Núdzová antikoncepcia

adela2345
4. jan 2025

Ahojte. Potrebujem rady od žien čo majú skúsenosť s núdzovou antikoncepciou. Mala som svoj prvý sex, ktorý bol bohužiaľ nechránený (uvedomujem si, že to bolo nezodpovedné, poprosím o pochopenie). Priateľ sa do mňa neurobil ani nebol blízko, keďže to bolo dá sa povedať na skúšku. Čítala som ale o tekutine ktorá môže vychádzať ešte pred tým, z ktorej je tiež šanca otehotnieť. A tak som užila tabletku Escapelle, ktorú som stihla užiť do odporúčaných 72 hodín. Viac gynekológov s ktorými som to online konzultovala mi povedalo že je veľmi malá pravdepodobnosť tehotenstva a že som tú tabletku možno ani nemusela brať. Ale chcela som sa uistiť. Teda myslíte si že je šanca, že som tehotná v tomto prípade? Dúfam že nie lebo na bábo som primladá. Budem rada za všetky rady a skúsenosti

lila246
4. jan 2025

nepomôžeme ti asi nijak, jediné čo tak keď ti bude meškať menštruácia sprav si test...a do budúcna bez ochrany nie, ale to už asi vieš aj sama♥ držím palce že nebudeš tehotná!

adela2345
autor
4. jan 2025

@lila246 samozrejme ďakujem, budem dúfať. Ale ak máte skúsenosti s Escapelle tak môžte sa podeliť. Či zabrala a akú situáciu ste mali vy. Viem že viacero párov zachránila aj napriek horšej situácii než je ta moja

andrea_82
4. jan 2025

Len hned nepanikar, ak ti aj bude menzes meskat, tieto tabletky dokazu dost rozhadzat cyklus.

vanilkovazmrzka
4. jan 2025

Tim samozvanych amaterskych gynekologiciek z konika ti dava peciatku, ze nie si tehotna 😄

vanilkovazmrzka
4. jan 2025

Kolko mas rokov? Kolko rokov mas cyklus a mas ho pravidelny? Tj vies povedat v ktory den cyklu si mala ten testovaci styk?

adela2345
autor
4. jan 2025

@vanilkovazmrzka mám 17. Styk som mala tesne pred ovulaciou čo dodáva väčšiu šancu bohužiaľ. Cyklus mam väčšinou pravidelný. Mešká mi maximálne pár dní ale niekedy mi meškal aj týždeň. Už len čakám a verím že ms príde. Len to čakanie ma zabija

vanilkovazmrzka
4. jan 2025

@adela2345 pozri, ak vies ze tabletku si si dala este pred ovulaciou, urcite tehotna nebudes aj keby existovali nejake kvapocky, co je tiez viac menej mytus 🙂 takze bud kludna, a do buducna budte pripraveni a majte vzdy ochranu nech si tieto stresy usetrite 🙂

adela2345
autor
4. jan 2025

@vanilkovazmrzka styk bol možno deň pred ovuláciou. A keďže tabletku som vzala do 48 hodin tak až deň po ovulaciii. Myslíte že zabrala? Fakt si nemôžem dovoliť byť teraz tehotná

betulinka1
4. jan 2025

@adela2345 to ti takej mladej predali v lekarni taku tabletku? Inak teda, tiez si myslim, ze nemozes byt tehotna. A nabuduce použi ako núdzovú antikoncepciu prezervativ a druhu, ze ho aj s prezervatívom vytiahne pred.

oblecenie99
4. jan 2025

@adela2345 Užila som si tu tabletku len raz v živote (paradoxne v manželstve), a dokonca pred MS, tak šanca mizivá i tak, ale tak tehotná som nebola. Či zabrala tabletka, alebo by som neotehotnela tak či tak, zostane večnou záhadou. Zase otehotnieť nie je náročné, ale! Nie je to však ani také jednoduché. Plus tam máš akúsi poistku, že partner bol v pohode. Nič s tým neurobíš, musíš si počkať (daj vedieť), a skús sa nestresovat, lebo aj toto dokáže posunúť cyklus, nehovorím o tom, že sa priprav na to, že ti ho ta tabletka možno poriadne rozhadže.
Do budúcna sa určite zabezpec ináč, tie stresy za to nestoja, naozaj nie.

ukulela
5. jan 2025

@adela2345 prečo si čakala 2 dní s tabletkou, keď máš strach z tehotenstva? Keby dal plnú paľbu, môžeš v pohode byť tehotná. Takto minimálna šanca. Ale rozum mi neberie vašu nezodpovednosť. Plus ďalšia vec, počítaj s tým, ze tabletka ti úplne rozhadze cyklus. Takže menzes ti môže meškať kvôli tabletke. Bohyňu, čo je to za frajera???? Na skúšku bez gumy. HPV ti nič nehovorí?

adela2345
autor
5. jan 2025

Samozrejme máte pravdu. Plne si to uvedomujem. Aj viem že tabletka dokáže rozhádzať cyklus, preto som v strese lebo potom nebudem vedieť či je to z tej tabletky a všetko je ok alebo som tehotna.

