Pokazený cyklus kvôli neužítým trom tabletkám

majk_a147
25. mar 2015

Chcem sa opýtať neužila som tabletky 3 dní a prišla mi menštruacia ktory som mala pred dvoma tyzdnami...mala by som prvu tabletku užiť v piatok 😒 a chcela by som ju užiť v pondelok aby som si to napravila ?? Môžem ci to je blbosť?? Je to v sexuálnom živote problém ze by som otehotnela ?? Mam ešte tu ochranu ked som tabletky užívala tyždeň a zas som dostala menštruaciu ?? Ďakujem vopred za rady 🙂

sissy27
25. mar 2015

@majk_a147 ak si vynechala tri tabletky, tak nečakaj, že účinok atk bude zachovaný na 100%, to ani náhodou... či bude problém v tvojom sexuálnom živote, ak by si otehotnela - tak na toto si hádam odpovieš najlepšie sama 😅 ale predpokladám, že atk si začala užívať práve preto, aby si neotehotnela...
čo sa týka pokračovania s tabletkami - pokiaľ máš monofázické (teda všetky sú rovnaké), tak normálne dober blister, resp. pokračuj podľa pôvodného plánu... pokiaľ máš dvoj alebo trojfázové (farebne odlíšené pre jednotlivé fázy cyklu), tam bude lepšie poradiť sa s gynekológom...
a keď nič iné, tak si prečítaj príbalový leták, tieto informácie tam budú...
pokiaľ nechceš byť tehotná, tak použite aj inú ochranu (napr. kondóm)

majk_a147
autor
25. mar 2015

@sissy27 tak teda mam začať užívať tak ze ked som prestala užívať piatok a o tyzden piatok ??

zata2
25. mar 2015

@majk_a147 uzi ten den ktory by si mala uzit teraz ja mam 3fazove ked nahodou zabudnem uz ju neuzivam ale pokracujem s tou ktoru si mam dat v ten den