Dobrý deň. Chcem sa spýtať či môžem byť tehotná, ak som brala antibiotiká Cedax päť dní a už skoro 4 roky beriem antikoncepciu a s priateľom sme mali styk? Môžu tieto antibiotika ovplyvňovať účinnosť antikoncepcie, aj keď v pribalovom letáku nebolo nič písané o tom, že by tie antibiotiká mali znižovať účinok antiky?
Ach.. Stále stresujem. Neviem čo mám robiť.
čakať 🙂
No čo iné mi ostáva. Ak som v tom tak je to veľmi zlé 😢
prečo
Lebo študujem a budem mať len 21 a je to veľmi skoro.
@jasmine11 pokiaľ viem, v príbalovom letáku antikoncepčných tabletiek je celkom jasne napísané, že užívanie antibiotík môže ovplyvniť účinok antikoncepcie a odporúča sa použiť aj doplnkovú... Prípadne taká poznámka, že pri užívaní akýchkoľvek iných liekov, aj voľnopredajných, sa treba poradiť so svojím lekárom alebo lekárnikom... A to druhé je zrejme napísané aj v príbalovom letáku antibiotík...
ano, pri uzivani antibiotik je znizena ucinnost antikoncepcie.
No v pribalovom letáku antikoncepcnych tabletiek je písané, ze niektoré lieky môžu ovplyvňovať, ale v pribalovom letáku antibiotík to nie je.
ale ty sa musíš riadiť tým čo je na HAK napísané, lebo ich účinok sa znižuje
Ja som chcela počuť len normálnu odpoveď. Ale vidím, že s niektorými ľuďmi sa to nedá 😊
Ja som to pochopila. Ale ak som pochopila správne tvoju predchádzajúcu odpoveď, tak sa nečuduj, ze tak odpovedám. Uz som odpoveď dostala, tak mi tu láskavo nepíš o tom za akých podmienok(veková hranica ako si napísala) majú ľudia sexovať. Pokiaľ som teda pochopila tvoju odpoveď správne.
@jasmine11 ano, znizuju ucinok. Moja kamoska takto otehotnela, maju krasnu dcerku 🙂
Ešte dúfam, že v tom nie som. A kedy si môžem urobiť test? Koľko dní od styku?
No už je tomu týždeň aj dva dni. Mala by som mať aj nejaké príznaky alebo je to ešte skoro?
znižujú účinok.,ja s nemala nejaké príznaky ,len meškal.menzes.nebrala som vtedy ani HAK,,,mala som len 17rokov, 😉 a ked som išla gynd.tak už som bola v 6.týž.tehot.teraz má moja dcéra 20rok.. 🙂 napíš potom vysledok 😉
No.. Tak pekne teda. Toto som vôbec nevedela, že ak beriem antibiotiká kde ani napísané nebolo, ze by znižovali účinnosť HAK tak by som mohla otehotnieť. A ako ste to zvládali taká mladučká?
Počkaj na menštruáciu ak bude taká ako vzdy tak nie si tehotná
@katulienkax počkám.. Menštruáciu mám až za 12 dní..tak uvidím..
@jasmine11 som bola fit,všetko bolo ok,zdravá som bola,aj manzel, on mal18r sme už spolu 22rok. 😉
Ako my chceme mať v budúcnosti deti.. Ale nie teraz.. Len myslím si, že v minulosti to bolo normálne otehotnieť tak skoro.. Napr. Aj moja mamina ma mala tiež dosť skoro. Len teraz je iná doba..A čo vám na to povedali rodičia, keď ste im povedali, že ste tehotná?
@jasmine11 povedali že ked chcete spolu zostat,tak ....neni načo premyšlat. 🙂 sobáš sme mali v septembri,a vo feb..narodila naša dcéra.ano ano v minulosti to bolo normálne.. uz 20rocné slečny boli vydat. 🙂 nie ako teraz.uz je INá DOBA 🙂
No toho sa bojim ako zareaguje okolie a moja rodina..ale ešte nie je isté či som v tom..
@jasmine11 🙂 držím ti palce jo? 😉 aby si ešte nebola...ahoj,idem už spat.manžel už spí.papa
vraj znižujú účinok, nič nie je 100 %