Ahojte chcem sa spýtať môžu sa podľa vás nežiaduce účinky antikoncepcie objaviť aj po dlhej dobe/rokoch? Beriem ju asi 4 roky po pôrode som zas začala potom mi ju cca pred 2 rokmi doktor zmenil za Mistru lebo pri drovelise som mala spinenie aj mimo cyklu. No a od začiatku roka mi začali extrasystoly robí mi to denne vynecháva mi srdce hlavne keď si ľahnem alebo sadnem prípadne aj po káve som od malička sledovaná na kardiológia ale on má len odbil cez telefón že si to nemám všímať mala som pár mesiacov do zadu takú príhodu že mi asi hodinu vkuse vynechávao každý 3.uder a mala som vysoké pulzy ale na pohotovosti mi neurobili ani EKG len mi dali vasocardin a bolo. No ale k veci môže mi toto robiť aj antikoncepcia? Doktor mi vtedy na kardio ešte povedal že by zvážila vysadenie antikoncepcie. Plus dosť priberám a nejde mi schudnúť ale bojím sa že keď vysadim priberiem ešte viac čo myslíte?
@denisa_deniska no tie problémy mám asi od februára nonstop denne extrasystoly. Ešte mám jeden blister na budúci mesiac a potom teda asi vysadim. Len sa bojím ja ju beriem skrz veľmi nepravidelný cyklus
Tak min. sa poradiť s gynekológom, že ju potrebuješ opäť zmeniť, pretože si začala mať takéto problémy, keď ju berieš kvôli úprave cyklu.
@denisa_deniska no gynekológ mi kedysi povedal že cyklus nie je potrebné mať pravidelný a mám pocit že na každej antikoncepcii mi niečo nesedelo tak možno vyskúšam prežiť bez aj keď som to mávala tak že aj štyri mesiace som to nedostala ale on mi tvrdil že to nevadí. Deti už aj tak mám takže zas až tak mi to vadiť nebude dúfam 🙈
Však neber tú hovadinu, načo. Máš iba zdravotné problémy. Buď rada že už máš zdravé deti, lebo keď si na tom takto, tak možno už by si ani nemohla mať. Že nevadí nemať menzes.... ach veľký biznis lekárstva
@sisska96 prečo by som nemohla mať?
Konkrétne ohľadom tej kardio záležitosti neviem poradiť, ale mne po 3 rokoch začala spôsobovať antikoncepcia rôzne iné problémy, ktoré prestali, keď som ju prestala užívať. A nepriberieš, práve skôr naopak (menšia chuť do jedla, zavodnenie atď). Ale keď máš takéto problémy, a kardiológ ti odporučil vysadenie, ja by som dva krát nerozmýšľala, to nie je sranda.