Po akom čase sa vám telo spamätalo po vysadení antikoncepcie?

ivka8788
1. apr 2016

Viem, že nie každá ma po vysadení antikoncepcie nejaký problém, ale čo tak čítam, tak je nás dosť. Moja otázka je pre tie, ktoré ste problém po vysadení mali. Ako dlho trvalo, než sa problémy upravili, či ste pre to niečo urobili alebo ste len čakali a kedy sa vám potom podarilo otehotnieť? Ja som antik.vysadila v septembri 2015, lebo už by sme s manželom chceli bábo. Prvá menštruácia prišla spontánne až po 74 dňoch. Doktor mi nechcel dať vyvolávačku,povedal, že je lepšie počkať. Tie ďalšie cykly trvali rôzne dlho - 34, 37 a posledný 30 dní,čo už je celkom fajn 🙂 , ale čo fajn nie je, je že mám menštruáciu strašne slabučkú. Až takú, že mi postačí na celý deń jedna intímka a spočiatku trvala len 2 dni, potom nejaké špinenie. Posledná 30 dňová už trvala síce 5 dní,ale na intenzite krvácania sa nič nezmenilo 😒 Skúšala som alchemilkový čaj, femigard (teraz doberám tretie balenie), kyselinu listovú. Doktor mi povedal,že mi nerastie sliznica maternice a predpísal mi na jeden mesiac estrofem a duphaston, ale neviem,či to mám užívať...mám z toho obavy, predsa len sú to zase umelé hormóny 😒 tak ako bola aj antikoncepcia. Ešte rozmýšľam,že skúsim piť kotvičník.....no naozaj už neviem,čo mi môže pomôcť.Aj čo gynekológ, to iný názor, už neviem,komu a čomu mám veriť,tak by som rada vedela,ako ste to vyriešili vy a hlavne kedy ste otehotneli. Ďakujem za vaše odpovede 🙂

evittam
1. apr 2016

@ivka8788 No pozri - ako si napísala možno otázka nie je pre mňa, ale aj tak si dovolím pridať svoj názor. Možno by si tieto problémy čo máš mala aj bez antikoncepcie a možno nie - to by bolo dlhé "polemizovanie". Ja som napr. pred prvým tehu brala atk. cca 7 rokov vysadila som v januári a tehotná som zostala v apríli - bezproblémové tehotenstvo, super pôrod- zdravý a krásny syn.....Hneď po 6-tonedelí som začala brať atk. - pri dojčení - brala som znovu cca 5 rokov, tiež vysadila v januári a otehotnela som na prvý a jediný pokus za 2,5 mesiaca v marci - mala som na začiatku trošku problémy-hematóm - ale všetko dobre dopadlo a máme zdravú dcérku....takže tiež netreba všetko pripisovať atk. aj keď samozrejme viem a uznávam, že to nie je to najlepšie ale sme v 21.storočí. Tak ti držím prsty aby si bola čo najskôr tehu a všetko bolo v pohode. 😉

ksbinka
1. apr 2016

@ivka8788 Nie som odbornik, ale ten Duphaston je myslim v pohode, kedze mne ho lekar predpisal v tehotenstve uz v prvych tyzdnoch a viem o dalsich dvoch zenach, co ho brali tiez pocas celeho tehotenstva. Keby to bolo skodne, hadam by neriskovali zdravie plodu... 🙂

sense
1. apr 2016

Brala som dlho HAK - par rokov, po vysadeni som dostala ms na den presne, otehotnela som na prvy pokus ked si chlap nedal pozor, co bolo cca tri mesiace po vysadeni dovtedy si daval pozor alebo pouzival prezervativ, tehu sice nebolo bez problemov ale nie kvoli HAK, takze tazko povedat ci by si bez HAK nemala problemy...

sabibi51
1. apr 2016

@ivka8788 ja som brala 8 rokov v maji 2015 som vysadila prva ms prisla az o 2,5 mesiaca ostatne tiez meskali niekedy aj 2-3tyzdne takto som bola rozhadzana do februara a teraz som tehotna takze uz nechodi problemy akurat ma akne chytilo ale uz je to OK.

llaurita
1. apr 2016

Ja som po vysadeni hak nedostala menstruaciu ani po 3 mesiacoch, to som dostala vyvolavacku, potom som dostala, potom zase nic, takze mi doktor predpisal vyvolavacky na pol roka a nasledne mi nabehol normalny cyklus, intenzita krvacia tak akurat, trochu nepravidelne ale vzdy v ramci 30-35 dni. Babo som nechcela hned, ale ked sme sa zacali snazit, podarilo sa to na prvy krat - hned po svadbe 🙂 Nic ine okrem pichania vyvolavacky som nebrala, ale napr. Duphaston som musela brat pocas tehotenstva kvoli spineniu na zaciatku, nebola som z toho velmi nadsena, najma ked som si precitala vedlajsie ucinky... Hak by som si uz urcite nedala predpisat...

