Ahojte baby
Včera sme mali s manželom peknú noc že bohužiaľ nám praskol kondom a bábätko momentálne neplánujeme keďže mame ročnú dcérku . Kúpila som si tabletku Ellaone lenže problem je v tom že sa absolútne žiadne tabletky polknut neviem a je jedno aká ta tabletka je . V rodine ma s tým skoro každý problem . Môžem tu tabletku dať na polovicu alebo ju pohrýzť ?
Za vaše informačné odpovede ďakujem
Priprav si plný pohár vody, tabletku daj na koniec jazyka a pi vodu kým tabletka nezlezie dole.
@januska12323 skúšala som to uz viackrát a stále neúspešne
Kľudne sa môže podrvit
Akože kúpiš si tabletku,keď vieš,že nevieš prehltnúť tabletku,dobre...no a teraz akože čo? Dieťa nechcete,tak buď to prehltnúť,alebo🤷.
@maciatkolulu alebo dieťa
@liilia takto ti poviem, mala som podobný problém, ale u mňa bolo rozhodovanie jednoduché, buď budem jesť lieky alebo môžem dať papá obličkam, zvíťazila chuť žiť, kúpila som kolu , dala si trošku koly do úst, potom do toho tabletku ( takže som to necítila na jazyku) , potom zase kolu ,pila som a tabletky som zapila a vôbec necítila.
Ak to neurobíš, možno budeš tehotná,tak si to rozmyslí.
Čím skôr sa to naučíš tým lepšie,lebo vek sa bude zvyšovať a skôr či neskôr lieky budeš brat.
@liv1 to je možné,ale pokiaľ by išlo o vážnu vec,spôsob sa proste musí nájsť. Či by si nechala dieťa bez liečby,kebyže ide do tuhého? Predpokladám,že jedlo vie prehltnúť. Takže jedine psychika. A s tým sa dá pracovať. Keď človek musí,tak to ide.
@maciatkolulu áno
@liv1 To len na odľahčenie, ja tiež neurobím mlynské kolo, ale keby len od toho záviselo, či otehotniem, alebo nie, tak urobím aj tri :D
Autorka, tak ti naozaj nič iné nezostáva, len si to rozdrviť a dúfať, že takto to bude mač rovnaké účinky, ako keby si ju mala celú. Raz v živote som tú tabletku mala, ale ona je maličká..Nepomôže ju rozdeliť na dve časti?
@oblecenie99 😃
@oblecenie99 presne v tej situácii je to uz pud 😃
@oblecenie99 😂😂😂 som si predstavila tie tri mlynske kola 😁 ale tak tabletka sa da aj rozdrvit, aspon by si ich nemusela robit 😁
Sa smejete, ale ja mám takmer 38 a neviem prehltnúť niektoré tabletky. Zaseknem sa a koniec, mám pocit, že sa s ňou určite zadusím (áno, je to v hlave) 😀 Keď som bola malá, dusila som sa s cukríkom, už som bola modrá, keď sa im podarilo ho konečne zo mňa vyklepať. Ja si to nepamätám, ale ktovie, či mi to neostalo v podvedomí....
Autorka: rozhryz kúsok chleba, alebo mäkkého pečiva, banánu, alebo niečoho podobného a k tomu pohryzenému si pridaj tú tabletku. Mne osobne to s kúskom jedla ide vždy bez problémov.
@livuska124 da sa to asi aj rozdrvit myslím ze by to nemalo znížiť účinnosť
@zzzzza áno, väčšina sa smie podrviť. Najhoršie sú tie v tobolkách, v ktorých je prášok. To nezhltnem ani za svet 😀 Furt mi to pláva v ústach 😀 tie viem jedine s kúskom jedla.
Ani ja neviem prehltnúť tablety, ani moja mamina. Jediné čo mi pomáha je prehltnúť ju s banánom , rozžuj banán a keď ho máš už rozžuty a pripravený na prehltnutie tak si daj tabletku a skús to prehltnúť dokopy. Jediné čo mi doteraz pomohlo😁.
@barbie1981 aaaa, super, mám tu parťáčku 😀 😀
@barbie1981 ja to davam synovi do vianocky, chleba, keksiku 🤷♀️😊. Aj banan je dobry napad
@liilia Daj do jogurtu a prehltni s jogurtom. Dcére dávame takto tabletky, v jogurte prehltne aj veľké.
Ak by to nešlo, tak ju rozdrv a zamiešaj v pár lyžiciach jogurtu.