Ahojte mamičky, rada by som tu rozvinula temu antikoncepcia, ktora je podla Vas dobra, ktorú by ste mi poradili. Mám 3detičky najmensie ma 2 mesiace, mala som 3.sekcie. A rada by som si dala predpisat antikoncepciu a riesim, ze akú? Chcela som si dat zaviesť teliesko, ale nepreslo cez krcok maternice, a urcite nechcem skusat teplotu, hlieny alebo nieco taketo podobne......
najlepsie ti poradi tvoj gynekolog 🙂 aspon v mojom pripade to tak bolo 🙂
@maja2005 túto antikoncepciu užívam asi päť rokov, nepribrala som od nej, predtým som užívala tri regol a môj gynekológ mi navrhol zmenu z dôvodu, že sunya obsahuje o polovicu menej hormónov ako tri regol. Zo začiatku som si kupovala antikoncepciu na tri mesiace to stálo okolo 28eur, teraz si dávam predpisovať na pol roka a platím 45eur.
@maja2005 ahoj, pre mna najlepsia antikoncepcia bola Diane35 ktoru uz zakazali 🙂 teraz beriem Lunytta, 4-tý mesiac, zatial som spokojna. ja som sa pri vybere antikoncepcie riadila hlavne cenou a tiez som chcela taku 21tabletkovu kde su vsetky tabletky rovnake aby som si mohla posunut menzes ked budem chciet. co sa tyka priberania a chudnutia ja mam stale priblizne rovnaku vahu - 1kg horedole, ale priberanie sa zisti az casom ked sa uziva a tiez na kazdeho ucinkuje antikoncepcia inak.
@maja2005 brala som vreyu bola som s nou velmi spokojna ale ze v USA objavili nejake neprieznive ucinky v minimalnej miere ale predsa tak mi gynekolog odporucil zmenu pre istotu tak teraz mam belaru a tiez ok. Je to velmi individualne mne to moze vyhovovat inej nie zalezi od organizmu takze tazko radit v tejto oblasti mozes len vysondovat co ide najviac a s cim je najvacsia spokojnost 🙂
@linda20111 a kolko ta vychadza na 3mesiace
@maja2005 zatial som kupovala vzdy iba jedno balenie - 1OE, kvoli tomu ze som ju este len zacinala brat a nevedela som ci nebudem mat nejake neziaduce ucinky.. myslim ze 3balenie by malo vyjst o nejake centy lacnejsie.
@maja2005 ja som zasadne proti hormonalnej antikoncepcii. Je pravda, ze aj ja som ju kedysi brala, ale bola som mlada a blba 🙂 ja odporucam pesar. Necitis, nezavadzia, neskazi atmosferu (kondom), nemusis pozerat na hodinky a nepchas do seba hormony 🙂 po zopar razoch je aj manipulacia s nim hrackou. Jeden by mal vydrzat 3roky a stoji do 50€.
Ja odporucam vaginalny kruzok, mam s nim velmi dobru skusenost, pouzivam ho skoro tri roky, nepribrala som, menzes ako oinky, skratilo sa mi krvacanie a s cim som mala najvacsi problem u inych antikoncepcii libido sa nezmenilo
pharmatex
už nikdy v živote žiadne hormóny
@maja2005 mam FemCup. Som s nim moooc spokojna. Mam ho 3/4roka a aj ked zaciatok bol trochu na nervy, ale uz na tretikrat to bolo v pohode. Mozes ho mat 24 hodin, cize aj rana mozu byt pekne 😀 objednaval mi ho MM z amazonu z VB.mal by sa pouzivat spolu so spermicidnym gelom (napr. Pharmatex), len mne to nerobi dobre, tak to pouzivam len tak 🙂
@linda20111 :to fakt zakazali Diane 35???a to prečo?? ja ich práve beriem, mám ich zo zahraničia,,,tak to bude blbé keď budem musieť meniť 😖
@hameeda ano, zacalo to vo francuzsku, kde zistili ze sposobuje krvne zrazeniny a nasledne smrt, ja som sa to dozvedela z medii a neskor aj od svojho gynekologa, ked som prisla aby mi predpisal antikoncepciu (par mesiacov po porode) a mi vysvetlil ze diane 35 (alebo minerva to je to iste) sa uz nepredpisuje, preto sme vybrali nieco ine. Inac ja som ich brala dlhych 8rokov a nic mi nebolo 🙂
Tak ak u. Neplanujes ďalšie, osobné by som sla na podviazanie a más. Pokoj na totalku.
@linda20111 : no ja ich beriem už ani neviem koľko cca 13 rokov, s prestávkami, a nič mi nie je, ešte mám na 4 mesiace tak uvidím čo potom 😒
@maja2005 Z vlastnej skusenosti odporucam vazektomiu u muza. Je to velmi rychly a neinvazivny zakrok, a ty si nemusis nicit zdravie a skracovat zivot napchavanim sa chemie. Normlany chlap to pochopi a nema s tym problem. Predtym sa daju zmrazit spermie, keby nieco......
Inak poznam strasne vela chlapov, ktori podstupili tento zakrok.
@maja2005 Ano, je to otazka par minut, lokalna anestezia, potom 2 - 3 dni bez sexu(uz si nepamatam).
Nasledne treba 3 mesiace davat pozor, pouzivat prezervativ. Po 3 mesiacoch sa robi kontrola, ak uz nie su pritomne spermie, moze sa prestat pouzivat antikoncepcia.
Moj chlap z toho nema absolutne ziadne negativne nasledky,naopak, vsetko su pozitiva. Ja si nemusim nicit zdravie a zaroven nemame strach pred otehotnenim
@maja2005 ahoj, ja užívam antikoncepciu sunya, som s ňou spokojná. Ak sa chceš ešte na niečo spýtať kľudne napíš 🙂