Prechod na iný druh antikoncepcie

21. jún 2024

Ahojte, chcem sa opýtať, či v tomto nieste niektorá múdrejšia 🙂
Užívala som antikoncepciu daylette takmer 3 roky, no prestala mi sedieť a tak mi gynekologicka predpísala maitalon.
Predvcerom som užila poslednú tabletku daylette a včera prvú maitalonu. Neviete náhodou, či je pri takomto prechode účinnosť antikoncepcie zachovaná, alebo sa treba prvý mesiac chrániť aj inak ako keď sa antikoncepcia prvý krat začína brať? V príbalovom letáku som sa to nedozvedela a žiaľ, moja gynekologicka má momentálne dovolenku. Ak by ste niektorá vedela ako to je, budem veľmi vďačná 🙂

ibrunova
21. jún 2024

Ochrana je zachovaná stále.

janai1
21. jún 2024

No ani pri prvom užívaní HAK sa netreba chrániť mesiac. Si chránená okamžite
Aj pri prechode na inú HAK si chránená

autor
21. jún 2024

Ďakujem žienky, zdalo sa mi že pri tej prvej mi gynekologicka čosi také vravela, ale možno som sa zmýlila.
Veľmi ste mi pomohli, ešte raz vďaka!

sisska96
21. jún 2024

@janai1 po 1bmesiaci začne chrániť.

janai1
21. jún 2024

@sisska96
hej ako povieš 🤣

ibrunova
22. jún 2024

@sisska96 neraď, keď nevieš

janula2511
22. jún 2024

Aké máš problémi s daylette?

sisska96
22. jún 2024

@ibrunova gynekológovia tak zvyknú odporúčať

autor
25. jún 2024

@janula2511 zo začiatku som nemala žiadne problémy, avšak postupne sa mi začalo stávať to, že som mesiace vôbec nemala menštruáciu (čo by mi nevadilo) ale potom to povedzme po 3 mesiacoch bez prišlo aj s úrokmi tak, že som sa kvôli extrémnemu krvácaniu so zrazeninami aj vo veľkosti dlane nevedela aj týždeň dostať z domu. Ospravedlňujem sa za nechutný opis, no nevedela som inak opísať aký som s ňou mala problém.