Platíte lekárovi za poradenstvo ohľadom antikoncepcie?

symma139
11. apr 2014

Ahojte,platím lekárovi 18,- eur/ročne, je to niečo ako antikoncepčná poradňa, zdá sa mi to dosť zdieranie, veď za to môžem mať HAK na 2mesiace.

Myslíte, že by bolo zlým riešením pred lekárom tvrdiť že HAK neberiem a zháňať si ju inak? Napríklad na fórach? Alebo v lekárňach tiež vydávajú tabletky na starší lekársky predpis(dokonca som sa stretla s tým,že mi viackrát predpísali na test istý - nenechala som ho v lekárni )

monicm
11. apr 2014

brať hak bez toho,aby o tom lekár vedel je veľké riziko.tento poplatok sa platí všade a každému lekárovi,teda pokiaľ viem.nie je v tom len ročné predpisovanie hak,ale tiež testy,ktoré ti musia robiť raz za rok.stery,odber krvy..............raz za rok tento poplatok nikoho nezruinuje,samozrejme,ak to chceš riskovať nech sa páči,ale potom aby si sa nečudovala.hak máva veľa vedľajších účinkov,ktoré sa nemusia objaviť hned a preto treba dávať pozor.nikdy by som si nedovolila brať hak bez toho,aby ma lekár raz ročne neskontroloval.napr.trpí tým pečeň a tú máme len jednu...............

misul78
11. apr 2014

@symma139 momentálne som tehotná, lebo som HAK vysadila, ale predtým som ich brala 16 rokov s nejakými malými prestávkami. O platení za poradenstvo počujem prvýkrát v živote. Vždy mi ich doktor predpísal zadarmo a krv na pečeňové testy boli tiež zadarmo. Stery a iné odbery sú v rámci každoročnej preventívnej prehliadky a na tú má podla mňa každá nárok bez platenia. A keď som nemala čas alebo sa mi nechcelo ísť k doktorovi, tak som si chodila do lekárne pre tabletky aj bez receptu. Ak bývaš na dedine, kde ťa aspoň z videnia poznajú, tak dajú aj bez receptu. Povedali, že aj tak si ich hradím v plnej výške. Lenže dnes človek nevie, každý lekár si určuje inak. U jedného platíš to u druhého zase iné. Napr. mám zubárku, u ktorej platím, len otvorím dvere do čakárne. 🙂

stefka33
11. apr 2014

@misul78 Ja síce HAK neberiem, ale o poplatku počujem tiež prvýkrát. Dávnejšie som brala a neplatila som nič. Ani kamarátky neplatia žiadne poplatky. Všetky stery, vyšetrenia, pečeňové testy, poradenstvo majú zadarmo zadarminko. Tabletky som dostala tiež párkrát bez receptu. Testy na pečeň ti urobí na požiadanie aj obvodný praktický lekár ak mu povieš, že užívaš pravidelne tabletky.
@symma139

stanislavao
11. apr 2014

@symma139 v lekarni Dr. Max ked si idem vybrat HAK, tak mi recept nechaju. a tak nechodim kazde 3 mesiace k lekarovi po dalsi recept. chodim len na pravidelne prehliadky 1x rocne a tie su hradene poistovnou. 18e za prehliadku je skutocne velmi vela a mali by ste zmenit lekara.

kukinka231
11. apr 2014

Moj si tiez nic nebral

materina_duska
11. apr 2014

Poplatok určite nie je štandardný. Ak tam chodíš len pre recept, tak je veľa lekární, ktoré ti buď recept nechajú, alebo ti predajú aj bez. A áno, je to zdieranie. Avšak ak ide o nejakú súkromnú ambulanciu, tam platíš aj za teplo v čakárni, takže nečudo.. 🙂

sissy27
11. apr 2014

@symma139 zmeň lekára... nie každý pýta za túto "službu" ...aj keď 18€ / ročne nie je suma, ktorá by niekoho zruinovala, ale ok, nie je nevyhnutné to platiť... ale zháňať si lieky na fórach a podobne a tajiť pred lekárom, že berieš tabletky - koľko máš rokov, že ťa toto vôbec napadlo? 😝

pea87
11. apr 2014

nie neplatim nic take

ynett
11. apr 2014

ja síce HAK neberiem, ale môj gynekolog má tiež ročný poplatok 20 € za HAK, tuším tam má aj podpísané ohľadom nejakej zmeny zákona či čo, prečo sa to začalo spoplatňovať, ale to si už tak nepamätám. má tam proste oznam prečo to začal spoplatňovať.

edvelyn
11. apr 2014

Nikdy som neplatila za ziadne poradenstvo pride mi to dost cudne.co ti ma o tom radit?na zaciatku uzivania ta mal poucit a to je vsetko.

lulu369
11. apr 2014

@symma139 Ono to či sa platí ročný poplatok za HAK asi záleží aj od toho či má tvoj gynekológ súkromnú ambulanciu...Ja som HAK brala 3,5 roka a ročne som platila 10 rokov (to je 6 rokov) a pokiaľ viem kamoška neplatí...Môj gynekológ má súkromnú ambulanciu a platím aj za objednanie 😒