Nasadiť, či nenasadiť antikoncepciu?

80472
28. júl 2014

prosím názor, som rozvedená, mám dlhší čas známosť a začínam uvažovať nad antikou....avšak mám trošku dilemu...z objektívnych príčin sa "v akcii" vídame málo, zhruba 4x max. 5x za mesiac...ono dalo by sa metódou plodných/neplodných dní pokračovať dalej ako doteraz, ale mám čoraz väčšiu paranoju z prípadného "prúseru" (aj keď doteraz všetko pekne klapalo a vychádzalo), ale začína ma štvať, že v čase plod. dní sa nevidíme vôbec (ja mám strach a vtedy ho proste nechcem pre istotu ani vidieť, lebo by sa to zvrhlo a dobrovoľne ísť do jamy levovej v plod.dňoch nepôjdem ani s nijakou inou ochranou) a už sa mi nechce vyhovárať na kadečo a kadejaké okolnosti, prečo nechcem....na druhej strane mať antiku kvôli 4-5 razom za mesiac sa mi zdá tiež nie veľmi ok...ako ste na tom vy? kedy ste sa rozhodli nasadiť? prečo a prípadne pri akej frekvencii styku? (ešte poznámka, spermicídy netolerujem ja a on kondóm síce áno, ale vtedy nič necíti a tým pádom sa u neho nekoná žiadne "finále" ...nejde mu to ukončiť

hviezdicka111
28. júl 2014

@80472 no HAK tiez nie je pre telo vyhra...ja som to zistila az po vysadeni, kolko zdrav. problemov mi to narobilo...ja by som napr. uz do HAK nesla....a to pocas uzivania som ziadne problemy nemala....

stanislavao
28. júl 2014

@80472 radsej si nasadte HAK, ako potom byt nemilo prekvapena. HAK nema ziadne vedlajsie ucinky, ked vam dobre sadne, ani neviete, ze to beriete.
@hviezdicka111 ake vedlajsie ucinky ste mali po vysadeni?

1234lubka
28. júl 2014

@80472 ved muvysvetli preconechces a co jevo veci ze nechces do "jamy levovej" 🙂

sintra
28. júl 2014

Ja by som si kvoli, ako pises "4-5 razaom v mesiaci" HAK rozhodne nenasadzovala. To je predsa nezmysel.
To, ze partner "nic neciti" ked pouziva kondom mi z jeho strany pride trochu ako vyhovorka... dnes su uz predsa aj ultra tenke kondomy.

ria88
28. júl 2014

Radsej daj HAK, ak to inak nejde. Uz len kvoli tomu, ze ste malo spolu, ten vztah este nie je taky isty. Ak by do toho prislo nechcene tehu, nebolo by to dobre ani pre jedneho z vas. Radsej teda chod do toho.

janinah
28. júl 2014

preto,že on "nič necíti" tak ty budeš do seba pchať hormony? ja by som to nerobila...

filipal
28. júl 2014

@80472 4 - 5 x za mesiac nie je vôbec malo. 😉 otehotniet môzes aj z jedneho styku.

skoricaxx
28. júl 2014

no su rozne druhy kondomov - tensie aj hrubsie, feelreal od dur..x si partner pochvaluje a ešte to kombinujeme prerušovanou súložou, a treba mu to povedať narovinu prečo nechceš, potom bude možno rad aj pod týmito podmienkami, ktoré si stanovíš ty.

Každa si to musíme zvažiť sama.

