Ahojte. Viem že kojenie nie je žiadna antikoncepcia, ani sa na to nespolieham, ale vŕta mi v hlave jedna otázka. Som pár mesiacov po pôrode, kojím,menzes som ešte nedostala, používame ochranu (kondóm), avšak niekedy sa stane že zásoby sa minú a chuť je,tak to riskneme aj bez kondómu, avšak koniec riešime inam ako "dnu". Ale stať sa môže hocičo a tak ma zaujíma, mohla by som otehotnieť keď som ešte nemala menzes? Kým nemám cyklus, nemala by som byť plodná, či hej? Viaceré otehotneli počas kojenia ale aj v takejto situácii? Ďakujem za každú normálnu odpoveď
mohla, veď ovulácia je skôr, ako menzes a ak otehotnieš, menzes logicky nepríde. Ak dieťa nechceš, tak sa chráň a urob radšej veľké zásoby. 😉
Ano moze, my sme tak planovane otehotneli a na prvy sup 🙂
@sisa_s
@daganov
@etnatn ďakujem vám za odpoved. Toto ma zaujima,ze ako to je v tom období po porode kym zena nedostane menzes,ze či je vlastne sanca ze otehotnie ci kym nepride normalny cyklus tak je relativne pokoj. S tými zásobami...viete ako to je,ked ich je veľa, neni cas ani chut,ked sa minú, vtedy je aj cas aj chut 😂 ale posnazim sa naskreckovat viac zásob 😀
Ved menzes je az po ovulacii, takze je jasne, ze otehotniet sa da
tak ak si dávate pozor, tak je podľa mňa minimálna šanca,, ja som dlhšie fungovala tak, že sa "neurobil dnu" bez kondomu a nikdy sa nestala žiadna "nehoda" a teraz som otehotnela s partnerom v podstate na prvý krát, ako sme sa začali snažiť 🙂
No ja som dostala menzes az 18mes po porode a ked som chcela otehotnieť dovtedy, tak som skusala a zistovala, ci mam ovulaciu a po 2 mesiacoch som zistila, ze pocas tohto obdobia som nedostala ovu...takze kazda sme ina, ja viem ze ovu mam az teraz, ale clovek sa nemoze spoliehat vlastn na nic 😄
Svagrina nestihla menzes po porode dostat,otehotnela pol roka od porodu
Ty vies len to, ze nemas menstruaciu, ale vies aj, ci nemas ovulaciu? 🙂 to je podstatne pre otehotnenie