Nasadenie antikoncepcie Azalia po pôrode mimo menštruácie

majka0610
1. aug 2013

Ahojte, neviete mi niekto poradit, lebo mam zacat uzivat azaliu aj ked momentalne nemam menstruaciu. Mate s tym niekto skusenosti? V pribalovom letaku sa pise, ze treba zacat s uzivanim v 1. den menstruacie, no doktor mi kazal zacat co najskor. Od porodu som uz menstruaciu mala, Dakujem.

lenkab1984
1. aug 2013

Ja som bola na kontrole po 600nedeli,dr mi predpisala azaliu a zacala som tbl uzivat este v ten den. Azalia sa bere 28dni v kuse a potom znova bez prestavky. Ak ju vsak zacnes papat v iny den ako v 1.den menstruacie treba sa tusim 7dni este chranit pred otehotnenim aj inym druhom antikoncepcie. tak mi povedala moja gyn

majka0610
autor
1. aug 2013

dakujem🙂...cize myslis, ze mozem zacat aj hned a nemusim cakat do dalsej menstruacie?a ake si s nou mala skusenosti?

lenkab1984
1. aug 2013

@majka0610 uzivam ju len 11dni zatial takze skusenosti takmer ziadne. Uz 3.den mam spinenie myslela som ze menstruacia ale je to moc slabe. Kojim takze inu antikoncepciu brat nemozem,tak nemam moc na vyber. A ked som ju mohla zacat uzivat ja mimo menstruacie tak to moze snad kazda 🙂

salome_82
1. aug 2013

Ja som začala brať Azaliu po šestonedelí. V tom čase som nemala ešte menzes a gynekológ mi povedal, že tým pádom môžem začať brať tabletky aj hneď. Musím však povedať, že s Azaliou som bola veľmi nespokojná a aj som ju prestala brať. Dva týždne po tom ako som si dala prvú tabletku, som dostala menzes, ktorý trval 10 dní, no na porazenie. Potom som mala pár dní pokoj a nasledovali dni, keď som stále špinila. Antikoncepcia je to vskutku dokonalá, otehotnieť som nemohla, keďže ani sex nemal byť kedy, keď som non stop krvácala. Na internete som našla nejaké diskusie a tento problém s neustálym krvácaním, mali viaceré baby. Celú Azaliu som vyhodnotila ako obrovský humus. Hľadala som ďaľšie možnosti ochrany pred počatím počas dojčenia a rozhodla som sa používať spermicidný gél. Viem, že môže zlyhať, ale používam ho podľa návodu a zatiaľ OK. Určite si prečítaj príbalový leták k Azalii a keď sa ti niečo nebude zdať, hneď ju prestaň brať, nestojí to za to.

majka0610
autor
1. aug 2013

no ja mam menzes dvakrat do mesiaca a nie a nie sa to upravit a som 5 mesiacov po porode, tak dufam, ze to nebude horsie...a dakujem za rady🙂

nicky07
1. aug 2013

Ja beriem azaliu uz 10mesiacov. Tiez som ju zacala brat hned ako mi ju gynekologicka predpisala. Prve dva mesiace boli ok, potom som zacala spinit a krvacat na striedacku. Dva tyzdne spinenie dva dni pokoj desat dni krvacanie. Kedze dojcim inu antikoncepciu mi predpisat nemoze. Vzala mi krv kvoli krvnemu obrazu kedze takto krvacam uz viac ako pol roka. Vysledky mam ok tak treba lebn vydrzat kym s kojenim neprestaneme. U mna teda azalia uplna nespokojnost. No na vyber nemam.

salome_82
1. aug 2013

Ešte som zabudla dôležitú vec - antikoncepcia mi znížila tvorbu mlieka. Samozrejme som urobila opatrenia na zvýšenie laktácie, ale trvalo dva-tri týždne, kým sa to upravilo.

petuska2784
24. sep 2013

Ahojte, chcem sa spytat, ake mate skusenosti s menzesom a tabletkami po porode. Pred 1,5 rokom sa mi narodila dcerka. Po skonceni sestonedelia som hned nasadila tabletky Azalia, ktore sa musia brat kazdy den, kedze som este kojila. Kojila som 11 mesiacov, do februara tohto roku a za celu dobu som menzes nedostala. Dr. vravi, ze je to normalne. Po skonceni kojenia som chcela klasicke tabletky, 21 dni beries a 7 nie (pride menzes), chcela som naspat tabletky ako pred porodom. Dr. mi stale predpisuje Azaliu, vraj lebo ked som zase fajciarka mi ine tabletky dat nemoze, vraj je to riziko. Tak mam na vyber: Bud prestat fajcit a prejst na stare tabletky (lenze toho sa obavam) alebo nadalej brat Azaliu, nikdy nedostat menzes (dr. vravi, ze to nevadi, ze aj tak sa da neskor otehotniet, vraj je to normalne, ked zena nebude mat menzes) Podla mna je to blbost a menzes by som chcela, vratit sa do stareho cyklu. Urcite existuje mamicka, ktora fajci, berie nejaku antikoncepciu a ma menzes. Prosim mozte mi poradit

