Najlepšia antikoncepcia pre 18-ročnú

27. júl 2023

Ahojte viete poradiť najlepšiu antikoncepciu pre 18 ročnú? Najlepšie z ktorej sa najmenej priberá.
Z akou mate najlepšie skúsenosti??

lius
27. júl 2023

Prezervativ 🙂 aspon ju to bude chranit aj pred sexualne prenosnymi chorobami

cookie29
27. júl 2023

Abstinencia? Ta je rozhodne "najlepsia"

inak odporucam zajst za lekarom a najst nieco, co bude dotycnej vyhovovat

zelenakobyla123
27. júl 2023

Každému vyhovuje iná, treba sa poradiť s gynekológom😊 ja som brala Katyu od 15tich a od tohoto júna beriem Karhlu, z ani jednej som nepribrala, ani nemala žiadne iné vedlajšie účinky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lius
27. júl 2023

Keby sa jednalo o moju dceru, tak naozaj by som sa snazila ju od HAK odhovorit. Je to predsa poriadny zasah do prirodzenych funkcii hormonalnej sustavy, naco zbytocne riskovat neziaduce ucinky? Tie neziaduce ucinky nie su len priberanie a napatie v prsiach, ale sposobuju napr aj poruchu zrazanlivosti krvi, co moze viest aj k trombozam, embolii okrem ineho. A o tomto nemusi dievca ani vediet, ze sa to v tele deje...takze sa budem opakovat, za mna prezervativ a uz spominany pharmatex pre istotu 🙂

simca06022011
27. júl 2023

Najlepšia je nemáte sex. A teda ani z hormonálnej sa nemusí priberať. To je otázka na gynekológa dcerinho a nie MK. Nech výberu. Kondóm určite nepovažujem za "bezpecny". Tínedžer určite bude riešiť s frajerom kadejaké "alternatívy " 🙂 zabudne sa a je "vymaľované"

kacena4
27. júl 2023

nesexovat a zdravo jest aby si nepriberala

zelenakobyla123
27. júl 2023

@kacena4 to je ako povedať “nechcem mať autonehodu, tak nikdy nesadnem do auta” 🙄

jane1987
27. júl 2023

Nechapem niektore komentare, ved sa pyta na 18 rocne dievca, v skratke, toto dievca je plnolete a teda rada ,,nesexovat" je ako z minuleho storocia.
@autorka poradte sa s jej gynekologom, on odporuci najpriatelnejsie hak pre nu. Ale teda suhlasim s tym, hak je riadny zasah do organizmu a nie kazda zena ho stoleruje. Dalsie formy antikoncepcie su prezervativ a spominane Pharmatex cipky. Uz si poznas dceru ty, ze ktora by jej vyhovovala najviac a nakolko je zodpovedna. Jedina atk, co chrani aj pred pohlavnymi chorobami je prezervativ, takze je to tiez na zvazenie 🤷

autor
27. júl 2023

Ďakujem všetkým za rady😉

simca06022011
27. júl 2023

@jane1987 to nie je rada, to je proste jedina 100% antikoncepcia. A potom ide HAK. Ziadna pubertacka si nebude pchat cipky, najlepsie 5min pred stykom :DD , ved to zabije celu spontannost. A prezervativ je podla mna nespolahlivy. AK su pripraveny riesit nehody, pripadne tehotenstvo nie je koniec sveta, tak je to samozrejme riesenie vhodnejsie ako jest tbl.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jane1987
27. júl 2023

@simca06022011 zodpovedna ,,pubertacka" to zvladne. Preto som pisala, ze si pozna dceru a spolocne s gynekologom zvolia vhodnu antikoncepciu. Autorka sa asi len tak z dlhej chvile nepytala na to, ci by mala alebo nemala jej dcera sexovat. A je velmi rozumne, ze dokazu spolocne s dcerou komunikovat aj na tuto temu, takze tema nezelaneho tehotenstva tu nie je az take tabu.

nika11103
27. júl 2023

@jane1987 tiež neverím vlastným očiam keď tu čítam od matiek “nesexovat” 😃 veď sa preboha nepýta na 13 ročnú … to aj vaše dcéry dievčatá nesexuju dospelé ? Alebo si to len myslite … pomoc

simca06022011
27. júl 2023

Jasne ved kazdy je nejaky a najde si system... ale ja neviem, ja proste som asi z inej planety, pubertacka s frajerom na chate sex o 19tej, 2hej rano a este aj rano ked vstane a jasne ide sa pretrhnut za prezervativom a cipkami. Alebo doma po skole hocikedy alebo neviem kde... a este riesit s frajerom, ze pocuj predohra dame cipok este... No nepredstavitelne. Ale tak je to na kazdom.
V prvom rade styl aky ma dcera s priatelom atd je dolezity, musi sa ona rozhodnut, treba si to s gynekologom tiez prebrat. Ja by som veru netrpla kadzy mesiac, ci to dame nedame... pre mna to nie je spolahlive. Tot vsio.

@elizabet173
@jane1987

rikarika
27. júl 2023

@kacena4 poznas, ze....mozme detom povedat ze do bazena nesmu ist, lebo sa tam utopia....alebo ich mozme naucit plavat....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
27. júl 2023

@elizabet173 18tka je pre mna stale tinedzer, a pubertak. A mozeme sa natahovat za slovicka... a pre koho je to ako pohodlne? :D fakt je ze nasledky si 99% ponesie zena aj za nechcene tehu, a aj pripadne komplikacie s antikoncepciou. Ako ja by som sa zariadila jasne, HAK, bez akehokolvek spekulovania. Nic mi za ten pocit pohodlia a istoty nestoji. A uz vobec nie riesit zodpoednost dalsieho "mladeho muza".

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poxy125
Odpoveď bola odstránená
Zobraz