arwen88
1. apr 2016

Ja som brala HAK a dva roky som sa davala dokopy...prvu menstruaciu som.dostala myslim.po 3/4 roku..nechala.som.to.na.prirodu,nechodila.som na gyndu na vyvolavanie a tak...a este dlho trvalo,rok stvrt,kym sa mi ustalil cyklus..HAK uz nikdy.viac...

arwen88
1. apr 2016

@arwen88 chcela.som napisat,ze hak.som brala 5 rokov

mirunkad
1. apr 2016

Ahoj, brala som HAK 5 rokov a po vysadení som prvú MS dostala asi po 3 mesiacoch, potom ešte vyše pol roka bola nepravidelná...najhoršie na tom bola moja pleť, tá sa úplne zbláznila napriek tomu že som s ňou ani v puberte nemala problémy....upravilo sa to až po dvoch rokoch, takisto tehotná som ostala po 2 rokoch od vysadenia HAK, aj keď snažili sme sa len posledných 5 mesiacov...ale mala som aj kopu iných problémov po vysadení, napr. mi popraskali žilky na nohách, čo mám doteraz, začali hrozne padať vlasy, priberala som.....u gynekologa som neriešila, skôr mi dal zabrať kožný, ktorý napriek svojej snahe zhodnotil, že budem musieť počkať, kým sa mi upraví hormonálna hladina....s tehotenstvom sa mi pleť znova dala do normálu..za mňa už HAK nie.....určite nie dlhodobo.

llaurita
1. apr 2016

@llaurita este som chcela doplnit ze hak som brala 12 rokov, nikdy viac, ja som mala pred hak ms uplne v poriadku, tak nech mi nikto nevravi ze to, ze mi po vysadehak, vobec nenabehla, nesuvisi s hak

snehulienka0905
2. apr 2016

Ja som zacala brat HAK pretoze som mala pocas menstruacie strasne bolesti. Zvracala som a valala sa po zemi od bolesti. HAK mi to samozrejme upravila alebo lepsie povedane potlacila. Brala som ju 4 roky a v septembri 2015 som prestala lebo sa chceme zacat pokusat o babatko.
Po vysadeni som dostala akne ktore som nikdy predtym nemala. Zlepsilo sa to az teraz v poslednom case.... Menstruaciu som prirodzene dostala hned nacas a zatial je pravidelna. Bolesti su zatial tiez este prec. Takze musim povedat ze u mna okrem akne a trosku turbuletnej nalady ziadne dalsie komplikacie.
Ale ja osobne sa bez nej citim ovela lepsie...

baja28
24. máj 2016

HAK som brala skoro 8 rokov. Po vysadeni nenabehol cyklus, same vyvolavacky, ale potom som sa na to vykaslala a nechala telo sa spamatat same. Vyhadzala som sa ako v puberte strasne hlavne tvar krk hrud a plecia. Po pol roku sa to zlepsilo. Menstruaciu mam teraz kazdych 77 dni /aj to je pokrok kedze sama nechodila/. Uz je tomu rok a pol od vysadenia a stale to neni tip top. Ale uz do seba nic pchat nebudem skusam prvy mesiac kvapky Femi a uvidime . 🙂

pupavica
25. máj 2016

ma sa spamätalo asi až po roku a pol

ivka8788
autor
25. máj 2016

@baja28 aj ja som sa strašne vyhádzala a v mojom prípade ešte oveľa horšie než v puberte.Fúúúú tak to je dosť,že každých 77 dní 😒 a hlavne,keď už od vysadenia prešiel rok a pol.....Ja už mám ms cekom pravidelný,našťastie 🙂 ale to krvácanie je stále slabé.Už sa pokúšate o bábo?

ivka8788
autor
25. máj 2016

@pupavica A brala si niečo,alebo sa ti to samo upravilo?

baja28
1. jún 2016

@ivka8788 bude v tom urcite aj ina chyba ale menim gynekologa lebo ma vzdy odbije antikoncepciou a ziadne testy na hormony alebo vysetrenia.. Krvacanie mam vzdy tyzden a normalne najprv slabe potom silnejsie. Nie ze by sme sa pokusali ale nedavame si pozor ..je tomu vyse rok a nic takze som bola donutena zmenit lebo moj lekar je uplne neschopny a nic ho nezaujima ... vy sa pokusate? Dufam ze aj ja budem mat stastie a konecne sa mi upravi

pajka13paja
6. júl 2021

zdravim riesi to tu este niekto ? ja som brala HAK asi vyše 2 rokov vysadila som ju asi koncom marca 2021 prva menzes mi prisla normalne len tyzden meskala a odvtedy nič teraz par dni dozadu som krvacala jeden den a potom nic a dnes zas neviem co s tym nneviete mi poradit ? ku gyn chodit nechcem :/