chcem sa opytat mam teliesko danu ale chcel by som prejst na tabletki len neviem ake su dobre totiz nechcem take aby som nepribrala dakujem za radu
ja uživam tabletky REGULON su v pohode nepriberam s nich zatial uživam ich už rok :D takže nie sa čoho bať ... ale zasa pravda je to že každy organizmus to znasa inak ...
to zalezi ake ti predpise gynekolog... mal by ti spravit krvne testy (pecenove), prebrat tvoj stav, tvoje poziadavky a na zaklade toho (a popravde aj na zaklade toho kde ma ake provizie za predpisanie) ti predpise... ale ako sissy27 pise, nikto ti dopredu nepovie ako ti telo zareaguje, niekto moze z konkretnych tabletiek pribrat 10 kil, niekto ani kilo, niekomu mozu prsia narast, niekomu nie... to je individualne... s kamaratkou som istu dobu brala rovnaku HAK a na kazdu z nas mala ine ucinky, mne nakoniec ani velmi nesedela...
ja som bola akurát dnes u svojho gynekológa, chcela som pôvodne tiež vnútromaternicové teliesko, dlhodobo som užívala antikoncepciu asi 10 rokov vkuse a nemala som žiadne vedľajšie účinky dokonca 3 mesiace po vysadení som bez problémov otehotnela, ja som užívala Mercilon.
doktor mi doporučil nový typ antikoncepcie Nuvaring, je to taký krúžok, ktorý si sama zavádzaš alebo môže aj partner, vraj ho nie je cítiť ani pri pohlavnom styku, teda aspoň povedal, že ani jedna pacientka sa zatiaľ nesťažovala a to ho používajú aj ženy čo ešte nerodili. je to hormonálna antikoncepcia oproti tabletkám menej zaťažuje pečeň, pretože nejde cez tráviaci trakt. krúžok je zavedený 3 týždne potom sa na 7 dní vyberie, pokiaľ napr. kvôli dovolenke nechceš dostať menštruáciu môžeš si vložiť hneď ďalší a budeš bez cyklu.
ja som si ho dnes kúpila stojí 14,50 € tak uvidím aké budem mať pocity ešte som ho netestovala 🙂
jasne, NO sex 🙂
Kondom ... Dosť som čítala a počula aj osobnú skúsenosť.. sú to strašné sračky ktoré doslova zabíjajú... Hormonálna antikoncepcia je najhoršie čo možeš urobiť... Zváž to...
ja som brala mercillon, ziadne priberanie sa nekonalo. Nakoniec sme sa s mm rozhodli, ze nebudem zbytocne nicit organizmus... a dva roky sme v pohode fungovali... s kondomami alebo sme si jednoducho dali pozor. Nedavno som citala rozhovor s jednou gynekologickou, tu je iny clanok o nej a o tom, co HAK sposobuje... stoji za zvazenie podla mna http://diva.aktuality.sk/clanok/31155/antikonce...
ja beriem Belaru uz dva roky a je to v pohode, krásne sa mi upravila pleť a som spokojná. avšak, hned ako sa bude dať poletí do koša, aj podľa mna su to hrozné svinstva napchate v mini tabletkách 🙂
ja som mala Chloe...dokonca som po pôrode aj v pohode chudla...ale vysadila som ju a mala som strašné absťáky! táto je dobrá aj na pleť a stojí 28 eur na 3 mesiace
nikto ti dopredu nepovie, ako bude tvoje telo reagovať na tabletky... najlepšie asi zájsť sa gynekológom, nech ti spraví vyšetrenia, či vôbec ich môžeš brať a potom sa s ním aj poraď, ktoré by boli najvhodnejšie... a ešte ti pribudne aj kopec takých príspevkov, ktoré ťa budú od tabletiek odhovárať, lebo je to chémia a škodí to...