Otehotnie počas kojenia

14. máj 2020

Ahojte. Viem že kojenie nie je žiadna antikoncepcia, ani sa na to nespolieham, ale vŕta mi v hlave jedna otázka. Som pár mesiacov po pôrode, kojím,menzes som ešte nedostala, používame ochranu (kondóm), avšak niekedy sa stane že zásoby sa minú a chuť je,tak to riskneme aj bez kondómu, avšak koniec riešime inam ako "dnu". Ale stať sa môže hocičo a tak ma zaujíma, mohla by som otehotnieť keď som ešte nemala menzes? Kým nemám cyklus, nemala by som byť plodná, či hej? Viaceré otehotneli počas kojenia ale aj v takejto situácii? Ďakujem za každú normálnu odpoveď

sisa_s
14. máj 2020

Ty vies len to, ze nemas menstruaciu, ale vies aj, ci nemas ovulaciu? 🙂 to je podstatne pre otehotnenie

daganov
14. máj 2020

mohla, veď ovulácia je skôr, ako menzes a ak otehotnieš, menzes logicky nepríde. Ak dieťa nechceš, tak sa chráň a urob radšej veľké zásoby. 😉

etnatn
14. máj 2020

Ano moze, my sme tak planovane otehotneli a na prvy sup 🙂

autor
14. máj 2020

@sisa_s
@daganov
@etnatn ďakujem vám za odpoved. Toto ma zaujima,ze ako to je v tom období po porode kym zena nedostane menzes,ze či je vlastne sanca ze otehotnie ci kym nepride normalny cyklus tak je relativne pokoj. S tými zásobami...viete ako to je,ked ich je veľa, neni cas ani chut,ked sa minú, vtedy je aj cas aj chut 😂 ale posnazim sa naskreckovat viac zásob 😀

veronikaszabova
14. máj 2020

Ved menzes je az po ovulacii, takze je jasne, ze otehotniet sa da

s_a
14. máj 2020

tak ak si dávate pozor, tak je podľa mňa minimálna šanca,, ja som dlhšie fungovala tak, že sa "neurobil dnu" bez kondomu a nikdy sa nestala žiadna "nehoda" a teraz som otehotnela s partnerom v podstate na prvý krát, ako sme sa začali snažiť 🙂

trinneo
14. máj 2020

No ja som dostala menzes az 18mes po porode a ked som chcela otehotnieť dovtedy, tak som skusala a zistovala, ci mam ovulaciu a po 2 mesiacoch som zistila, ze pocas tohto obdobia som nedostala ovu...takze kazda sme ina, ja viem ze ovu mam az teraz, ale clovek sa nemoze spoliehat vlastn na nic 😄

barboritta
14. máj 2020

Svagrina nestihla menzes po porode dostat,otehotnela pol roka od porodu