Najvhodnejšia antikoncepcia s minimom vedľajších účinkov

rozalia700
14. máj 2023

Potrebovala by som informáciu, akú antikoncepciu používať u 17 ročného dievčaťa. Existuje nejaká bez vedľajších prejavov/priberanie/ a čo najmenším zaťažením organizmu. Ešte ma zaujíma, či by nebola schodnejšia cesta kondóm a v prípade nehody tabletka ,,po" , pretože dcéra študuje v inom meste a s priateľom sa stretáva dva dni v týždni.

pribinak
14. máj 2023

@rozalia700 ty by si mala ísť na poradu ku gynekológovi, pretože na 1 strane chceš antikoncepciu s čo najmenším vplyvom na organizmus a na 2. strane rozmýšľaš nad tablerklu “po”
Tabletka “po” je brutálny koktail hormónov. Tato forma antikoncepcie by sa mala používať neozaj len výnimočne
Navyše nie vždy zaberie

dizajnerka
14. máj 2023

Aby matka riešila za mňa formu mojej antikoncepcie, to radšej nemať sex. Úplne nepredstaviteľná predstava pre mňa z oboch strán. Tiež ho nemať, keď mám 17 a kamaráta na sex a dieťa nechcem.
Ale k Tvojej otázke, ja by som vybrala kondóm + nech sa urobí mimo nej chalanko. Určite by som nepchala do dcéry tabletky, len aby chalankovi bolo 2x do týždňa dobre.

veselo_neveselo
14. máj 2023

Co takto vaginalny kruzok (nuvaring), alebo pesar?

Len na kondom by som to nenechavala, ale s kombinaciou spermicidneho gelu a pesaru by to slo.

marisoul17
14. máj 2023

@rozalia700 dôležité je prebrať to s dcérou, aku formu by uprednostnila. Ďalšia vec je zodpovednosť, tabletkova forma je fajn, ak sa berie ako má, žiadne UPS, zabudla som. Ak je dcéra fajčiarka, tabletky by som úplne vylúčila. Najlepšie riešenie je kondóm, tvoja dcéra sa vyvaruje hormonálnymi výkyvom a vedľajším účinkom.

macekovam
14. máj 2023

@rozalia700 dôležité je navštíviť gynekológa.. Porozprávať sa s ním... Ďalej je dôležité pravidelne kontrolovať krv.. Aj pred predpísanom aj počas užívania antikoncepcie. Sú ochorenia krvi o ktorých nemusíš vedieť a preto je dôležitý odber krvi. Nechcem ta strašiť. V blízkom okolí dievča zomrelo na embolia pľúc pravdepodobne v súvislosti s užívaním antikoncepcie a asi neodhalenym iným zdravotným problémom. Naopak iné dievčatá nemajú žiadne ťažkosti.. Takže lekár ti poradí najlepšie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
obleckodogymu
14. máj 2023

Ja som mala Vreyu a dienorette, začala som v 18r kvôli chystám. Ani jedna z nich nesposobovala zmeny nálad, priberanie ani nič iné. Absolútne som fungovala ako predtým, akurát som mala lepšiu pleť než bez nej. Po vysadení(po12 rokoch) som nabehla na ms úplne bez problémov a o mesiac som ihneď otehotnela(plánovane, preto som ju aj vysadila)

A nie, tabletka po určite nie je viac v pohode. Však tam do seba žena dostane veľkú dávku hormónov, oveľa väčšiu ako pri normálnej antike.

beata_k
14. máj 2023

Najlepsie ti poradi gynekolog. Urcite by som pri 17 chalanovi neodporucala prerusovanu suloz. Skusenejsim 40-nikom sa zadarilo dieta, nie 17 rocny chalan.

rozalia700
autor
14. máj 2023

Určite sa to nesnažím riešiť za ňu .Snažím sa získať čo najviac informácii. Napríklad neviem nič bližšie o pharmatexe ani spermicídnych geloch a pesare.Ona sa rozhodne sama, len jej poviem čo najviac info.

tamitamitami
14. máj 2023

Sú aj telieska (hormonálne ale aj nehormonálne)....prvotná investícia je síce vyššia, ale teliesko je na viac rokov a nemusí myslieť každý deň na to aby si dala tabletku.

rozalia700
autor
14. máj 2023

Žienky čo máte telieska....skúste nejaké skúsenosti...ďakujem. Samozrejme to budeme riešiť cez gynekologičku len potrebujem čo najviac info.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulinka1
14. máj 2023

@rozalia700 radia ti tu pharmatex ale ja som ho teda skusala asi ako 30 rocna a je to otras. Mlada co zacina so sexom, to musi byt uplny otras pre nu s tym spravne pracovat. Plus ine praktické nevýhody to malo. Teliesko by som jej nedavala. Isla by som do HAK. Chodte spolu na gyndu a dr jej vsetko vysvetli a vyberie si. Kondom to sa musi moc spoliehať na partnera, ze si ho da spravne, Cize kombinácia Hak a kondomu je najlepsia. Kondom kvoli pohlavným chorobám. Ked bude mat trvaly vztah, tak staci Hak ale musi brat spravne.

tamitamitami
14. máj 2023

@rozalia700 Už gynekológ povie viac info (nie každej žene sadne a nie pre každú ženu je vhodné), za mňa ale najlepšia voľba čo sa týka ochrany (či už spoľahlivosť, finančne tiež dobrá voľba cena ale záleží od toho aké teliesko si zvolí) ..... Myslím že by nemal byť problém že ešte nerodila, podľa info na internete je to vhodné aj pre takéto ženy. Ja sa len teda chystám na vloženie takže neviem ešte posúdiť pre a proti. Hlavne ak by nechcela hormóny tak to nehormonálne by mohla byť cesta.