Zdravím.
Dnes sa mi zdôverila sesternica, že už má priateľa s ktorým spáva. Hanbia sa však kúpiť kondóm, tak sa spoliehajú na prerušovaný styk celý tento mesiac.
Vysvetlila som jej, že to nie je spoľahlivé a kondóm si môže aj objednať cez internet.
Teraz však k otázke, nemám reálnu skúsenosť s týmto spôsobom "ochrany", keďže som vždy brala tabletky. O pár dní by mala dostať menštruáciu a celý tento cyklus to robili takto, niekedy aj viac krát po sebe. Aká je šanca na to, že nedajbože ostala tehotná? Je tu niekto, kto má dieťa z takéhoto styku?
🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ hlavne, ze sa nehanbia sulozit omg, aj moja mama sa na to spoliehala dvakrát, mám aj sestru 😂
@anjelicek26 No po rozhovore s jej mamou (jej som toto nespomenula), som zistila, že sa stretávajú týždenne viac krát...teda určite boli spolu i počas ovulácie, alebo teda pár dní pred...
Presne to som jej hovorila, toľko možností je už dnes😒
To je tak 50:50. Chlapec si musí byť veľmi istý čo robí a verit si ale aj tak sa môže niečo stať a ani nebude o tom vedieť. Takže radšej by som prekonala ostych a kúpila tie kondómy, on by sa mohol tiež činiť, keď dievča sa hanbí. A ešte jedna rada, ja som pravidelne kupovala kondómy pri samoobslužných pokladniach a nikto nič nevedel, mladí by trt*kali ale rozum nikde 🙄 dnes je ozaj toľko možností ako sa dostať ku kondómom.
Viea kolko ludi beha po svete, kde si "chlap daval pozor"??😄😄😄😄😄takata metoda sa pouziva, ak mas partnera, kde ti nevadi, ak aj nieco ujde....(idealne staleho, najidealnejsie takeho, co sa nazyva manzel....)
Koľko má tvoja sesternica rokov, že takéto veci, ako plodné dni, predejakulačná tekutina, životnosť spermií a pod. neovláda? Nečudujem sa, že chcú v školách zaviesť sexuálnu výchovu. A nemyslím to v zlom. Niekdy je 13-ročná zbehlejšia ako 20-ročná 🤷🏻♀️
@rony2255 ona má 17, jej priateľ 23. Presne to mi hovorila, "vie čo robí už má 23". Aj skúsený chlap má čo robiť aby presne vedel kedy a ovládol sa, nie 23 ročný chalan 🤦🏻♀️
23 ročný a on si nevie zaobstarať kondómy? To ozaj nechal na 17 ročnu?!
Mladosť - pochabosť 🤦🏻♀️ keďže ti o tom hovorila, mala by si jej to poriadne vysvetliť. Asi 2 dni dozadu tu bola diskusia so 16-ročnou, ale už je zmazaná
@nikpa takého by som poslala do kelu. Ale dievča je mladé, ešte nemá skúsenosti a nechápe.
Aj keby mi povedal, že on vie čo robí a že sa necíti dobre s kondómom, povedala by som NIE. Nie pokiaľ nechcem už dieťa.
A sexovať sa nehanbí, ale kupovať kondómy áno?? Tak to je potom asi nevyzretý, vzhľadom na jeho vek...
My sme takto s muzom fungujeme cely nas vztah. Je to hlavne na muzovi, on musi presne vediet “kedy von”. My sme boli ale pripraveni, ze keby nahodou, tak to nie je katastrofa. Urcite by som takuto formu “ochrany” neodporucala hlavne mladym, co mozno so sexom iba zacinaju a ten chlap nie je taky “nacviceny” este. Nam to fungovalo, obidve deti boli planovane, takze za 9 rokov bez nehody.
Teraz citam, ze priatel ma 23 🤦🏼♀️ to co je za tupelko, ze nevie kupit kondom 🤷🏼♀️
Viac ako napisat, ze ano takto sa da celkom jednoducho otehotniet sa napisat neda... ako baby pisu, toto je sposob ochrany pre pary, ktore by -keby sa stane - sa na tom zasmeju a dietatko prijmu...nie pre 17 rocnu babu pred maturitou... nohy k sebe a ked prijde bez kondomu, tak odchod... to bude predpokladam jeden z tych exotov "s kondomom nic necitim"...
My sme takto s manzelom fungovali od zaciatku. Teda od mojich 19, jeho 17. A nikdy sa nic nestalo z prerusovaneho. Obcas kondom, pol roka som asi brala HAK, ale potom uz len takto. Ano, stresy som obcas mala. Ale NIKDY sme nesli viackrat po sebe!!!
