Pharmatex - spoľahlivý druh antikoncepcie

anjelik2060
17. mar 2017

Ahojte maminy, chcem sa spýtať či máte niektorá skúsenosť s týmto druhom antikoncepcie. HAK nemôžem brať lebo by mi zvýšila zrážanie krvi a vnútromaternicových teliesok sa dosť bojím preto hľadám iné možné alternatívy... ďakujem za odpovede 🙂

nivea777
17. mar 2017

@anjelik2060 kondóm? Pharmatexu by som neverila moc

anjelik2060
autor
17. mar 2017

@nivea777 no môj partner nemá rád kondómy (vraj si to nežíva tak ako "na ostro!") :D preto hľadám možnosť inej ochrany ....

nivea777
17. mar 2017

@anjelik2060 chlap ustúpiť nevie,ale keď si žena musí zaviesť do seba teliesko alebo pchať hormóny tak to je ok??Jeho to nijak zdravotne neovplyvni,jedine sa neskôr spraví..

extempore
17. mar 2017

@anjelik2060 tak nech si partner zaobstará sám vhodnú antiku. Mne toto prídu ako totálne výhovorky, sorry. Pharmatex je blbosť, musíš na to myslieť vopred a potom to vyteká, nesmieš sa umývať mydlom lebo znížiš účinok...

dharmasanata
17. mar 2017

Mne to smrdelo veľmi a oralne ťuťumuťu po tom isto nie 😝 .kedysi davno som si dávala čipky a mali sme prerušovanú súlož lebo som tomu neverila 🙂 nič nieje 100%

anjelik2060
autor
17. mar 2017

však toto že s chlapmi nepohneme :/ .. tých teliesok sa fakt bojím HAK nemôžem a vraj t tiež nie je najlepšie.. ako to že musím na to myslieť @extempore mi je jasné len či to bude fakt tak fungovať že ak by mu náhodou "ušlo" aby som potom nemusela stresovať... no čo žena neurobí pre chlapa? :(..

dharmasanata
17. mar 2017

Asi 20 minút pred si to musíš dať ak sa nemýlim už to bolo dávno

extempore
17. mar 2017

@anjelik2060 čo žena neurobí pre chlapa? A ty nemáš sebaúctu?

anjelik2060
autor
17. mar 2017

@dharmasanata na tom letáku bolo že dať si to a počkať 5 minút ... @extempore zle som sa vyjadrila, jasné že mám.. ale je to viac menej o mne lebo nechcem druhé bábo hneď.. viac sa bojím ja ako on ale rozumie mi že nechcem teliesko tak sme sa spoločne bavili že vyskúšať niečo také aby sme boli obaja spokojný lebo ani ja moc sex s kondómom nemusím nakoľko sa nám pár krát stalo že sa roztrhol :D..

1medvedik1
17. mar 2017

@anjelik2060 tiež mám chlapa ktorý bol za moje vysadenie HAK, hovoril že si zvykne na kondóm, že keď to mohol tak pred tabletkami, tak aj teraz po vysadení mu to pôjde.. Ale nejak sa mu nedarí :( snaží sa, ale nejde to.. Potrebovala by som tiež poradiť či je Pharmatex dobrá forma ochrany..

jajka257
17. mar 2017

@anjelik2060 to nemyslis vazne, ze co neurobi zena pre chlapa? A on co urobi pre teba? Znici ti pecen, zarobi na krcove zily a ked nahodou otehotnies, co potom?

anjelik2060
autor
17. mar 2017

@1medvedik1 jedna moja známa to brala a vravela že je veľmi spokojná ..len som sa chcela spýtať či s tým má ešte niekto nejaké skúsenosti...

majka4848
17. mar 2017

ja to mám doma už asi 3 mesiace a ešte sme neskúšali :D

dharmasanata
17. mar 2017

@anjelik2060 tak ja som to používala asi rok a neotehotnela som ale ako som písala popri prerušovanej

anjelik2060
autor
17. mar 2017

@dharmasanata super ďakujem 🙂

majkaska
17. mar 2017

@anjelik2060 ja som pouzivala cca rok. Isli sme na plno. Bola som spoko.

littleslovak
17. mar 2017

@anjelik2060 ja som to vyskusala a nie vdaka. vadilo mi to ako to uberalo spontannost z celej veci, kedze to musis riesit popredu. za dalsie oralny sex uz neprichadzal do uvahy a to mi vadilo este viac (mala som cipky a tie nevytekaju ako gel ale aj tak mam v sebe chemiu). plus to s tym mydlom, aby si neznicila ucinok nesmiete sa ani jeden tusim dve hodiny pred a po umyvat mydlom. na krabicke je 5 min pockat ale doktor mi odporucal viac, ze aj 15 min pre istotu.
navrhujem inu metodu. sympto-termalnu. ked uz barierova a hormonalna su mimo hry. vela stastia.

