Prosím o skúsenosti. Mám 34 rokov 4 deti a nechceme už viac detí.
Teda neplánujeme už ďalšie tehotenstvá...
Akú máte skúsenosť s antikoncepciou nehormonálnou? Nemôžem brat hormonálnu a nemôžem teliesko, kondóm je tabu to určite nie.
Máte niekto skúsenosť s Pharmatexom alebo s prerušovaním ? Počula som aj o ženskom kondóme moc sa mi to, ale nepozdáva...
Počula som aj o pesare , ale neviem... Ako to funguje u Vás ? Alebo aj nezafungovalo?
Prosím o skúsenosti nakoľko ja ich v tomto smere moc nemám pri 4 deťoch po sebe...
ďakujem
O tom sme sa tiež rozprávali(viac krát) ale manžel nechce ísť na sterilizáciu ... A ja vazektomiu tiež nie. Viem je to ťažké... Pharmatex som myslela v kombinácii s prerušovaním.
My sme s manželom 5 rokov praktizovali prerušovanu súlož okrem doby ked sme sa snažili o bábo. Nikdy sme žiadnu antikoncepciu nepoužili
Ja som este davno pol roka pouzivals pharmatex a bolo to ok. Dieta teda z toho nemam. So sucasnym partnerom sme pouzivali 3,5 roka kondomy. Raz sme ho dali dole a z toho som v 36 tt . Ale ako to bolo planovane. Hoci sme mysleli, ze vtedy , den po ms nemam ovulaciu a bude to iba tak na zabavu. Po porode asi ostaneme pri kondomoch. Ten zensky kondom by zaujimal aj mna. Pesar, ten aplikovany lekarom uz mi pride spolahlivejsi. Ale tiez som to neskusala.
ja som pouzivala dlho pharmatex cipky, aj krem a neotehotnela som.
Ja používam pesar v kombinácii s pharmatexom a som veľmi spokojná.
dakujem za vase osobné skúsenosti. Ja som na ten Pharmatex pocula tiez velmi dobre recenzie od zien samozrejme na plno by mi to bolo ako ziadna antikoncepcia. Kondom urocite nechceme pouzivat nesedí nám to. nebudem vypisovat vsetky dôvody . Ja som pocula , ze u muza je ten zakrok ovela menej komplikovany ako u zeny. Ale vzdy ked sa o tom rozprávame zostaneme pri tom ze na ziaden zakrok nepôjdeme. Ja mám pocit ze ten Pharmatex ked budeme opatrní bude ok.
Ja fungujem na kombinácii pharmatex +prerušovaná. Len do pharmatexu samotného by som už nešla. Stačilo jedenkrát, že sa dobre ten capik nerozpustil a otehotnela som. Ale takto kombinovane aj s prerusovanou v tom nevidím problém. Už 7 rokov tak fungujem.
@sylwi23 ja uzivam oharmatex od druheheo porodu uz 3r a za mna super iba treba dodrzat navod a funguje aj bez prerusovania...
Pharmatex
Co je to ten oharmatex? Je to to iste co pharmatex? Ja som z pharmatexu prave otehotnela a napriek tomu ze to nebolo planovane som z toho nestastna lebo srdiceko v 8.tyzdni nebolo pocut teraz len cakam nemam ziadne bolesti nic akoby som bola stále normálne tehotná ťažké je to.
Za pharmatex cipky chcem povedat ,ze pri kréme som neotehotnela a zial mi raz vypadla ta čípka ja som si to všimla až na druhý deň dala som si to po osprchovaní a nočná košela aj som cítila to pálenie ,že sa rozpustil ,ale napriek tomu som ráno nasla trocha menej ako polku čípky na zemi bola som z toho strašne prekvapená nič som vtedy necítila. Krém je určite spolahlivejší... Teraz neviem čo robiť..Hormonálnu nemôžem. Mám ešte ten pesar podľa keď sa použije naozaj správne a človek je opatrný je to ok ale ja po tomto už sa bojím.Podľa vás je pesar spolahlivejší ako ten pharmatex alebo oharmatex? Oharmatex ma tie isté účinky ako pharmatex? Budem rada keď mi tu niekto odpíše lebo ja naozaj neviem čo ďalej. Deti už máme viac a raz by sme ešte jedno chceli ale nie teraz a nie po potrate ak teda nastane. Ja stále verím že to srdiečko nabehne,
Mňa tie čípky vždy strašne pálili preto som si ich dávala aj hodinu dve pred stykom. Pri kréme som ten problém nemala a krém účinkuje okamžite len vyteka... Všetko má výhody a nevýhody...
teliesko nechcem a nemôžem z viacero dôvodov ja som myslela pesar plus ten gél co sa k nemu kupuje a este som myslela pharmatex krem s tym som neotehotnela, ale aj tak sa toho teraz bojím....Mne sa to stalo a fakt som to nečakala mozno je to tym ze mám 5 pôrodov a musím dávat viac pozor aby nevypadol ja neviem🙂 Ale nič som vtedy necítila práveže ma pálil. čipky odporúčam hodinu pred stykom a určite nie počas sexu jednak mňa to otravovalo a jednak nikdy nevies či sa fakt rozpustí a predpokladám že počas sexu nebudeš pozerať na hodinky či uplinulo 5 min... Mi sme to často naťahovali a nie je to dobré potom som si to dávala vždy pred. Mi mávame sex často možno aj preto som po tom ostala tehotná ja neviem ale to vypadnutie to mohlo naozaj vtedy ten jeden krát urobiť.Stačí raz...Inak tie čípky už nechcem brať jednak ma to strašne páli a ak pesar tak si ho budem dávať s tým gélom originálnym.
áno nebola som v ľahu bola som na stoličke po osprchovaní a chodila ešte po dome...Lebo ja som si to kvôli páleniu nemohla dávať tesne pred bolo to strašne nepríjemné...
Mňa to mrzí o to viac že musím ešte k tomu prežívať toto čakanie či potrat príde a chcem ísť ešte raz lekárovi.... Som tak smutná.
Inak má tu niekto skúsenosti s pesarmi? Ja to spolahlivejšie ako pharmatex? Ten môj drží výborne a sedí mi dobre.
Nepoužila som žiadne mydlo nikdy nie som hlúpa čítala som si to
Nie som jediná žena čo po ňom otehotnela poznám ich viac
Chyba bola že mi vypadol kúsok z tej čípky
Podľa mňa krém je v poriadku a čípky ja za seba už nie aj preto že ma pália a musím čakať... Ja dúfam že to bude dobré už som zažila jedne potrat v živote a samovoľný doma viem čo to je za duševnú a telesnú bolesť. Verím že to ešte nie je stratené lebo nemám žiadne špinenie nič ako predtým a bábo keď už nežije telo ho začne postupne vypudzovať z tela je to proces a nedeje sa zo dňa na deň.
žiadna antikoncepcia ti nezaručí že neotehotnieš, jediné riešenie je sterilizácia alebo vazektomia . pharmatex alebo preršovana sulož su najmenej spolahlivé metody