Presne toto moze byt ta chyba, ze viackrat po sebe. To nie je bezpecne vobec.
My sme spolu 19 rokov dokopy, budeme mat coskoro 4 deti, ale nikdy nie z prerusovaneho styku. A sme podstatne starsi a manzelia a co si navarime, to si zjeme. V 17 by som nechcela otehotniet a hlavne nie s chlapcom, co si nevie kupit kondom...fakt nie...
Jeminenku, to co je za 23-rocneho vola, ktorý nevie, pardon - hanbí sa kúpiť kondóm! 🤦♀️ Hlavne ze volebné právo už dávno ma.. 🤷♀️ A teda sexovať ze sa nehanbí.. 🙃 Som zvedavá co by robili keby sa im fakt podarilo babo..
Este je otazne, ci sa ten 23 rocny ozaj hanbi kupit si sprcky alebo nem prach lebo mu vyhovuje byt bez 😑
Aj my sa hanbíme kupovať si kondomy preto ich objednávame 😀😀. Ja som mame hneď povedala keď som sa vyspala s chlapcom bohužiaľ antikoncepciu som nemohla brat a ani nemôžem. Asi by bolo najlepšie nadhodiť túto tému jej mame nak sa snou porozpráva že ak s niekým spáva nak jej dá antikoncepciu…alebo zo srandy kúpiť kondomy 🤷🏽♀️🤷🏽♀️
Vie co robi😃 moj muz ma 40 a vie co robi(zatial😄)
Vobec nemusí otehotnieť. Záleží od zodpovednosti partnerov. Niekto dokáže takto fungovať celý život. 😊 Naozaj existujú muži, ktorí z lásky k žene nechcú, aby si ničila svoje zdravie chémiou a s kondómom sa im to nepáči. Nevidím na tom nič zlé, pokial sú obaja pri zmysloch. 😊
@fineta len sa obávam, že 23 ročný chalan, sa ešte neviem ovládať, resp. idú viac krát po sebe teda ako @anjelicek26 písala, ostanú v ňom spermie a v druhom kole sa dostanú do nej už len pri súloží, bez toho aby sa spravil
Tak kondom kupit maju problem, ale sexovat nie.. je toto mozne?
Zeny a preboha nikomu neodporucajte prerusovanu suloz ako antikoncepciu, ani ju neospevujte, ako fantasticky xy rokov funguje.. Lebo , ze to (zatial) vychadza vam, neznamena, ze to vyjde aj inym.. a nie, nie to uplne a Len o schopnostiach muza...
Je to statisticky velmi, velmi nespolahliva vec, tak spoliehat na nu, to sa tak moze par, ktory by dieta bez problemov prijal.
Rozhodne nie nezreli jedinci, ktori sa hanbia (!) kondom kupit..
My sme tiež takto fungovali celý čas. A presne sme raz spravili tu chybu, ze sme po prvej ejakulácii išli ešte na druhé kolo a toť, už má dcérka 1,5 roka 😂😂 Ale tak sme manželia a druhe dieťa sme chceli takže sme tu info s láskou prijali aj keď čas najvhodnejši zrovna nebol 🤷♀️
@beronsche to vedia len oni, akým spôsobom k tomu pristupujú, vsetko ostatné sú len domnienky. Fungovať to so zodpovednosťou môže. 😊 (nechcieť dieťa a mat styk viackrát po sebe v jednu noc zodpovedné nie je, ale nikto nemôže s istotou povedať, že to tak robia 🤷♀️) Naozaj je veľa párov, ktorí mali túto metódu celý život, hoci aj od vysokej školy. Nie je to o veku, ale o tom co tí dvaja naozaj chcú. Majú deti plánované a nie sú nehodou z prerušovaného sexu. 😊
Ja som s mojím mužom toto praktizovala 6 rokov, otehotnela som az keď sme sa dohodli že ideme na ostro, keď už sme chceli dieťa. Lenže ja som bola dospelá, a keby sa zadarilo a ostala by som tehotná nebol by to problém. Absolútne by som sa na takúto "ochranu" nespoliehala
My vyse 10 rokov fungujeme na prerusovanom a otehotnela som vtedy, ked sme chceli. Ale ak by sa zadarilo aj niekedy inokedy, boli by sme s tym v pohode.
PS. Nikdy by som nespavala s niekym, kto sa hanbi kupit kondomy.
Samozrejme, ze je takto mozne otehotniet... malo pravdepodobne, ale mozno... hlavne, ked viac krat po sebe, tak tam urcite v kvapockach lasky su spermie, na to mozes dat jed... aki kvalitny ti plavcici su a v akej faze cyklu a aka plodna je, to uz je ina otazka... hanbia sa kupit kondom a kupovat kocik im trapne nebude, presne moj humor...