Nehormonálna antikoncepcia Pharmatex

sebihomama
8. okt 2012

Mamičky máte niektorá skúsenosť s nehormonálnou antikoncepciou Pharmatex ?? je účinná ?

gerci90
8. okt 2012

ahoj myslim že dana tema tu už je ja sama som ju zakladala dako antikoncepcia pharmatex kuk. a ci je učinna? ako u koho 😉 názory sa líšia..ale tak ja som ho použila daky mesiac/dva a nic pohodicka bol učinny..no neviem ako tj pri ccastom používaní to by som skor asi neriskovala radšej toto nieje vhodná antikoncepcia proti otehotneniu...

22mia
8. okt 2012

@sebihomama ahoj ,ja ju pouzivam uz 3 roky a mozem povedat ze som s nou velmi spokijna 😉 este ma nesklamala 🙂

sebihomama
autor
8. okt 2012

@turistka vdaka 🙂

noelle7
12. nov 2012

Skúšala som chvíľu, trochu vadí, že to vyteká ešte na druhý deň, ale išla by som do toho asi znova. Uvažujem nad tým.

ankalv1
12. nov 2012

ak máte niekto záujem mám doma celú neotvorenú tubu napíšte mi ip
@22mia @noelle7

tara9
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petram123
16. nov 2012

Ahojte vcera som navstivila lekara a ten mi oznamil ze po asi 9tich rokoch uzivania HAK sa mi zvysil tlak a radi mi aby som tabletky vysadila.. skusala som teda najst nieco ine kedze telieska sa naozaj obavam kedze mozno do roka do dvoch by sme chceli babo.. a nasla som pharmatex.. chcela by som sa teda opytat ci ste zazili nejake silnejsie alergicke reakcie a ake mate skusenosti so spolahlivostou.. dakujem za kazdu radu.. rada by som vedela co najviac detailov bo nezijem na slovensku a jedina cesta ako sa k nim dostanem je poslat si ich postou tak aby som vedela ci sa to naozaj oplati 🙂 dakujem vam

noelle7
11. jan 2013

Nuž alergické reakcie žiadne, ale tak ja nie som alergická na nič (jedna z mála ľudí asi :P), u niekoho ale môže byť problém neznášanlivosť.

Skúsiť môžeš, zistíš, či ti vyhovuje alebo nie (napr. plusom je lubrikačný efekt, mínusom, že to niekedy trochu ruší spontánnosť, asi ako nasadzovanie kondómu trošku zdrží, a navyše to vytekanie aj na druhý deň, no ak sa poriadne žena poutiera po WC, nezašpiní to až tak prádlo, možno použiť intímku a je to bielej farby).

Len spoľahlivosť by som radšej poistila ešte kondómom alebo prerušovaným stykom, ak je úplne vylúčené tehotenstvo v tvojej situácii. (dve metódy sú účinnejšie ako 1 samostatne, napr. prerušovaný styk je sám o sebe dosť nespoľahlivá metóda, kondóm sa môže zošmyknúť či pretrhnúť, Pharmatex môže zlyhať, ak sa nedodržia pokyny ako systematický aplikácia pred každým stykom a použitie mydla - a pre mňa ako študentku na VŠ bábo momentálne neprichádza do úvahy, no zato po troch rokoch chodenia s jedným partnerom zas nebudeme sa len držať za ruky). A treba poctivo dodržať pokyny v letáku.

Nič ale neni 100%ne účinné, len celibát. No Pharmatex má dosť nízky Pearl index (koľko žien zo 100 za rok otehotnie pri pravidelnom používaní) aj samostatne, čiže hneď pohromu robiť netreba, ak sa použije len samostatne.

Hormóny som ja vysadila, lebo mi ubíjali chuť na sex, neoplatilo sa mi to finančne pri málo častom sexe a ako každý liek môže mať nežiaduce účinky, tak načo brať systémovo nejakú chémiu, keď ani chorá nie som, tak používame krém, niekedy aj s kondómom či prerušovaným stykom. Ale niekomu vyhovuje aj HA, tiež sa možno niekedy k nej vrátim za iných podmienok. Metód ochrany je veľa, treba si načítať, poradiť sa s gynekológom, vybrať si, čo komu vyhovuje... 🙂

penelopa
22. máj 2013

Máme skúsenosť,niekedy sa to volalo patentex oval...užívala som ju asi 10 rokov a pohoda...odporúčam 😉

tilly
22. máj 2013

my pouzivame tie globule, kazdy druhy den 😅 a zatial pohoda... tieto globule ani tak nevytekaju, ten krem vytekal dost na druhy den...

misily
13. jún 2013

Ahojte dámy, ja mám skúsenosť s Pharmatex krémom, mali sme s priateľom dosť problémy, či už s vytekaním (i keď je to také hustejšie) ale hlavne mu to zostávalo na "ňom", stáva sa to aj vám ? Hak brať nemôžem zo zdravotných dôvodov... 😒 😉 🙂

dida31193
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matina327
7. dec 2020

Ahojte, chcem sa opýtať. S priateľom sme sa dohodli, že skúsime ochranu na báze antikoncepcie. Ale nechcem hormonálnu. A ešte som ani žiadnu nemala. Tak mám z toho trochu obavi. Hm..... No, gynekológ mi niečo spomínal, o niejakom krúžku. Je to spoľahlivé? Čítala som, že sa dá z toho pribrať.... A ďalšia je ešte...Pharmanex, ktoré by ste mi asi odporúčali. Budem vám vďačná.