Predpísanie HAK

10. máj 2023

Zdravím, pred 3 mesiacmi som si v lekárni kupovala antikoncepciu a všimla som si až po ceste domov, že mi tam lekárnička nenapísala dátum, kedy prísť po ďalšiu. Do teraz mi to tam písala, toto bola aj iná, tak neviem či na to len zabudla. Mám ju na rok predpísanu nejak do novembra. Myslíte, že keď tam pôjdem nebude to nejaký problém, že to práve naschvál nenapísala aby som vedela ? Neviem si to inak vysvetliť

h2
10. máj 2023

HAK som užívala dlhé roky ale nikdy mi v lekárni na recept nepísali, kedy mám ísť po ďalšiu. Proste pôjdeš, keď sa ti bude míňať.

autor
10. máj 2023

@h2 jasné, vždy tak chodím aj keď si musím v ten deň dať tak mi povie v jednej lekárni že nemaju nech idem inde a behám po celom meste a v jednej lekárni mi ešte skoro aj vynadala, že snáď vidím dárum na krabičke napísaný kedy si mám poň prísť.. ale ďakujem

diaalex
10. máj 2023

Ja som vždy šla skôr aby som ju mala alebo poprosila lekára nech mi dá na 3m

stanulienkat
10. máj 2023

@h2 Ona asi myslela vystavenie opakovaného receptu, to sa musí chodiť v presne stanovený dátum.

h2
10. máj 2023

@stanulienkat Ja neviem, ja som mala recept na ktorom bol dátum vystavenia a ten recept platil rok. Naňho som dostala krabičku tabletiek na 3 mesiace a recept mi vrátili. Niekedy (zďaleka nie vždy) mi lekárnička na zadnú stranu dala pečiatku, kedy mi vydala balenie. Keď mi končila platnosť receptu, išla som na preventívku a nechala si predpísať nový recept.