Ahojte, mate niekto skusenost s nehormonalnym telieskom? Viete mi povedat ake ma nevyhody? Viem, že pri hormonalnom nie je menstruacia, o ktoru rozhodne nechcem prist tak som sa rozhodla pre nehormonalne, len neviem či je take učinne ako hormonalne.
Ďakujem vopred za odpovede🙂
Ja mám nehormonálne teliesko od júna a už nikdy viac, menštruáciu mám 2krát do mesiaca a špinenie hocikedy. Nikdy neviem kedy to príde. Je to otras dala som sa na to nahovoriť od gynekologičky. Hormonálne teliesko /Mirenu/ som mala po prvom aj druhom pôrode. Po prvom som menzes vôbec nemala a po vybratí som otehotnela do pol roku. Po druhom som menzes mala pravidelný ako hodinky a po vybratí som otehotnela do 1 mesiaca. Takže za mňa netreba šetriť na peniazoch a určite si dať hormonálne.
Ahoj, neviem o nijakých nevýhodách. Prvé som mala skoro 10 rokov, potom som mala "prestávku" a po pôrode som si dala opäť - tiež ho mám už viac ako 6 rokov. U mňa funguje... Dôležité je, aby ho zavádzal šikovný lekár (najlepšie s praxou v tejto oblasti) a telo ho musí akceptovať (ale to zistíš až s odstupom po zavedení).