Môžu mať antibiotiká vplyv na účinok antikoncepcie?

lauraaa1
18. dec 2019

Ahojte. Vyše pred týždňom som mala zápal močového mechúra, tak som dva dni brala antibiotiká, konkrétne Biseptol. Viem, je to krátko, ale zápal mi prešiel. Beriem však antikoncepciu a pár dní po tom ako som prestala brať Biseptol som mala s priateľom nechránený styk. V príbalovom letáku tých antibiotík nebolo písané nič o vplyve na antikoncepciu. Styk však trval len krátko a priateľ sa nespravil. Ale chcela by som vedieť, či je nejaké riziko, aj keď to nebolo v pribalovom letáku.

saskia_98
18. dec 2019

@lauraaa1 pri kazdych atb co beries, je riziko otehotnenia lebo znizuju ucinnost antikoncepcie. Preto by si sa mala chranit aj inak. 🙂

lauraaa1
autor
18. dec 2019

@saskia_98 Neviete ako veľmi sa znižuje účinnosť antibiotík?

veronikaszabova
18. dec 2019

@lauraaa1 neznizuje sa ucinost ANTIBIOTIK ALE ANTIKONCEPCIE ( pozri pribalovy letak)

diaalex
18. dec 2019

@lauraaa1 Biseptol nie je atb, je to protiinfekčný liek a ten neznižuje účinok antikoncepcie 🙂 a keby si brala atb a máte sex, mali by ste sa chrániť, lebo klesá účinok 🙂

saskia_98
18. dec 2019

@lauraaa1 pfuu to je u kazdeho individualne .. Mne iba ms neprisla, kamoska dokonca otehotnela a tebe nemusi vobec znizit. Ale ked sa neurobil, neries. 🙂 hlavne sa nestresuj, lebo ti zo stresu bude meskat ms..

lauraaa1
autor
18. dec 2019

@veronikaszabova prepáčte, ja som sa pomýlila. Atikoncepciu som mala na mysli

ivkazba
18. dec 2019

@diaalex ako píše @diaalex biseptol nie sú ATB. A čo sa týka toho, že si prestala brať liek po 2 dňoch... zápal neprešiel, len odzneli príznaky. Lieky treba dobrať, aby odzneli nielen príznaky ale aby sa preliečil aj skutočný zápal a znížilo sa riziko návratu (to ako odporúčanie do budúcna). 😉

sisa_s
18. dec 2019

Kde ste baby zobrali, ze biseptol nie su ATB?? Su to ATB... Nemali by ovplyvnit ucinnost antikoncepcie

lauraaa1
autor
18. dec 2019

Takže mýlite, že nemusím mať obavy? Z Biseptolu som mala len dve tabletky tuším. Už som čítala mnoho článkov, niektoré tvrdia, že ATB majú vplyv na HAK a iné tvrdia, že nie. Zajtra asi zavolám doktorke, lebo už neviem čo si mám myslieť.

sisa_s
18. dec 2019

@lauraaa1 neplati to ale pre vsetky ATB 🙂 je vela druhov atb 🙂 biseptol by nemal znizovat ucinnost antikoncepcie 🙂

lauraaa1
autor
20. dec 2019

A čo Algifen Neo? Ten som užila raz. V ten istý deň ako tie dve tabletky Biseptolu

veronika1223
10. feb 2020

Ahojte pomôže mi niekto??

saskia_98
10. feb 2020

@veronika1223 s čim ?

veronika1223
10. feb 2020

@saskia_98 beriem antikoncepciu leverette a už beriem tie biele tabletky takže pred menštruáciou som a bola som chorá mala som chrípku tak mi dal antibiotika klerimed a s priateľom sme mali pohlavný styk a spravil sa do mna môžem otehotnieť??

saskia_98
10. feb 2020

@veronika1223 a mala si vtedy plodne dni ?

veronika1223
10. feb 2020

@saskia_98 hm to neviem ale ak poznáš antinu leverette tak som v piatok začala brať biele tabletky a to sú také keď mám dostať svoje dni

veronikaszabova
10. feb 2020

@saskia_98 pri antikoncepcii nie su plodne a neplodne dni. Antikoncepcia blokuje ovulaciu.

@veronika1223 antibiotika si mala pri bielych tabletkach?

saskia_98
10. feb 2020

@veronikaszabova ja som celkom zabudla v tom zhone 😂 prepac. Hej je sanca ze otehotneje, atb znizuju ucinok anti ale tak uvidi no.

veronikaszabova
10. feb 2020

@veronika1223 problemom je, ak uzivas silnejsie antibiotika na zaciatku bratia antikoncepcie. Nakolko sa znizi hladina hormonov a moze sa stat, ze prebehne ovulacia (hormony ju uz neblokuju). Preto je sanca otehotniet pocas pratia antibiotik. Ak to bolo ku koncu, tak by som zbytocne nestresovala.

veronika1223
10. feb 2020

@veronikaszabova áno mala už ich beriem od minulého týždňa

veronika1223
10. feb 2020

No takže vám to poviem tak ze od utorka minulého beriem antibiotika klerimed a ešte vtedy som brala žlté tabletky v piatok som začala brať biele teda som si zabudla tabletky takže. Som v piatok zabudla zobrat bielu tabletku a v sobotu som pokračovala z belimi az do štvrtka mam brat biele aj antibiotika a dnes sa spravil do mňa ja sa len preto informujem ak by som bola tehotná tak ci antina neuškodí plodu

saskia_98
10. feb 2020

@veronika1223 neuskodi. Tak ci tak kym nemas na teste 2 ciarky, zbytocne sa strachujes. Len si davaj bacha uz. 🙂

veronika1223
10. feb 2020

@saskia_98 diky za radu 🙂 ako aj keby. Som bola tehotná tak by som bola štastna ale bála som sa toho ze antina uskodi plodu alebo tak

danielka2011
19. máj 2023

@sisa_s prosím ťa doxyhexal mám ATB na 40 dní až a tiež neviem, či mám vôbec antikoncepciu užívať ak stráca účinok... Doktorke sa neviem dovolať.

sisa_s
19. máj 2023

@danielka2011 nemusi stracat, ale oslabuje sa, odporuca sa popri uzivani tabletiek pouzivat aj kondomy

emilllll
18. aug 2024

Tiež som brala 3 dňové antibiotika počas 7 dňovej prestávky a po dobrati antibiotik som nemala 7 dní sex až keď som začala užívať nový blister môže byť riziko že som otehotnela.