obcansr
25. sep 2013

@petuska2784 tak je aj blbost že nedostaneš menzes, možu chvílu posobit ale potom može nastat to že maš menzes aj častejšie lepšie povedane že krvácaš častejšie , ja som nekojila od 4 mes a nemala som menzes ale potom som začala mavat za 27-28 dní ale potom už každých 15-19 dní a to nie je dobre tak som prešla na normal tabletky Yaz a tie som mala 24/4

petuska2784
26. sep 2013

@obcansr A mala si menzes aj pocas toho ako si brala azaliu? Lebo mne doktor hovori, ze pokial budem brat azaliu, tak menzes nikdy nedostanem. Si fajciarka? Ako som uz pisala, ze ked fajcim, tak mi nenasadi ine tabletky, len azalia sa moze brat, ked som fajciarka, lenze to nikdy menzes nedostanem. Ked som pozerala aj ine fora, tak 90 percent zien, co beru azaliu, menzes maju, ja som vraj v poriadku, tak tomu nerozumiem

darinka677
1. okt 2013

Ahojte.Gynekolog mi predpisal antikoncepciu Desirett.Ako ju mam uzivat,ked nemam menzes,lebo kojim. Ake mate s touto antikon.skusenosti

natty07
1. okt 2013

ja beriem Azaliu uz takmer dva roky a pomaly chcem prestat kojit a pytala som sa dr. ze ci mam prist ked prestanem kojit zmenit antikoncepciu a ona na to, ze ak mi nerobi problem, tak ju mozem brat stale, aj ked prestanem kojit. Je to pravda? Nebolo by lepsie zmenit?

smokenakova
19. jan 2014

dobry vecer poradi mi niekto od2januara som zacala krvacat 15som bola u ginekologa a menzes som nemala včera som visadila antikoncepciu a nasadit chcem novu a dnes zase krvacam mozem si ju nasadit ked krvacam včašie ako mam

jankaba1
19. jan 2014

ahoj, mne doktor tiez povedal...zacat uzivat hned a stale bez prestavky.

jankaba1
19. jan 2014

@natty07 ja tiez ju beriem 2roky, este kojim- no ked dokojim urcite vymenim.

smokenakova
20. jan 2014

dobry vecer poradi mi niekto od2januara som zacala krvacat 15som bola u ginekologa a menzes som nemala včera som visadila antikoncepciu a nasadit chcem novu a dnes zase krvacam mozem si ju nasadit ked krvacam včašie ako mam prosim o radu dakujem

posuvamdalej
24. jan 2014

mne sa zvysila azalia na jeden mesiac=5e. ktora chce, piste IP ;)

gasparikova6
24. aug 2014

ahojte chcela by som sa spytat beriem azaliu ale odkedy som ju zacala brat krvacam nieje to nic zle??ci to tak ma byt??

ewisam
24. aug 2014

@gasparikova6 porad sa s gynekologom, asi ti nezabrala ako mala.... nemala by si krvacat

gasparikova6
24. aug 2014

@ewisam neviem no ja ju mam brat mesiac a potom mirena

ewisam
24. aug 2014

@gasparikova6 no ako pisem, porad sa s gyn. netusim co ti povedal....ale pri azalii sa nekrvaca, ak sa zacne, treba ju zmenit, aspon tak som bola informovana ja a uz ju beriem takmer 3 roky

gasparikova6
24. aug 2014

aha dobre ak dakujem 🙂 za radu

violkina
12. máj 2015

@posuvamdalej ahoj mala by som zaujem

misena777
16. sep 2015

ak by mal niekto na predaj Azaliu, tak sa ozvite.. 🙂

potvorka84
29. jún 2019

Čo sa stane ak som začala užívať antikoncepciu a už ju začínam brať druhý mesiac a prišla mi menštruácia o tri dni neskôr. Antikoncepciu používam 21 aktívne a 7 dni prestávka cez menštruáciu. Mám ísť s tým ku gynekológovi?

lusu123
7. jan 2021

@misena777 mám na predaj azaliu ak je to este aktualne u vas piste spravu

petus164
15. jan 2021

Ak by ste potrebovali niekto mam aj ja Azaliu.

nikusiak9
2. jún 2021

Predan azaliu 3balenie