Musím užívať antikoncepciu v presný čas?

30. máj 2022

Užívam antikoncepciu necelé dva týždne. Chcem sa ale spýtať ak ju beriem o 15 občas o 14 a dva krát sa mi stalo , že o 15:30 je to ok? Neovplyvňujem tým nejak jej účinok?

veronikaszabova
30. máj 2022

Nie

janetinka27
30. máj 2022

zavisi od toho, aky typ antikoncepcie uzivas. su typy, ktore treba brat v presny cas.

katulienkax
30. máj 2022

dvijzlozkove su v pohode, problem je s jednozlozkovymi tie rychlo stracaju ucinok

ibrunova
30. máj 2022

12 hodín je v pohode. Keď napr. berieš ráno a vezmeš aj večer, je to v pohode.

autor
30. máj 2022

Užívam leverette, netuším aký je rozdiel medzi niektorými druhmi

e1i
30. máj 2022

@ibrunova nie je pravda. kamos je gynekolog a vravej ze +-1 h je ok

ibrunova
30. máj 2022

@e1i v príbalovom letáku je to tak napísané, že keď sa omeškáš o 12 hodín, je to v pohode a nič viac netreba.

ibrunova
30. máj 2022

Ak zabudnete užiť Leverette

Tablety v 4. rade blistra sú placebo tablety. Ak ste zabudli užiť jednu z týchto tabliet, nemá to vplyv na spoľahlivosť Leverette. Zabudnutú placebo tabletu zahodte.

Pokiaľ zabudnete užiť žltú aktívnu tabletu (z prvého, druhého alebo tretieho radu z vášho blistra), postupujte nasledovne:

Ak ste sa oneskorili s užitím tablety o menej ako 12 hodín, ochrana pred otehotnením nie je znížená. Užite tabletu len čo si spomeniete a ďalšie tablety užite opäť vo zvyčajnom čase (aj keby to znamenalo užitie dvoch tabliet v ten istý deň). V tomto prípade nemusíte používať žiadne ďalšie antikoncepčné opatrenia.
Ak ste sa oneskorili s užitím tablety o viac ako 12 hodín, ochrana pred otehotnením môže byť znížená. Čím väčší je počet tabliet, ktoré ste zabudli užiť, tým väčšie je riziko otehotnenia.

nelca84
30. máj 2022

@autorka ten pribalovy letak tam nie je len pre paradu, treba si ho precitat

autor
30. máj 2022

@nelca84 čítala som ho, dočítala som sa len v prípade ak sa oneskorím ale ja sa pýtam či nevadí ak ju občas vezmem o hodinu skôr