Podviazanie vaječníkov a iná ochrana

23. máj 2021

Cakam naše 4 dieťatko bude to tretia sekcia mám 30 rokov a uvažujem a podviazanim vajecnikov .Manžel povedal že to nechá na mňa vždy sme chceli 4 deti a tým pádom ak to s božou pomocou dotiahnem do konca budeme pre mňa kompletný no manžel má odhovara že to môžem za 10 rokov ľutovať ale ako sa stopercentne chrániť áno čítala som že sú aj prípady kde majú deti aj napriek podviazanu uvažovala som ešte o vnutromaternicova teliesku to je na 5 rokov len je to spoľahlivé . Momentálne má toto dosť trápi moja menštruácia je nepravidelná a chcem vyriešiť ako sa ďalej chrániť neohrozit seba a svoje deti a muža . Neviete či a koľko sa za podviazanie vaječníkov platí jasne že som sa nato pýtala svojho gynekológa povedal my že to môžme riešiť tak v 32 .týždni že je skoro a ja som iba na začiatku že mám čas ale chcem to mať v sebe tak uzavreté že akou cestou ísť .

amelie2017
23. máj 2021

U nas ide muz po mojom porode na vazektomiu. Ak by som sla cisarskym, tak si dam ja podviazat. Mam 32, cakame 2. dieta, ale viem, ze viac uz nie.

vierka0508
23. máj 2021

@amelie2017 a to podviazanie vajecnikov urobia pri cisárskom porode normalne len na poziadanie? Ci ako to je

jarmila2010
23. máj 2021

ja som sterilizaciu podstupila zaroven druhej sekcie a zadarmo...vedeli sme,ze dalsie dieta nebudeme chciet...
@vierka0508 lekar sa ma nato pytal vopred,lebo to musi cca mesiac pred sekciou nahlasit..potom vypisal nejaku ziadost....a neviem,ci vsade rovnako,ale u nas v nemocnici bolo,ze po druhej sekcii zadarmo...

amelie2017
23. máj 2021

@vierka0508 na SK neviem, ale urcite sa to dohaduje dopredu aj tam.

maria39
23. máj 2021

podviazanie nepomoze pri cisarskom rovno prestrihnu vajcovody treba to hned oznamit pre operaciou

maria39
23. máj 2021

@amelie2017 pozri ja som pri druhom dala prestrihnut vajcovody a mne zomrel syncek ked mal 3 roky a to bola rana po pas a dalsie sa uz nedalo 😢😢

tenerifka
23. máj 2021

Podviazanie semennikov. Na kieho slaka si chces nicit zdravie, ked u chlapa je to rychly zakrok bez rizik. Poznam vela muzov (vratane mojho), ktori tento zakrok podstupili, lebo v konecnom dosledku ty si tehotna, vynosis, porodis, odkojis.....a on si len ma robit dobre? Haloooo, je 21.storocie

tenerifka
23. máj 2021

@amelie2017 ty si urcite nedavaj, ver mi, mam zname, ktore po zakroku boli za par rokov v menopauze, a mali aj ine zdravotne problemy. Dost sme urobili tym, ze vynosime, porodime, odkojime. Nech aj chlapi prispeju tam,kde mozu. Mne to moj muz navrhol sam od seba

bibina32
23. máj 2021

Ahoj, ja mám 3 deti a tiež som sa rozhodla pre sterilizáciu. Ja som sa spýtala lekára, aký je postup. Druhý pôrod som mala sekciou, lekár mi povedal keby náhodou pôjdem cisárskym tak by mi urobili sterilizáciu zadarmo. Musela som si napísať žiadosť o sterilizáciu a dať ju na schválenie, aspoň 2 mesiace pred pôrodom. Lekár mi povedal, že to schválenie dlho trvá a keby náhodou predčasne rodím, až to mám už schválené. Zatiaľ neľutujem. Najlepšie sa spýtať lekára.

ivka21
23. máj 2021

Ja som nemala síce sekciu ale tiež si myslím ze u mňa sú 2 deti max. Uvažujem nad niečím nehormonalnym a zatiaľ vyhráva pesar a obyč. kondómy. A zas majú baby pravdu nikdy nevieš ci nebudeš chcieť ďalšie co sa v živote prihodí.

elizabet173
23. máj 2021

@tenerifka tiež mám pocit, že sa manželík rád z roho vyzuje

amelie2017
23. máj 2021

@tenerifka ako nemam zatial ziadnu indikaciu na cisarsky, jedine ze by cukrovka robila moc problemy, takze je to uplne v teoretickej rovine. Muzove rozhodnutie je na 100%, uz ma aj kliniku, len ak by nahodou. On ani nechce aby som sla ja, vravi, ze som mlada na to.

