Uvazujem aku antikoncepciu si mam vybrat. Zatial mam tabletky, no uvazujem, ze by som ju zmenila...A preto by som chcela poradit aka antikoncepcia by bola lepsia. Jedna znama mi davnejsie spomynala nehormonalnu antikoncepciu - zaujimalo by ma aky mate na to nazor a ci ste o nej uz poculi....
ježiš ved máš to napísane dakujem
@lucy125 zrovna som si to pozerala na nete, celkom ma to oslovilo...ak sa smiem spytat rozpravala si sa o nehormonalnej hak aj s gynekologom, alebo ti to niekto poradil. Mne znama odporucala caya diafragma, ze je to novinka na trhu, ona ju ma a je stym spokojna...
Ale asi vyskusam tie cipky alebo krem
Ahoj, ja tiež používam bezhormonálnu antikoncepciu, je to Cyclotest. Malý, šikovný prístroj, presne mi poskytne info o tom, kedy mám plodné/neplodné dni. Jej používanie je veľmi jednoduché a táto metóda je úplne prirodzená. Môžem iba odporúčať. Ten stroj je okolo cca 160 Eur, ale tieto výdavky sú jednorazové. Na tejto stránke sú viac info o tom: www.antikoncepcia-cyclotest.sk . Krásny deň 🙂
Cca 12 - 14 mesiacov, som nadmerne spokojná, zatiaľ mám iba pozitívne skúsenosti. Pre mňa je to najlepšia metóda, viem, že mám 100%nú istotu. 🙂
Baby, dakujem vam za vase skusenosti a uz som sa aj rozhodla, ze skusim bud krem alebo cipky pharmatex 🙂
@zuzanamv Ahoj, ďakujem za upozornenie, ale nech je to akákoľvek antikoncepcia nikdy nebudeme chránené 100% 😉 Aj my sme s mm zažili poriadny šok keď som zistila, že som 3-krát otehotnela a páni doktori mi na to povedali, že s takým prípadom sa ešte nestretli (a to jeden má min. 30-čnú prax)
@lulu369
asi tak...
ja som pred pouzivanim pharmatexu patrala kde kade, na nete, ci s tym niekto otehotnel, nenasla som ziadny taky pribeh, aj dvoch lekarov som sa pytala, tiez tvrdili, ze sa s tym este nestretli...
Tak som sa spolahla, rok to fungovalo, a potom sok. Neskor som uz nachadzala aj dalsie podobne pribehy.
Preto to sem pisem, pre istotu 🙂
drzim palce
@zuzanamv no ja som pred tým mala tabletky HAK, ale chcela som niečo menej škodlivé...Ja som som s mladšou dcérkou otehotnela hneď po odstavení synčeka, ktorého som kojila 17 mesiacov. To by nebolo nič zvláštne, ale ja som počas kojenia nemala vôbec menštruáciu a prvá od pôrodu mi prišla už keď som bola tehotná 🙂
Aj ja používam Pharmatex po porade s gynekológom, v príbalovom letáku je napísané, že sa nesmie dostať do kontaktu s mydlom, čiže pred aj po sa žena môže umývať len vodou, inak pharmatex stráca účinok 🙂 Pekný deň 🙂
Ahoj,ja beriem nehormonalnu hak,su to čipky Pharmatex a ja som spokojna,daš si čipok 5min pred stykom a chrani ta 4h.Nemusiš to brat denne a je na volný predaj 🙂 predtym som tiež brala hormonalnu hak,tabletky aj naplaste ale toto je lepšie a lacnejšie 😉