Ochrana v období ovulácie a plodnosti

13. jan 2024

Pred časom som musela vysadiť hormonálnu antikoncepciu zo zdravotných dôvodov a tiež nemôžem otehotnieť pretože mi to zdravie nedovoľuje. Hormonálna antikoncepcia bola doteraz jediná, ktorú som používala počas celého sexuálneho života. Počas neplodného obdobia ochranu nepoužívame ale čo v období ovulácie a plodnosti? Niektorí mi tvrdili, že prerušovaná súlož je dostatočná ochrana no ja som si tým nie veľmi istá. Čo sa týka prezervatívov tiež mi veľmi nepasujú, mám pocit, že bez nich je to intímnejšie a lepšie. Stačí teda počas plodného obdobia prerušovaná súlož alebo radšej použiť aj prezervatív?

stellarstar
13. jan 2024

Skus ženský kondóm

autor
13. jan 2024

@stellarstar pozerala som aj nato ale neviem teda, ono ja som bola zvyknutá len na tú hak a nikdy nič iné neriešila a teraz mi moc nič nesedí. som v bludnom kruhu

rebrambora
13. jan 2024

To zalezi od citlivosti tvojho muza. Ak citi aj kvapky lasky MALO BY to stacit. U nas to funguje. Ak nie, tak asi nie.

autor
13. jan 2024

@rebrambora okey, nechcem vyznieť ako hlupaňa ale kvapky lásky? je pravda, že u nás v rodine bola téma sex totálne tabu a nikdy ma nikto poriadne nepoučil a keďže som brala dlho hak nič som neriešila ani ja ale ak som správne pochopila ak ich cíti mala by stačiť prerušovaná súlož ak necíti nestačí iba prerušovaná súlož ale je ju treba poistiť prezervatívom? nemalo by to byť naopak?

ivkav5
13. jan 2024

U nás tiež popravde 7 rokov fungovala prerušovaná súlož bez akejkoľvek ochrany 🙂 Keď sme si povedali, že sa ideme snažiť o bábo, vyšlo to na prvýkrát, takže to naozaj roky fungovalo tak, ako malo.

egonsk
14. jan 2024

A co takti si dat teliesko?

trinityf
14. jan 2024

Tvoj gynekolog ta nepoucil a moznostiach ochrany? Existuje nehormonalne teliesko napr.

autor
14. jan 2024

@trinityf áno vymenoval mi ich ale ja riešim dve, ktoré ako tak sa mi pozdávajú a riešim účinnosť keďže niekto povie tak a niekto tak čo sa aj lekárov týka, nemám v pláne si vkladať do tela telieska ani nič podobné, nie je to pre mňa jednoducho

stellarstar
14. jan 2024

Ani to ti nepasuje ani to ti nepasuje tak nesexuj 🤷‍♀️

autor
14. jan 2024

@stellarstar ak mieniš predvádzať svoj sarkazmus namier si to do inej diskusie ja sa pýtam na rady z reálneho života ohľadom dvoch foriem bránenia počatiu keďže názory na ich účinnosť majú aj samotní lekári rozdielne

mati31
14. jan 2024

A keby ste skúsili pharmatex (kapsule alebo krem)? A keby bola obava, tak k tomu aj prerušovanú.

stellarstar
14. jan 2024

Nie ale dávame ti radu a nic z toho ti nepasuje ani ženský kondóm, ani teliesko tak už len podviazat sa alebo nech si dá chlap kondóm

autor
14. jan 2024

@stellarstar áno ale vravím aj, že som dlhodobo bola zvyknutá na hak a áno je mi teraz divné riešiť veci ako telieska a kondómy.. no a čo sa týka prerušovanej súlože tak jeden lekár mi povie, že áno bezpečné druhý, že nie tak si vyber ..

ivkav5
14. jan 2024

No to si musíš vybrať ty a je to na tebe😅 keďže riziko tam máš vždy asi nejaké, ale ako hovorim, nám to fungovalo 7 rokov 🙂

stellarstar
14. jan 2024

Tak ako komu tej to pomohlo a tej nie, prerušovana súlož je fifty fifty

autor
14. jan 2024

@stellarstar no veď to riešim, či to je o náhode alebo bezpečné. nerozumiem teda ako potom môže lekár povedať, že je to bezpečné

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. jan 2024

a už vôbec nevravím o prípade keď by ma mohlo tehotenstvo ohroziť na živote.. inak by som to takto neriešila ale jedno dieťa už doma mám a nechcem sa ocitnúť v takej situácií ale na druhej strane sex patrí do zdravého manželstva

stellarstar
14. jan 2024

Tak keď už nechcete dieťa resp nemôžeš mať zo zdr dôvodov tak sa nechať podviazať potom si to môžte ostošesť rozdávať bez myšlienok na to že či teraz ušlo či nie

autor
14. jan 2024

@stellarstar áno ale ak napíšem, že ani to mi nevyhovuje? :D respektíve pýtala som sa na to a chcela som vedieť či sa dá tento zákrok urobiť v lokálnej anestéze ako cisársky ale robí sa len pod narkózou čo ak nie je nutné by som nemala podľa lekárov podstupovať, narkóza a prebúdzanie z nej je pri mojej diagnóze s otáznikom

autor
14. jan 2024

čo sa týka sterilizácie zo strany chlapa o tom nechce manžel ani počuť

stellarstar
14. jan 2024

Tak to už s tebou vzdávam 🤣🤣

autor
14. jan 2024

@stellarstar nuž :D ale i tak si bola statočná :D