokračovalo zastavím sa tam
Ja ani neviem či tie mini nevoľnosti sú z HAK. V pondelok bolo všetko ok. Od utorka som v strese a nemam potrebu jesť vôbec. A mám ťažký pocit v žalúdku. Nevraciam ani nič podobné.
Chápem ta 🙂moja gynekologicka výborný odborník, milá všetko super a sestrička hrozna, stále nervózna.. Tiež vždy stresujem keď mám volať..
@sunshine_18 áno presne tak to je aj u mňa, sestrička je veľmi príjemná aj dôsledná čo sa vyšetrení týka ale sestrička je veľmi nepríjemná. Hlavné cez telefón
@betulinka1 no môj nie je nejakým fanúšikom hormonálnej antikoncepcie, tak možno preto.
@lilly2303 ja neberiem ziadnu ale aj tak ma to prekvapilo, ze ziadne vysetrenie krvy. Takze tvoj gynekolog dole klobuk.
Áno preháňaš. To tam teraz už nikdy nepôjdeš lebo sa budeš báť že si ťa bude sestrička pamätať? Si snáď dospelá osoba.