Musím prejsť po druhej Mirene na iný druh antikoncepcie?

24. mar 2023

Ahojte, o Mirene je tu toho uz vela pisane, no nenasla som nikoho, kto by ju msl uz tak dlho ako ja.
Momentalne mam uz druhu Mirenu, teraz je to 5, 5 roka a je cas vybrat ju. Lekar ma upozornil, ze po vybrati druhej je potrebne prejst bud na atikoncepcne tabletky, alebo iny druh ochrany a ze casom su ju mozem dat. Len mi nepovedal preco a po akom case. Neviete prosim ?
Ide o zhojenie krcka? spominal, ze niektorym zenam uz potom robila Mirena zle…
Tabletky by som velmi nechcela, zase hormony, priberanie, psmatat si to…. a hlavne, zvykla som si pri Mirene, ze nemam menzes…. to mi vyhovuje.

andrejka1974
24. mar 2023

Menzes by si mala mať normálne ak nemáš môžeš byť tehotná,mne sa tak stalo že mi vypadla ani neviem kedy a bola som tehotná potom som ju už nemohla mať a užívala som antikoncepciu

martinkatinka
24. mar 2023

Ja mam treti krat mirenu, dokopy skoro 12 rokov

adriana2503
24. mar 2023

@andrejka1974 no asi nebude 5,5 roka tehotna :D o tom by asi nieco vedela....je uplne bezne ze pri Mirene (hormonalnej) nie je menzes ani ja ho nemam ;)

andrejka1974
24. mar 2023

@adriana2503 ja viem že nemôže byť ale ona nenapísala že menzes nemá tak dlho tak preto som to napisala

veselo_neveselo
24. mar 2023

Zbehni za dr a popytaj sa viac. Mna by zaujimalo preco by si ju nemohla mat aj nadalej, nikdy som nepocula o tom ze by jej uzivanie bolo takto limitovane. Ale mozno ma doktor dovod, len ti ho nepovedal. Pripadne precitaj este aj pribalovy letak od mireny, ci sa tam nieco spomina. Ak nie, tak dufam ze dr ma dobry dovod na to, co tvrdi. Ak nie, sla by som k inemu na konzultaciu.

veronikaszabova
24. mar 2023

@andrejka1974 ved napisala ""zvykla som si pri Mirene, ze nemam menzes…""... Tak logicky, celu dobu

andrejka1974
24. mar 2023

@veronikaszabova možné to je ale ja som mala normálne celý cas

tinka8512
24. mar 2023

@andrejka1974 Ja ju budem mat teraz v lete uz 2 rok a stale mam menzes,aj ked len slabsi ale trva aj 7 dni, velmi ma to otravuje,hlavne ked citam ze vsetky su bez menzesu...predtym som mavala menzes 4 dni. Ale ty si otehotnela az ked vypadla?

andrejka1974
24. mar 2023

@tinka8512 hej ale nevedela som o tom

autor
25. mar 2023

@andrejka1974 mnzes nemam 5 rokov, cize celu dobu, co mam Mirenu

andrejka1974
25. mar 2023

Je to nezvyčajné ,ale asi sa stáva