Od akeho veku brali vase dcery HAK hlavne kvoli nepravidelnej menstruacii a odpadavackam, bolestiam, mdlobam.. Odkedy ich predpise gynekolog? (Normalny ci detsky?) A aku mali predpisanu
Ja ako dcéra hovorím od 17 😃 a nie na pleť 🙂
Dcera ma len nieco po 15 ale tak uz nan niekolkokrat odpadla.. museli sme po nu bezat do skoly.teraz uz ide na strednu,dostane hocikedy nema pravidelny cyklus.zvacsa ma po 2 mesiacoch,niekedy o mesiac po mebzese pride dalsi.avsak fovno ked dostane ma krce zbledne a odpadne.tym padom teraz kedze bude chodit do skoly busom a do mesta,sama...mam z toho stres.viem,ze je Hak svinstvo ale prechodne by som jej ho mozno chcela skusit nasadit.nema ale 18 neviem ci jej ho uz daju a kto vobec. Ci detsky gyn.ci uz volat normalne gynekologicke
Frajera ani sex nema dodavam
Mala som to isté čo dcéra. Antiku som si dala až v 21ke, lebo som chcela co najdlhšie nechať telo dovyvíjať sa bez hormónov. 🙂
Ono, je veľa možností a dôvodov treba zistiť príčinu prečo to ma až takéto a čo treba zmeniť. U mňa bola zistená diagnóza, ktorá mi toto spôsobovala a keďže som mala priateľa tak som vzala 2v1, ale ak nemusíš nedavala by som jej HAK. Ale zistila iné možnosti. Možno naozaj ma zdravotné problémy o ktorých bez toho aby ju videl lekár neviete. A antikou sa iba potlačia. Za mňa a to antiku si chválim. Je lepšie zistiť iné možnosti, ci jej nechýbaju vitamíny. 🙂 Odporúčam alchemilkovy čaj piť. Dlho som na to neverila.😀 Ale naozaj to zaberá.
Prečo sa pozeráš na HAK ako na svinstvo? Však je to liek ako každý iný. Aj obyčajný Ibalgin či paralen môžu urobiť pekný bordel v organizme
Navyše nemusí HAK brat doživotne, len nejaký čas kým sa jej to celé upravi
Na takéto stavy sa dáva nizkohormonalna antkp.
chcela som pre dcéru vtedy myslím 16r kvôli športu a vôbec vložky ju otravovali...na mojom profile nájdeš aj diskusiu k tomu - všetky dámy ktoré napísali mi to odhovorili...
Ano je to svinstvo z mojho pohladu urcite vacsie ako vacsina liekov..
Zial
Skor zvazovat volit mensie zlo zatial prechodne
Uz teraz mam stresy co bude o mesiac. Ked dostane funguje na algifene dva dni z postele
Algifen je slabý. Mam vyskúšané asi všetky lieky od bolesti kvôli menštruácii aj čipky. Lekárka so mnou nevedela už čo robiť. Ponúkala mi lieky na báze hormónov a druha bola antika. Ale to som si vybrala to druhe kvôli sexu.
Antiku docasne nie je dobre dávať. Keď vysadis, tie bolesti sa často vrátia a milión nežiaducich účinkov. Vysadiť antiku nie je nič príjemné.
Čiže radšej ju nechat trápiť ako jej pomôcť liekom? Brala som HAK 7 rokov a som zdravá, nemám cysty ani iné problémy a pol ročne dieťa k tomu 😃takze všetky mýty o strašiaku HAK som úspešne vyvrátila 🙃
Takýto stav pri menzese nie je normálny - treba hľadať príčinu a tú riešiť. HAK nevyrieši problém, kvôli ktorému má takýto priebeh menzesu.
Aj keď to niektorí považujú za pomerne bežné, netreba sa nechať odbiť, ale nájsť a vyriešiť príčinu. Či už je to problém v krvi alebo hormonálne zmeny alebo...
Mne v pohode predpísala dr. v 16tich
Ja aj kamošky sme mali od 16tich 🙂 hlavne kvôli pleti a potom kvôli ochrane
Ja som užívala užívala od 17, z podobných dôvodov ako tvoja dcéra, len ja som neodpadavala
To odpadavanie si už dávno mala riešiť s lekárom, nevadilo, že každú chvíľu nie je v škole? Možno stačia lieky a ona sa teraz zbytočne trápi.
A bola si s dcerou na riadnych vysetreniach? Toto odpadávanie a bolesti môže spôsobiť aj endometrióza, zachytiť to v začiatkoch je lepšie ako utlmiť antikoncepciou. Ja osobne by som sa veľmi bála dať dieťaťu tieto hormóny už od 15.
Ja len aby ste vedeli.,,tak nie vždy HAK na toto zaberie....ja som odpadávala.skoro každý mesiac ..a to som mala HAK od 15.....dokonca mi ani neupravila menzes ..a stále som mala aj tak nepravidelnú.takze zabrať nemusí.neni to záruka...
V 15. A v 17 prestala a nemienim zacat.
Ja v takom veku som mávala menzes taky že tri dni som bola vyradená zo života, XY x som skončila od bolesti na infuziach. Hák mi zmenila život. Menzes mi chodil ako hodinky, bolesť úplne zmizla a tvar som mala ako bábätko.
Ja by som riesila preco. Mozno ma nejake ochorenie, kt to sposobuje?
Caj z alchemilky ( normalne vrecka kupite vsade) upravuje cyklus. Nepravidelnost sposobuje aj tie extremne bolesti a to okolo, hormony dostane do harmonie 🙂 skuste, pomaha
@januska12323 sanozrejme ze som sa pytala.menzes ma od 14 cca rok zle jej bolo tak 4x ano ked vynechala skolu jej dr o tom vzdy riadne vedela aj triedny ucitel uci sa na jednotky to je najmensi problem. Detska sa vyjadrila,ze je to skoro.aj na bylink.caje aj na lieky.pytala som sa mojho gynekologa on mi iba hned odpovedal,ze smer detska gyn ale este je to skoro,kedze ma menzes priblizne rok moze mat nepravidelny tak to tak bude.
A sestra ma to iste ma 35 r .od 17 berie antiku.nerodila este.take stavy mala od 14 presne ako moja dcera.ona si bez nej nevie predstavit zivot.mama mala to iste preslo az prvym porodom v 25 r.
@gwenna nam vravela dr ze je nan vraj skoro...skusime dakujem
@pallacinka29 no mne ani pôrod nepomohol
Ja som užívala od 15 kvôli pleti a do 25. Som v pohode. Nie je to ideálne, ale ak má dievča trpieť, niečo sa s tým robiť musí. Skúšali ste už niečo? Lieky od bolesti/ kŕčov, výživové doplnky na zmiernenie menstrucie?
Tak niektoré dievčatá majú HAK už aj v 15tich
Napr kvôli pleti