Poraďte mi antikoncepciu po troch sekciách

maja2005
14. dec 2013

Ahojte mamičky, rada by som tu rozvinula temu antikoncepcia, ktora je podla Vas dobra, ktorú by ste mi poradili. Mám 3detičky najmensie ma 2 mesiace, mala som 3.sekcie. A rada by som si dala predpisat antikoncepciu a riesim, ze akú? Chcela som si dat zaviesť teliesko, ale nepreslo cez krcok maternice, a urcite nechcem skusat teplotu, hlieny alebo nieco taketo podobne......

m_ij_ka
14. dec 2013

@maja2005 ahoj, ja užívam antikoncepciu sunya, som s ňou spokojná. Ak sa chceš ešte na niečo spýtať kľudne napíš 🙂

niika21
14. dec 2013

najlepsie ti poradi tvoj gynekolog 🙂 aspon v mojom pripade to tak bolo 🙂

maja2005
autor
14. dec 2013

@m_ij_ka Ahoj mohla by si mi priblizit o aky druh antikoncepcie sa jedna, ako dlho ju beries, a kolko cca stoji?

maja2005
autor
14. dec 2013

@niika21 Tak ta moja je o nicom a radi len to s coho ma najvacsiu proviziu, a co beries ty?

m_ij_ka
14. dec 2013

@maja2005 túto antikoncepciu užívam asi päť rokov, nepribrala som od nej, predtým som užívala tri regol a môj gynekológ mi navrhol zmenu z dôvodu, že sunya obsahuje o polovicu menej hormónov ako tri regol. Zo začiatku som si kupovala antikoncepciu na tri mesiace to stálo okolo 28eur, teraz si dávam predpisovať na pol roka a platím 45eur.

katren
14. dec 2013

@maja2005 tak na co ti je taky leka????? ja som zmenila po 3 porode a je to uplne ine...spokojnost na 100% a robi aj vysetrenia navyse...nie len to co "musi"

linda20111
14. dec 2013

@maja2005 ahoj, pre mna najlepsia antikoncepcia bola Diane35 ktoru uz zakazali 🙂 teraz beriem Lunytta, 4-tý mesiac, zatial som spokojna. ja som sa pri vybere antikoncepcie riadila hlavne cenou a tiez som chcela taku 21tabletkovu kde su vsetky tabletky rovnake aby som si mohla posunut menzes ked budem chciet. co sa tyka priberania a chudnutia ja mam stale priblizne rovnaku vahu - 1kg horedole, ale priberanie sa zisti az casom ked sa uziva a tiez na kazdeho ucinkuje antikoncepcia inak.

ivec16
14. dec 2013

@maja2005 a co antikoncepcna tycinka, vydrzi tusim 3 roky...stoji cca 200-250€ ale ked si preratas antikoncepciu na 3 roky tak to mas to iste.. a tato sa raz zavedie a mas pokoj...hladaj pod anikoncepcia podkozny implantat

maja2005
autor
14. dec 2013

@m_ij_ka Dakujem ti velmi pekne a ako som pochopila su to tabletky, ktore beries 21dni.

niika21
14. dec 2013

@maja2005 brala som vreyu bola som s nou velmi spokojna ale ze v USA objavili nejake neprieznive ucinky v minimalnej miere ale predsa tak mi gynekolog odporucil zmenu pre istotu tak teraz mam belaru a tiez ok. Je to velmi individualne mne to moze vyhovovat inej nie zalezi od organizmu takze tazko radit v tejto oblasti mozes len vysondovat co ide najviac a s cim je najvacsia spokojnost 🙂

maja2005
autor
14. dec 2013

@linda20111 a kolko ta vychadza na 3mesiace

m_ij_ka
14. dec 2013

@maja2005 áno sú to tabletky (21kusov)

linda20111
14. dec 2013

@maja2005 zatial som kupovala vzdy iba jedno balenie - 1OE, kvoli tomu ze som ju este len zacinala brat a nevedela som ci nebudem mat nejake neziaduce ucinky.. myslim ze 3balenie by malo vyjst o nejake centy lacnejsie.

k_a_j_k_a
14. dec 2013

@maja2005 ja som zasadne proti hormonalnej antikoncepcii. Je pravda, ze aj ja som ju kedysi brala, ale bola som mlada a blba 🙂 ja odporucam pesar. Necitis, nezavadzia, neskazi atmosferu (kondom), nemusis pozerat na hodinky a nepchas do seba hormony 🙂 po zopar razoch je aj manipulacia s nim hrackou. Jeden by mal vydrzat 3roky a stoji do 50€.