1medvedik1
17. mar 2017

@dharmasanata vysadila som HAK a teraz 3 mesiace je väčšia pravdepodobnosť ako obvykle že by som otehotnela.. Keby po týchto troch mesiacoch vyskúšame Pharmatex spolu s prerušovanou súložou je to spoľahlivá ochrana?

misellka_23
17. mar 2017

@anjelik2060 My to používame, keď už viem že nemám plodne dni. Počas ovu sa trochu bojím :D vtedy radšej kondom... Je to fajn vecička , no má to aj nevýhody- že je to trosku nepraktické , lebo niekedy to potom z teba ide trošku dlhšie von a treba si dať intímku. A nemala by sa sa potom umývať s mydlom . ( vlastne ani pred) Ale väčšina gélov na intímnu hygienu je bez mydlovej zložky , takze to nieje až taký problém, akurát pozor aby sa neumýval s mydlom pred tým partner. Píšem ti síce negatíva ale ak ti neprekážajú, vrelo odporúčam , z manželom to mame radi a ešte to aj pekne vonia 🙂 teda ak ti nevadí levanduľa 😅

anjelik2060
autor
17. mar 2017

@majkaska čiže .napíšem to polopate partner sa do teba normálka urobil a tehu nič hej? tak sa nemusím báť keby že náhodou "niečo ujde" ? ..🙂

@misellka_23 tá intímka mi nebude vadiť ak to zaručí ochranu :D.. to mydlo jasné na to si určite dám pozor 🙂.. ty používaš asi ten krémový keď vonia že? lebo ja som si kúpila čipky :D a nie levanduľa m vôbec nevadí :D :D

a ďakujem pekne za odpovede 🙂

nivea777
17. mar 2017

@anjelik2060 zas to že sa do nej chlap spravil a ona nezostala tehu nie je zaruka toho,ze pharmatex pomohol..Máloktorá žena otehotnie na prvý vstrek..Čím viac to bude do teba dávať,tým väčšia pravdepodobnosť je že otehotnies..Tento typ ochrany je najmenej spolahlivy

jantyy
17. mar 2017

Používame s manželom Pharmatex už 10 rokov a vždy LEN pharmatex, ani kondóm, ani prerušovana, ani žiaden iný typ antikoncepcie a neotehotnela som za celých 10 rokov( len keď som chcela a bez pharmatexu samozrejme ).
Čipky sa zavádzajú 5 min.pred stykom, krém ma účinnosť okamžitú. Čipky majú efekt minim.4 hodiny, krém až 10 hodín. Takže aj to sa da relatívne dobre " naplanovat"🙂
Áno, vyteká to trosku viac ako bez, ale je to v podstate to isté ako keď sú akékoľvek iné vagín.cipky. A to ma svoju charakter.vonu, ale iba ako klasický glycerínovy cipok(myslím že zápach latexových kondómov je tiež nič moc)-nie je to nic hrozne a na vsetko sa da zvyknúť... Jediná vec je to mydlo- áno, tesne pred stykom a 2 hod.po sa môžeš umyť len čistou vodou. Ale to nie je problem.umyjes sa čistou vodou koľko chceš a mydlom potom.
A zo zdravot.hľadiska je to tiež dobra volba- žiadne hormóny iba spemicidny gél, ani cudzie teleso dlhodobo v organizme...
Za mňa- vyborna voľba.
Vyskúšajte, myslím že budete obaja spokojní.

majkaska
18. mar 2017

@anjelik2060 ano presne ako si napisala.

mia_von_prag
18. mar 2017

Je od chlapa dosť sebecké, nechávať antikoncepciu len na ženu. Sex si máte užívať obaja.

Čo tak to striedať to? Nám funguje cez neplodné dni raz Pharmatex, raz prerušovaný sex a cez plodné kondóm.

Pharmatex globule som skúšala naplno cez neplodné dni, neotehotnela som. Osobne odporúčam, kvoli tomu pocitu, ale má to isté nevýhody.
- 2 hodiny pred a 2 hodiny nemožeš prísť do styku s mydlom, takže si to treba "naplánovať"
- občas može páliť oboch, takže je akcia kratšia
- vytekanie všetkého možného, treba použiť intímku/ vložku

Kondóm považujem za veľmi spoľahlivý, za x rokov nepraskol.
Príde mi tiež hygienický, hlavne po menzese a nič zo mňa nevyteká.

sunny8
19. mar 2017

My sa nechranime nijak zijeme spolu uz 4 roky a mame jedno dietatko. Jedinou antikoncepciou u nas je mala ked lahne do stredku postele medzi nas 😂 prerusovana suloz a ked chceme druhe cislo tak po osprchovani a po nejakom case az a pozri dobre je to.

anjelik2060
autor
23. mar 2017

@jantyy tak to je super 🙂 ďakujem ti veľmi pekne 🙂 zatiaľ som to mala 2x uvidíme ale tiež si myslím že keď fakt sa budem vyhýbať mydlu tak ako to píšu a keď už tak prerušovaná tak by to mohlo mať efekt.. ďakujem ti ešte raz 🙂

jantyy
23. mar 2017

Vďačne 😀

sellycka13
17. nov 2019

@jantyy dobrý deň prosím Vás ja o tom veľmi uvažujem, keďže Vy máte pharmatex veľmi vyskusany, nie je to pocitovo žiadna veľká chémia kt by spôsobovala nejaké problémy ako svrbenie, stipanie a pod, všetko v pohode?

jantyy
17. nov 2019

@sellycka13 nepoznám nikoho iného, kto pharmatex používa,takže môžem povedať len za seba. Za cca 10 rokov používania som nikdy necítila ziadne svrbenie,pálenie,bolesť,proste nič. A to som veľmi silný alergik. Ja teda môžem len odporucit😉

sellycka13
18. nov 2019

@jantyy ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď 😊