Nemôžem prehltnúť tabletku ellaOne

liilia
6. dec 2024

Ahojte baby
Včera sme mali s manželom peknú noc že bohužiaľ nám praskol kondom a bábätko momentálne neplánujeme keďže mame ročnú dcérku . Kúpila som si tabletku Ellaone lenže problem je v tom že sa absolútne žiadne tabletky polknut neviem a je jedno aká ta tabletka je . V rodine ma s tým skoro každý problem . Môžem tu tabletku dať na polovicu alebo ju pohrýzť ?

Za vaše informačné odpovede ďakujem

chrobak7
6. dec 2024

@liilia Daj do jogurtu a prehltni s jogurtom. Dcére dávame takto tabletky, v jogurte prehltne aj veľké.

Ak by to nešlo, tak ju rozdrv a zamiešaj v pár lyžiciach jogurtu.

januska12323
6. dec 2024

Priprav si plný pohár vody, tabletku daj na koniec jazyka a pi vodu kým tabletka nezlezie dole.

liilia
autor
6. dec 2024

@chrobak7 už som to skúšala s jogurtom , tak tiež s dosť veľkým množstvom vody a ešte aj s jedlom ani nikdy sa mi nepodarilo žiadnu tabletku prehltnúť

liilia
autor
6. dec 2024

@januska12323 skúšala som to uz viackrát a stále neúspešne

rebi789
6. dec 2024

@liilia podrviť a zapiť čajom?

zzzzza
6. dec 2024

@liilia ste dospelá ste su aj horšie veci ako 1 tabletku prehltnut... Co potpm chceme od deti...

vierka82
6. dec 2024

Kľudne sa môže podrvit

maciatkolulu
6. dec 2024

Akože kúpiš si tabletku,keď vieš,že nevieš prehltnúť tabletku,dobre...no a teraz akože čo? Dieťa nechcete,tak buď to prehltnúť,alebo🤷.

zzzzza
6. dec 2024

@maciatkolulu alebo dieťa

liv1
6. dec 2024

@zzzzza ty ale nerozumies tomu ze niekomu to proste nejde. Ako ty neurobis mlynske kolo, tak niekto neprehltne tabletku. Ani moje dieta skoro 11r neprehltne tabletku, ani trojmilimetrovu. Tak mu budem hovorit, ze aj horsie veci su a zrazu ju vdaka tomu prehltne? To je logika 😁

pseudomonas87
6. dec 2024

@liilia takto ti poviem, mala som podobný problém, ale u mňa bolo rozhodovanie jednoduché, buď budem jesť lieky alebo môžem dať papá obličkam, zvíťazila chuť žiť, kúpila som kolu , dala si trošku koly do úst, potom do toho tabletku ( takže som to necítila na jazyku) , potom zase kolu ,pila som a tabletky som zapila a vôbec necítila.
Ak to neurobíš, možno budeš tehotná,tak si to rozmyslí.
Čím skôr sa to naučíš tým lepšie,lebo vek sa bude zvyšovať a skôr či neskôr lieky budeš brat.

maciatkolulu
6. dec 2024

@liv1 to je možné,ale pokiaľ by išlo o vážnu vec,spôsob sa proste musí nájsť. Či by si nechala dieťa bez liečby,kebyže ide do tuhého? Predpokladám,že jedlo vie prehltnúť. Takže jedine psychika. A s tým sa dá pracovať. Keď človek musí,tak to ide.

zzzzza
6. dec 2024

@liv1 a ako vydržalo napr vytrhnutie zubu u zubára ked milimetrovu tabletku neprehltne... Ked prehltne tuhu stravu prehltne aj tabletku... Ma to logiku...

zzzzza
6. dec 2024
zzzzza
6. dec 2024

@liv1 prepáčte ze tie vaše logiky nechápem. Keby mne dieťa 11 ročne! Nechcelo prehltnut milimetrovu tabletku a nemá problém s prijímaním tuhej stravy tak to uz kde sme odtiaľ potiaľ....

jamidea
6. dec 2024

@liilia toto je tak trapne, ze je to az na smiech. Ved neprehltni tabletku, nikto ta nenuti.

oblecenie99
6. dec 2024

@liv1 To len na odľahčenie, ja tiež neurobím mlynské kolo, ale keby len od toho záviselo, či otehotniem, alebo nie, tak urobím aj tri :D

Autorka, tak ti naozaj nič iné nezostáva, len si to rozdrviť a dúfať, že takto to bude mač rovnaké účinky, ako keby si ju mala celú. Raz v živote som tú tabletku mala, ale ona je maličká..Nepomôže ju rozdeliť na dve časti?

zzzzza
6. dec 2024
zzzzza
6. dec 2024

@oblecenie99 presne v tej situácii je to uz pud 😃

zzzzza
6. dec 2024

@jamidea presne

liv1
6. dec 2024

@oblecenie99 😂😂😂 som si predstavila tie tri mlynske kola 😁 ale tak tabletka sa da aj rozdrvit, aspon by si ich nemusela robit 😁

liv1
6. dec 2024

@zzzzza nie ze nechcelo, jednoducho to nevie. Zacne sa dusit a davit. Ja verim ze postupne sa to nauci ked bude starsi. Ale rozhodne z toho nebudem robit dramu. A co ty lovis v mojom profile ze vies ze mu zub trhali? 😁

livuska124
6. dec 2024

Sa smejete, ale ja mám takmer 38 a neviem prehltnúť niektoré tabletky. Zaseknem sa a koniec, mám pocit, že sa s ňou určite zadusím (áno, je to v hlave) 😀 Keď som bola malá, dusila som sa s cukríkom, už som bola modrá, keď sa im podarilo ho konečne zo mňa vyklepať. Ja si to nepamätám, ale ktovie, či mi to neostalo v podvedomí....
Autorka: rozhryz kúsok chleba, alebo mäkkého pečiva, banánu, alebo niečoho podobného a k tomu pohryzenému si pridaj tú tabletku. Mne osobne to s kúskom jedla ide vždy bez problémov.

zzzzza
6. dec 2024

@liv1 nie ale tak každému dieťaťu mliečne zuby musia ťahať... To je podľa mna oveľa neprijemnejsie...

zzzzza
6. dec 2024

@liv1 to bude len psychicky blok

zzzzza
6. dec 2024

@livuska124 da sa to asi aj rozdrvit myslím ze by to nemalo znížiť účinnosť

livuska124
6. dec 2024

@zzzzza áno, väčšina sa smie podrviť. Najhoršie sú tie v tobolkách, v ktorých je prášok. To nezhltnem ani za svet 😀 Furt mi to pláva v ústach 😀 tie viem jedine s kúskom jedla.

barbie1981
6. dec 2024

Ani ja neviem prehltnúť tablety, ani moja mamina. Jediné čo mi pomáha je prehltnúť ju s banánom , rozžuj banán a keď ho máš už rozžuty a pripravený na prehltnutie tak si daj tabletku a skús to prehltnúť dokopy. Jediné čo mi doteraz pomohlo😁.

livuska124
6. dec 2024

@barbie1981 aaaa, super, mám tu parťáčku 😀 😀

liv1
6. dec 2024

@barbie1981 ja to davam synovi do vianocky, chleba, keksiku 🤷‍♀️😊. Aj banan je dobry napad