babulina
14. dec 2013

Ja odporucam vaginalny kruzok, mam s nim velmi dobru skusenost, pouzivam ho skoro tri roky, nepribrala som, menzes ako oinky, skratilo sa mi krvacanie a s cim som mala najvacsi problem u inych antikoncepcii libido sa nezmenilo

male.maca
14. dec 2013

pharmatex

už nikdy v živote žiadne hormóny

maja2005
autor
14. dec 2013

@k_a_j_k_a Ahoj Kajka a ako dlho uz pouzivas pesar. A stale si snim spokojna a ktory mas?

maja2005
autor
14. dec 2013

@male.maca čo to je?

k_a_j_k_a
14. dec 2013

@maja2005 mam FemCup. Som s nim moooc spokojna. Mam ho 3/4roka a aj ked zaciatok bol trochu na nervy, ale uz na tretikrat to bolo v pohode. Mozes ho mat 24 hodin, cize aj rana mozu byt pekne 😀 objednaval mi ho MM z amazonu z VB.mal by sa pouzivat spolu so spermicidnym gelom (napr. Pharmatex), len mne to nerobi dobre, tak to pouzivam len tak 🙂

hameeda
15. dec 2013

@linda20111 :to fakt zakazali Diane 35???a to prečo?? ja ich práve beriem, mám ich zo zahraničia,,,tak to bude blbé keď budem musieť meniť 😖

linda20111
15. dec 2013

@hameeda ano, zacalo to vo francuzsku, kde zistili ze sposobuje krvne zrazeniny a nasledne smrt, ja som sa to dozvedela z medii a neskor aj od svojho gynekologa, ked som prisla aby mi predpisal antikoncepciu (par mesiacov po porode) a mi vysvetlil ze diane 35 (alebo minerva to je to iste) sa uz nepredpisuje, preto sme vybrali nieco ine. Inac ja som ich brala dlhych 8rokov a nic mi nebolo 🙂

slunce3
15. dec 2013

Tak ak u. Neplanujes ďalšie, osobné by som sla na podviazanie a más. Pokoj na totalku.

hameeda
15. dec 2013

@linda20111 : no ja ich beriem už ani neviem koľko cca 13 rokov, s prestávkami, a nič mi nie je, ešte mám na 4 mesiace tak uvidím čo potom 😒

tenerifka
15. dec 2013

@maja2005 Z vlastnej skusenosti odporucam vazektomiu u muza. Je to velmi rychly a neinvazivny zakrok, a ty si nemusis nicit zdravie a skracovat zivot napchavanim sa chemie. Normlany chlap to pochopi a nema s tym problem. Predtym sa daju zmrazit spermie, keby nieco......
Inak poznam strasne vela chlapov, ktori podstupili tento zakrok.

llejdy
15. dec 2013

@male.maca ako dlho ? masť alebo čípky? ja tie čípky, ale zlyhala( asi to bolo mydlom)..

male.maca
15. dec 2013

@llejdy 4 roky to používame a zatiaľ čípky, krém sme neskúšali.
cez plodné dni (resp. keď si myslím, že mám plodné dni, to človek nikdy nevie na isto) istíme kondómom

maja2005
autor
16. dec 2013

@tenerifka Ahoj takze tvoj muz isiel na vazektomiu, a to je jednodnova chirurgia a v pohode?

maja2005
autor
16. dec 2013

@slunce3 Ja by som aj isla ale pri sekcii mi to nestihli spravit, a zase pod nož sa mi nechce ist, a lezat koli tomu v nemocnici, skor asi vyskusam pesar a uvidime ked na nic lepsie nepridem.

tenerifka
16. dec 2013

@maja2005 Ano, je to otazka par minut, lokalna anestezia, potom 2 - 3 dni bez sexu(uz si nepamatam).
Nasledne treba 3 mesiace davat pozor, pouzivat prezervativ. Po 3 mesiacoch sa robi kontrola, ak uz nie su pritomne spermie, moze sa prestat pouzivat antikoncepcia.
Moj chlap z toho nema absolutne ziadne negativne nasledky,naopak, vsetko su pozitiva. Ja si nemusim nicit zdravie a zaroven nemame strach pred otehotnenim