amelie2017
23. máj 2021

@maria39 to mi je velmi luto. Ale tak ja viem, ze ani keby sa neviem co stalo, dalsie by som uz nechcela. Ani keby sa nieco pokazilo v tomto tehotenstve. Aj ked clovek asi rozmysla inak, ak sa mu stane takato tragedia. Vela stastia prajem.

fidarka
23. máj 2021

@maria39 aj ked mas prestrihnute vajcovody, stale mozes ist na umele oplodnenie. Aj muzi mozu mat deti ak maju vazektomiu.

pininka1
23. máj 2021

Aj ja mam sterilizaciu po cisarskom a vsetko ok, ja menzes mam tak ako predtym, je to mechanicke prerusenie ktore nema nic s hormonami. Co sa tyka toho ci ist alebo neist a ma ist muz, to si musite zvazit vy dvaja, moj nechcel, a ani mna nikdy nenutil ist, rozhodla som sa sama kvoli inym zdravotnym problemom a trom cisarskym. Teliesko by som nikdy nechcela, kamoska ho mala a v kuse mala mykozy, takze sex ani nemohli mat. Ked jej to vybrali, bolo po mykozach.

autor
23. máj 2021

@pininka1 tak moj muz by urcite nesiel a mne povedal že to necha na mna ved jedoduche no nie :D ale nevycitam mu to ma ine starosti a zas stara sa o rodinu dobre a ja sa snazim najst ten spravny smer

reuska1
23. máj 2021

Mam 3 sekcie a mne gynekolog povedal, ze neodporuca vnutromaternicove telisko, ze mal pripad, kedy preslo do brusnej dutiny cez jazvu na maternici 🤔. Pri 3. sekcii automaticky navrhli sterilizaciu, lebo 4. uz ohrozuje zdravie a zivot...aj ked, je to coraz beznejsie mat aj 4

autor
23. máj 2021

@reuska1 sama ma tetu co ma 6 sekciu ale pride my to dost nezodpovedne my sme s muzom vzdy chceli 4 deti dvoch chlapcov a dve dievcata vravim si ak to bude chalan nevaham ani chvilku , ale co ked nie a fakt o tych 10 rokov si to pripadne budem vycitat alebo my to bude vycitat muz . ale tak zas rozum mu tiez hovori ze neako treba stop a fakt super ochranu a ked ja mam pocit ze ja otehotneniem ani sama neviem ako takze pri mojom stasti .

reuska1
23. máj 2021

Len tu uz neide ani tak o to, ci budes chciet dalsie dieta, ale o to ze dalsie dieta uz bude znamenat znacne zdravotne riziko pre teba aj pre to dieta. Ale je to na zvazeni kazdeho....

pininka1
24. máj 2021

Presne tak, darmo tu bude niekto lamentovat ze treba poslat muza. Ja by som svojho nenutila, tak isto ako on nenutil mna a ani si to neviem predstavit.

elizabet173
25. máj 2021

@pininka1 ja by som muža tiež nenútila, ani by som nechcela, aby on nútil mňa, to by malo byť slobodným rozhodnutím. No je tu dosť podstatný rozdiel, muž neotehotnie, ani nebude znášať riziká s tehotenstvom a pôrodom, preto by som brala od neho ako pekné gesto, že chce takýmto spôsobom chrániť svoju ženu. Najmä, ak majú spolu štyri deti. Ona bola štyri krát tehotná, štyri krát rodila, dojčila, hádam by mohol on podstúpiť jeden zákrok.

pininka1
25. máj 2021

@elizabet173 hadam by mohol a ked nechce, tak co teraz??? Je to zbytocna filozoficka otazka, preto sa autorka pyta na podviazanie vajecnikov a je zbytocne polemizovat ci ona alebo on. Navyse uz aj tu bol prilad kedy to muzovi zle urobili a mal este dieta.

elizabet173
25. máj 2021

@pininka1 aj u ženy sa môže stať, že ešte mala dieťa, je aj tu na MK takých pár. Ja som len napísala svoj názor, keby to bol môj muž, asi by som bola z toho smutná.

autor
25. máj 2021

@elizabet173 tak smutná s toho som ale on ma nenuti povedal že nemá problém s kondómom ale na podviazanie semenníkov nepôjde a že to mám akceptovať a ak sa ja rozhodnem pre podviazanie vaječníkov je to moje rozhodnutie a on ma k tomu nenúti . Ja si myslím že nám 4 deti bohato stačí a chcem sa chrániť a ešte ked si predstavím že 4 sekcia už teraz mám strach s tej tretej sekcie .

pininka1
25. máj 2021

@elizabet173 ja som to neriesila vobec, bolo to moje rozhodnutie, aj to nemat uz deti. A naucila som sa aj to ze zivot nieje cierno biely a nebudem sa zaoberat niecim co nemozem zmenit a mat kvoli tomu negativne pocity.