80472
autor
28. júl 2014

@skoricaxx ale tak jasné, že vie prečo...ved povedala som mu to, že sú plodné neuvidíme sa, on to chápe, to neni problém, ale mna samú to začína nejako obmedzovať a ono sa toto dá takto praktizovať pri nejakej príležitostnej známosti, ale tu už sú predsa len trochu city, tak je to také...čudné...(pre mňa)...kondóm, on je práveže zástanca toho, ja sama som ho párkrát nahovorila na akciu bez gumy, on sám od seba by to nikdy nechcel, ale vtedy s gumou je to také dlhé, že to nebaví zas mna...hovorím, celý problém je o mne, nie o nom...on je zlatý, na nič nenalieha, na nič ma nenahovára...okrem toho, nikdy som nič nerobila kvôli chlapoiv, čo sa tohto týka

skoricaxx
28. júl 2014

@80472 možno som zle pochopila, prepáč

80472
autor
28. júl 2014

@ria88 tento vzťah ani istý nebude...do budúcnosti nič neplánujeme, ale ani sa nebránime....tehot. neprichádza do úvahy vôbec, absolútne vylúčené, najradšej by som sa dala sterilizovať, akurát 329€ vyhodiť aktuálne za steriliáciu sa mi zdá veľa...viem ich použiť aj inak

ria88
28. júl 2014

@80472 tak do tej HAK chod jednoznacne

vefi89
28. júl 2014

@80472 nie radšej teliesko ako hak? Samozrejme bez hormónov

80472
autor
28. júl 2014

Nehormonalnemu iud neverim, som po sc. Navyše

80472
autor
28. júl 2014

Uvažujem výlučne nad nuvaringom... Inak by som iud, ale hovorim neverím tej medi

klincek
28. júl 2014

@80472 skus hormonalne teliesko, neobsahuje med a hormonov je podstatne menej ako v tabletkach, znasa sa dobre. ja som tiez po sc a tabletky nemozem, po rokoch uzivania mi nerobili dobre fyzicky ani psychicky. tak som tiez sla do telieska s obavami, lekar ma ukecal..mam ho rok a stvrt a funguje vyborne.

hviezdicka111
28. júl 2014

@stanislavao problemy s tlakom, busenie srdca....hrozne zmeny nalad, plet ako v puberte, katastrofalne vlasy...ale tak plet a vlasy to bolo to najmenej...ten tlak to bolo najhorsie...a trvalo par mesiacov kym som sa z toho nejak spamatala....cize zato ja by som uz hak nebrala....a pocas uziavania ziadne vedlajsie ucinky...

stanislavao
28. júl 2014

@hviezdicka111 a istotne to bolo z toho, ze ste vysadili HAK? nemalo to nejaku inu pricinu?

hviezdicka111
28. júl 2014

@stanislavao nie nemalo 🙂 ani dr nic nenasli...behala som po vysetreniach...ekg, sono srdca, holter....cize nakoniec to aj internistka uzavrela tak, ze za to mozu hormony 🙂 a bola to aj pravda, kedze po par mesiacoch sa to dalo same do poriadku....no len zas ja som po asi 8rokoch vysadila...

stanislavao
28. júl 2014

@hviezdicka111 fu hac. no ja ju beriem tiez dlhodobo, tak uvidim, ked vysadim. hadam mi nic nebude. vdaka za info.

hviezdicka111
29. júl 2014

@stanislavao tak kazda sme fakt ina..poznam baby, ktore brali vela rokov a ziadny problem...vsak uvidis 🙂 budem drzat palce, aby to bolo bez problemov

katuskaqz
29. júl 2014

a brali ste antikoncepciu počas kojenia? malá má tri mesiace ...je vhodné teliesko, alebo len tabletky?

lucka8787
8. jan 2015

Ahojte.Ja som prestala uzivat HAK pred 3mi rokmi a to som ju uzivala 7 rokov...teraz som sa ju rozhodla znova nasadit. Mozno na rok.ale bojim sa, ze ked budem chciet otehu, tak nebudem moct a potom si to budem vycitat, kedze si budem mysliet, ze to kvoli tomu....mam partnera, doteraz sme sa nechranili, rozhodla som sa pre HAK kvoli tomu, ze on este nechce baby...i ked ja uz by som chcela...

maykaaa1122
10. nov 2016

ja by som to nerobila...po tom ako sa zo mna 2 roky dostavala, vo forme vyrazok na pokozke..a nechute k jedlu..uz nikdy..