Netabletová forma antikoncepcie

24. júl 2023

Ahojte, už nejaky ten mesiac užívam HAK, ale problém je, že často zabúdam aj dva krát počas jedného blistru, neberiem to v rovnakom čase ani náhodou. Vôbec to pre mňa ako chronického zabúdača nie je vhodné a preto sa chcem poradiť. S akými inými formami hormonálnej antikoncepcie máte skúsenosť? Viem o teliesku, ktorého sa trošku bojím že mi nesadne, ale viem že sú aj náplasti, implantáty, injekcie... Ktorú by ste mi odporučili?

autor
24. júl 2023

A ešte doplním, že ten krúžok vaginálny tiež nechcem, tomu neverím, bojím sa že by som to zaviedla blbo a už by bol pruser na svete

belllinka
24. júl 2023

Krúžok sa nedá zaviesť blbo, to nie je kondom, ktorý zle nasadíš. Strčíš ho dnu a vždy je to dobre.

tamitamitami
24. júl 2023

Ja mám hormonálne teliesko....nebudem klamať zavádzanie bolelo strašne (trvalo ale iba pár minút) a prvý týždne po zavedení bol tiež bolestivý. Teraz som maximálne spokojná, takže za mňa jednoznačne teliesko.

Brala som aj tabletky tiež sa mi na to nechcelo stále myslieť plus som mala aj iné vedľajšie účinky (skúsila som dva druhy ani jeden mi nesadol).

morgane1975
24. júl 2023

Pharmatex cipok

lenuska9999
24. júl 2023

Vaginálny krúžok sa nedá zle zaviesť. Ja ho ale z vlastnej skúsenosti neodoorucam, mala som kvôli nemu časté mykozy. Moja mama ma hormonálne teliesko, už druhé a nevie si vynachváliť. Ja si idem teiz dať, keďže mám po pôrodoch brutálne silnú menštruáciu.. viem, že je ešte taký implantát do ruky, ale mne to gynekológ výslovne neodporúčal.. a inak veci , ktoré sa zavádzajú lokálne , t.j. telieska, krúžky atď. neobsahujú toľko veľa hormónov, ako napríklad tabletky, implantáty atď..

veselo_neveselo
24. júl 2023

Teliesko, aj nehormonalne. Das raz zaviest a roky mas pokoj, nemusis nan mysliet. Ak mas stale rovnaku gyndr, tak ta aj upozorni, ked bude cas na vymenu. Pre zabudaca idealna antikoncepcia, strach netreba mat.

autor
24. júl 2023

@tamitamitami premýšľala som nad teliesk ale jedine že by mi umožnili celkovú anestézu. Keby to tak neboli, mám jasno, ale mne vyjde slzička aj pri cytologickom stere😅

autor
24. júl 2023

@lenuska9999 no ja mám s mykozami problém od malička, takže ten krúžok asi nebude nič pre mňa :( ale ako čítam asi nejak presvedčím lekára na teliesko. Aj keď viem, že v minulosti platilo, že je to vhodné len pre ženy čo už odrodili, neviem ako je na tom tá technológia teraz, či je to bezpečné. Ale tiež poznám jednu ženu čo to má od 18 a nevie si vynachváliť. Asi to predsa risknem a skúsim nejakého lekára presvedčiť na celkovú anestézu

autor
24. júl 2023

@morgane1975 tie som skúšala ale spontánny sex nula bodov po tom a nejaka predohra bola tiež blbá. A teda neverím, že to má porovnateľný účinok s hormonálnou antikoncepciou

narayan
24. júl 2023

...a čo tie antikoncepčné štvorcové nálepky?? Alebo pesar + spermicídny krém...

autor
24. júl 2023

@narayan no tie náplaste by som práve chcela vedieť, aké sú s tým skusenosti.
Pesar som skusala a nevyhovovalo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizita
24. júl 2023

Baby, ja som chcela hormonálne teliesko ale doki má sfukla že nie je pre mňa,lebo že sa nedava ženám čo veľmi krvácajú.. čo je teda hlavný dôvod prečo beriem antiku..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca0510
25. júl 2023

Tak si urob čas a potovnaj HAK a pharmatex,akú majú účinnosť. Dlho som používala len pharmatex,aj cez plodné dni a neotehotnela som.

elizita
25. júl 2023

@elizabet173 bože,šťastná žena si.. a čo máš konkrétne? Že čo si mám pytat

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. júl 2023

@nelca0510 a išli ste naplno?

nelca0510
25. júl 2023

Áno,aj cez plodné dni. Len sa treba riadiť návodom.

tamitamitami
25. júl 2023

@elizabet173 Zavádzal Levosert prvý krát pred tým iba Mirenu a nehormonálne telieska (tak môže byť že ma vytrápil troška viac). Kontrolne sono bolo ok takže som si istá že teliesko zaviedol dobre. Len teda to zavedenie bolo strašné, tie bolesti po už boli celkom ok.
Ale ako píšem tiež som veľmi spokojná a za mňa jednoznačne najlepšia možnosť.

Btw. Teliesko mám iba chvíľu a menštruáciu mám veľmi slabú (takže myslím že za chvíľu nebudem mať žiadnu). To je taký bonus na vyše.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. júl 2023

K tým telieskam ešte, k čomu by ste prirovnali tu bolesť? Ja sa toho naozaj strašne obávam, naozaj ledva zvládam tu cytologiu. (Aj keď to je možno aj tým, že prvý krát keď mi to doktor robil vôbec neupozornil na to, že to boli a dosť dlho som to predychavala)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tamitamitami
25. júl 2023

@elizabet173 Mirena má na vyše ešte takú plastovú časť na zavedenie (sňou to ide rýchlejšie aplikovať). A tie "ramená" telieska sa pri nej dajú dať dnu.
Pri Levosert tá plastová časť na konci nebola, a "ramená" sa dnu dať nedali takže bola tým pádom časť ktorá prechádzala cez kŕčom väčšia. Takéto info mi po zavedení dal môj gynekológ aby som vedela pre budúcnosť.

Ale keď som čítala diskusie sú ženy ktoré to extrémne bolelo a také ako ty čo to ani necítili (bez ohľadu na to aké teliesko volili). Mne pri zavedení nedal nič na bolesť, tak druhý krát sa určite budem informovať o tejto alternatíve.
Lebo teda ja som z tade odchádzala úplne mimo a v hlave som si hovorila že nikdy viac 😂 ale musím povedať že aj keď ja osobne som vkladanie znášala veľmi zle tak pozitíva telieska sú omnoho vyššie. A pôjdem do tejto formy antikoncepcie znova.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz