Poradíte ohľadom menštruácie a užívaní antikoncepcie?

domcilka
7. dec 2012

Ahojte, prosím vás, vie mi niektorá z vás poradiť. Má 7 mesačného chlapčeka, ktorého dojčím. dnes som po dlhej dobe 🙂 dostala menštruáciu. Nič zvláštne, ale dba týždne beriem antikoncepciu, ktorá je vhodná aj pre dojčiace matky. Mám antikoncepciu vysadiť alebo si má tabletku normálne dať? Myslím, že vysadiť. čo vy na to? stretla sa niektorá z vás s tým??? Dakujem

zuzana909
7. dec 2012

ja by som tabletku nevysadzovala, treba užívať ďalej s tým, že do ďalšej menštruácie je potrebné využiť aj iný spôsob ochrany 🙂
zväčša sa antikoncepcia nasadzuje prvý deň menštruácie, doktor ti doporučil začať užívať antikoncepciu?

nicky07
8. dec 2012

@domcilka ahoj . taktiež dojčim a užívam HAK - Azaliu. neviem či ju mas aj ty alebo máš nejakú inú. Berie sa každý den 1 tbl po dobu 28 dni a potom sa pokracuje v dalsom balení teda prestávku nemáš ako pri kombinovanej HAK. Ja mám menštruáciu aj napriek dojčeniu každé 2 hodiny od 2mesiacov mojho drobca. Hak nevysadzaj môžeš ju užívať aj pocas menštruacie a určite ťa chráni aj ďalej. Kritické sú len prvých 7 dní ked si zacala užívať HAK vtedy ešte nie je 100% učinna a možeš otehotnieť. ty ale píšeš že ju užívaš už 2 týždne takže by už mala fugovat naplno. To že sa objavila menštruacia teda nič nemení v tom že ju máš užívať dalej a že normalne ťa chráni.

locko007
8. dec 2012

Ja som užívala Cerazette a taktiež sa nedávala žiadna pauza. Bez ohľadu na menštruáciu sa dávala stále.

katuska169
8. dec 2012

ja by nevysadzovala,uzivaj dalej 🙂

katuska363
28. apr 2013

ahojte chcem sa spytat beriem antikoncepciu prvy krat vcera som mala prvu tabletku mam uzivat tabletky aj pocas menstruacie dakujem