ivik4
5. jan 2025

Vsak uvidis, treba pockat. Ja poznam zenu kt. Dieta takto ma aj po tabletke

januska12323
5. jan 2025

Nechcem ti pridávať ale ak ovulácia prebehla a už si stihla otehotnieť tabletka nezaberie. Musíš už len počkať.

domiklik
5. jan 2025

@betulinka1 áno je to úplne normálne. Co si preboha ten lekárnik ma pýtať občiansky?

domiklik
5. jan 2025

@ukulela absencia sexuálnej výchovy, ci už doma alebo v škole... Nikto sa o tom s deťmi nerozpráva a tak to aj vyzera

vanilkovazmrzka
5. jan 2025

Je to tak sko vravi @januska12323 po prebehnutej ovulacii a pripadnom oplodneni uz tabletka nic nespravi, a teda ani neublizi plodu. Ale ty si nemala z coho otehotniet cize klud tak ci tak. Kup si par testov a o 2t si ich sprav a uvidis.

betulinka1
5. jan 2025

@domiklik no za mna by pri niektorych druhov liekov aj mal veru. Ved to nie je paralen 🙈🙈. Si zober, ze by mame doma odpadla a krvacala, Ved ani záchranárom nevies povedat co sa stalo, ake lieky zobrala…

adela2345
autor
5. jan 2025

@vanilkovazmrzka musím s tými testami čakať do meškajúcej ms alebo koľko po styku ich môžem urobiť?

adela2345
autor
5. jan 2025

Vypočítala som, že ovuláciu som mala až včera čo aj zodpovedá väčšiemu vylučovaniu sekrécie. Teda tým že som stihla zobrať tabletku ešte pred ovuláciou tak sa šanca na tehotenstvo ešte znižuje však?

ukulela
5. jan 2025

@adela2345 sanca je minimalna. nech ti toto ale je velkym ponaucenim, prvy styk, bez ochrany a hned tabletka, co ti absolutne rozhadze hormony. vysvetli mlademu kancovi, ze tu tabletku nemozes brat kazdy mesiac, ano kazde dva .... kolko mal pred tebou partneries s nechranenym sexom? do akej miery si je on isty, ze mu nekvapne? vies kolko deti beha po svete, ze "dam si pozor"? lebo bude cakat do poslednej chvile, ze vydrzim a vytiahnem?
nespoliehaj sa ani na plodne a neplodne dni, pokial nemas MS ako hodinky s 28 dnami (co nemas) a nesledujes si ani bazalnu teplotu atd. aplikacie su stavane prave na idealny cyklus s ovulaciou . a ty pises., ze ti bezne meskava .... takze ziadne aplikacie, ziadny spolah na ne/plodne dni, ani ze mlady to stihne, PROSIM.

adela2345
autor
5. jan 2025

@ukulela áno samozrejme uvedomujeme si plne akú chybu sme urobili. Priateľ mal teraz sex prvýkrát ako aj ja teda obaja sme prišli o panenstvo. Budeme ponaučení do budúcnosti, veľmi toho ľutujeme. Dúfam že máte pravdu a že tehotná naozaj nebudem a k tej tabletke sa vyjadrím tak že už ju v živote nechcem vziať. Teraz to bolo prvýkrát aj poslednýkrát keďže nebola iná možnosť. Dúfam teda že zabrala a že všetko bude oka

domiklik
5. jan 2025

@betulinka1 to by si 17 ročnému dievčaťu nemohla predať žiadne lieky.

cholitko
5. jan 2025

@adela2345 prosím ťa neber tieto tabletky po, si mladá, sú to sračky, rozhadze to to hormóny. Najlepšia ochrana pred otehotnením je nemať sex 🤷🏻‍♀️

vanilkovazmrzka
5. jan 2025

@cholitko super rada 😀

beka2309
5. jan 2025

@adela2345 ja som tiež užila tuto tabletku ešte dávnejšie, a neviem či je to z nej alebo či to bolo z niečoho iného no velmi mi bolo zle a veľmi dlho som mala po tvari vyrážky a to som nikdy nemala problem s pleťou ale po tej tabletke fakt dosť dlho sa mi to davalo dokopy, no či je to vyslovene kvoli nej alebo iny faktor to neviem 😅 inak bolo všetko ok, a taktiež si myslim že tehotna niesi, bohužiaľ niekedy sa dokažeme tak vystresovať aj keď vieme že to nieje možne že budeme tehotne, ale do budúcna predsa len chrániť sa.. držim palce nech nemas žiadne nedobre učinky 😄

adela2345
autor
5. jan 2025

@beka2309 ďakujem pekne vážim si túto dlhú správu a dúfam že máte pravdu. Tiež si myslím že sa len zbytočne stresujem a nie som tehotná. A však ta myšlienka, že tam šanca je sa nedá len tak posunúť. Ale verím že všetko bude v poriadku a ms príde.