Ahojte. Už som podobnú tému zakladala, ale teraz je to trošku iné. Chcem si dať podviazať vaječníky, pretože užívam lieky na epilepsiu, a tie lieky mi výrazne znížili účinok HAK. Pri tých liekoch na EPI je aj napísané, že môže znížiť účinok HAK a ani by sa HAK pri nich nemala užívať. Lenže môj gynekológ mi vraj odporúčanie na podviazanie napísať nemôže, že to musím podať žiadosť v nemocnici sama, čiže na vlastnú žiadosť....čo znamená, že si to aj sama budem musieť zacvakať. Lenže toto by sa malo rátať ako podviazanie zo zdravotných dôvodov, nie? Keďže kvôli epilepsii nesmiem užívať HAK. Tak rozmýšľam, že či nemám vymeniť gynekológa, keď má k tomu takýto postoj, že prachy nadovšetko. Viete mi k môjmu problému poradiť ako sa zachovať? Ja už 2 detičky mám a ďalšie v žiadnom prípade nechcem.
ako kde, obyčajne okolo 200€-300€, ak ide o súkromnú kliniku tak aj 500€
Podľa môjho názoru: to, že lieky znižujú účinnosť antikoncepcie, nie je dôvod na preplatenie sterilizačného zákroku, nakoľko existujú aj iné metódy na zabránenie neplánovaného počatia. Dôvodom by bolo, ak by Ťa tehotenstvo ohrozovalo na živote či zdraví, alebo by ohrozovalo život či zdravie dieťaťa...
Sterilizaciu zo zdravotnych dovod, cize preplaca poistovna, je mozne urobit len z dvoch dovodov a to :zena by bola tehotenstvom a porodom vážne ohrozená na zdraví alebo zivote alebo je hrozba tazkeho poskodenia zdravia a zivota dietata, i ked tu druhu moznost v praxi si asi neviem predstavit, snad len ak je nositelkou nejakeho chybneho genu, ktory je 100% dedicny a hrozi vyssie uvedene, mozno. Vsetky ostatne sterilizacie sa vykonavaju na zaklade dobrovolnosti a ziadosti, ktora sa spisuje u gynekologa a tento zakrok si plne hradi pacientka i s predoperacnymi vysetreniami, cize poistovna nepreplaca absolutne nic ziadne vysetrenie, hospitalizaciu ani zakrok.
gynekologa máš vymeniť,ale preto,lebo ti k liekom na epilepsiu predpísal hak,čo sa nesmie....a nekomentujem tvoju nezodpovednosť,že to robíš ajesť ich spolu....on však postupuje správne v otázke sterilizácie,nie je tu dôvod na ster. zo zdrav. dôvodov
A nad nehormonalnym telieskom si nerozmyslala? Stoji cca 50€, zavadzanie tiez a mas na 5 rokov pokoj.
@katkakovac to je hak? Zavadza sa dole? Pytam sa ako blbecek ale nepoznam vsetky druhy hak
@mravvcek je to vnutromaternicove teliesko, zavadza sa do dutiny maternice pocas menstruacie. Vydrzi cca 5 rokov. Je bud hormonalne ako napr Mirena (cca150€stoji) alebo nehormonalne a tych je vela druhov. Ja mam nehormonalne 1,5 mesiaca a som spokojna. Akurat menzes mi pride o 2 dni skor ako doteraz, ale to sa da vydrzat.
Ja som teraz pri porode podstupila podviazanie,resp mi prepalili vajickovody. A tiez som mala od dvoch lekarov napisane,ze su zdravotne dovody, ale nie zivot ohrozujuce. Zial zmenil sa zakon a zacvakala som 100 eur kedze to bolo v ramci cisarskeho.
Dobrý deň viem ze toto je stará téma potrebovala by som pomoc neviem ako napísať žiadosť na požiadanie vaječníkov mám 3 sc za sebou oslabený maternice problém na krku maternice a konzoly nemôže lebo mama časté infekcie čo ku môjmu problému este viac škodí bola som sa opýtať v poisťovni a tam mi povedali že musím napísať žiadosť plus papiere od gynekologa čo nieje problém lebo ten mi to navrhol čo napísať vôbec nema.sajnu mohla by mi niektorá pani ktorá to už postúpila mimo sc napísať správu možno poslať foto ako by to malo vyzerať v nemocnici by som platila 500 eur na vlastnú žiadosť bez poisťovne cez poistovnu zadarmo tým že už mám 3 sc a že.problem 2 úspešne tehu jedno neúspešne v 20 tt
Mimo troska,kolko to stoji ak si to chcem uhradit sama?