Ahojte, máme dve deti, ďalšie už s manželom neplánujeme, máme 30 a neviem akú antikoncepciu používať, aby bola spoľahlivá, účinná a zároveň nie škodlivá. Na trhu je toho veľmi veľa, ale mne akosi nič nevyhovuje. Vysvetlím:
1. HAK v tabletkách - užívala som v mladosti, ale mala som z toho zlé pečeňové výsledky, musela som ju vysadiť a po vysadení dlhodobé problémy s cyklom , tak k tomu sa už nechce vracať, možných vedľajších nežiadúcich účinkov je tam viac než dosť
2. Zavedené teliesko do maternice, či už hormonálne alebo nie - príde mi pomerne invazívne, je to cudzí predmet v maternici, telo ho nemusí prijať a môžu byť z toho problémy, musí sa potom vyberať. niekedy vraj veľmi prilnie k stene maternice a vyberanie je bolestivé. navyše sú ženy čo otehotneli aj s telieskom, sú aj prípady, kedy to skončilo mimomaternicovým tehotenstvom, takže to sa mi tiež nepozdáva
3. Kondómy zas nevyhovujú manželovi, nie preto, že by bol pohodlný, ale asi má alergiu na latex alebo čo, mával z nich potiaže, takže to bolo pre neho nepríjemné, mali sme ich kedysi kopec a nič z toho. a ja tiež nie som veľmi zástanca. nie raz sa kondóm zvliekol alebo praskol, a celkovo mi to skôr príde ako jednorazová ochrana alebo pri novom partnerovi, keďže kondóm chráni aj proti pohlavným chorobám. ale nie s manželom pri pravidelnom sexuálnom živote. kondómy sme teda vylúčili
4. Vzhľadom na náš relatívne mladý vek sterilizácia ešte neprichádza do úvahy, keby časom by sme ešte po dieťatku zatúžili.
Takže čo by ste nám tak prosím odporučili ? Sú ešte nejaké možnosti? Viem, že sú na trhu všelijaké krúžky, nálepky, gély, ale neviem nakoľko sú spoľahlivé, nemám s nimi skúsenosť.
My sme doteraz roky rokúce fungovali na prerušovanej súloži, ale brali sme to tak, že ak by sa nám pošmyklo, boli sme na dieťa pripravení,takže by sa vlastne nič zlé nestalo. momentálne je to už pre nás nespoľahlivé, takže zvažujem, akú inú ochranu používať a no vôbec neviem...
Vlastne si všetko zatrhla,takže veľa možností už nemáš...možno tak pharmatex (krém, čipky) alebo prerušovaný styk zásadne mimo plodných dní,ktoré si odsledujes pravidelne každý mesiac ovulacnymi testami....iné ma nenapadá
Skús pozriet nuvaring. Myslim ze je to dobry kompromis.
patrím do bodu 2. 🙂 telo nemalo problém s prijatím - zvyklo si v priebehu 3 mesiacov, neotehotnela som, nemala problémy s tým súvisiace..akurát k vyberaniu sa neviem vyjadriť, to ma ešte len čaká...
Možno netreba hľadať na webe len negatíva, ktoré ste práve "vypichla", ale google ich rád ponúka 🙂
Za mňa teda Mirena ok.
Za mna pharmatex spolu s prerusovanou sulozou..
Este mozno pesar? Ale skusenosti nemam a ani nepoznam nikoho, kto by ho pouzival...
Vacsina parov co poznam pouziva prerusovanu suloz a vacsinou to funguje, aj ked samozrejme parkrat to zlyhalo (prisne vzate to moze samozrejme kazda antikoncepcia). Jedine dalsie co mi napada su prirodzene metody a sledovanie plodnych a neplodnych dni a teda sexualna abstinencia pocas plodnych dni, pripadne kombinovat s prerusovanou sulozou v rizikovejsie dni. Na to ale potrebujes mat pomerne pravidelny cyklus, sledovat svoje telo a samozrejme je nevyhnutna komunikacia manzelov pri tomto sposobe a musite sex si odopriet v niektore dni, ked je riziko najvyssie. Je to urcite ovela namahavejsie ako ostatne formy antikoncepcie, ale na druhej strane najmenej "invazivne". Spolahlivost zavisi od toho, ako dobre si odsledujes priznaky. Poznam pary, co funguju aj takto a roky rokuce mali deti vzdy len vtedy, ked chceli.
Menzes mám nepravidelný absolútne, takže odhadnúť ovuláciu by bolo ťažšie ako pri pravidelnom cykle a popravde sa tým ani nechcem zaoberať, kedy bude/bola ovulácia, toho som si užila už viac než dosť za ten čas, keď sme sa o deti snažili. Takže sledovať plodné dni to tiež nie.
V podstate som nič lepšie ako prerušovaný styk nenašla, Možno to pre istotu ešte skombinovať s tým Pharmatexom alebo Nuvaringom asi len poskúšať, čo nám bude vyhovovať. Ten Pharmatex vyrábajú tiež aj krém aj kapsuly, tak vyskúšame a uvidíme, ďakujem vám za tipy dievčatá, niečo si už len hádam vyberieme
Nuvaring je za mňa top....ale to je hormonálna atk
keby som bola v tvojej situacii tak toto https://www.rehabilitace.info/zdravotni/antikon... alebo muz vazektomiu
jaj no, keď ja hormonálnu moc nechcem, tak asi mi ostal len ten Pharmatex ... vylučovacou metódou 😅 ale čo čítam, tak to vyzerá byť celkom spoľahlivé.
a neviete prosím poradiť čo skúsiť skôr či kapsuly alebo krém ?
Ja som Pharmatex skusila iba raz. Krem. Mna to tak sialene stipalo, ze som musela hned do sprchy a vyplachovat... vsetko dole cervene a spuchnute, v ten den sa uz nic nekonalo 🤦♀️ Poznam par zien, ktorym to vadilo (alebo im partnerom), ale mnohe maju aj dobru skusenost. Hadam u teba to bude ok.
@simsalabim ďakujem za skúsenosť, vyskúšam a uvidím, ale to by bola už ozaj smola keby ešte aj toto nám robilo zle 😂 možno tie kapsule by boli lepšie
ja som vyskusala pharmatex tabletky - pre mna to bolo v pohode, ale exovi to nevyhovovalo, ze vraj to bolo prerusenie v najlepsom, lebo musis si to dat dovnutra a pockat, kym sa rozpusti. A raz zo mna tabletka vysla von. Tiez by som sa len na pharmatex nespoliehala,tiez som si o tom vtedy citala diskusie a citala som o vela pharmatexovych babetkach 🙂. Skor to pouzivali ako kombinaciu s kondomom.
@hanaxxx aha čiže krém účinkuje ihneď a tabletka sa musí najprv rozpustiť ... ja to zvažujem ako poistku k tomu prerušovanému styku, tak by to mohlo byť účinné, ale zatiaľ len zbieram informácie , tak uvidím čo nakoniec vyberieme
My napr. používame kvôli alergii bezlatexove kondómy Durex real feel dlhodobo a spokojnosť na oboch stranách..
ahojte , mam na predaj 2x 3x21 tabliet na predaj exp.10/2021 15 eur aj s postou za 3x21. V prípade zaujmu ma kontaktujte 🙂
Ahoj su take tabletky ktore si vložíš tam dole tesne pred sexom 🙂