Môžem začať s novou antikoncepciou, aj keď len špiním?

slivka77
16. sep 2013

Menstruacia mi meskala asi tyzden a potom som zacala 3 dni spinit. Kedze som na menstruaciu cakala, aby som mohla nasadit antikoncepciu, tak som si na ten treti den vzala prvu tabletku. myslite, ze je to OK? ze mozem zacat brat antinu aj ked len spinim? A s ochranou je to ako? Kedze som nezacala od 1.dna, tak by som sa este tyzden mala chranit (staci ten tyzden, pocas ktoreho by som mala mat menstruaciu??). Aj tak mam trosku obavy, ze ked len spinim,ze ta ochrana teraz nebude dostatocna..

linda20111
17. sep 2013

To je neobvykla situacia, najlepsie by bolo sa spytat gynekologa. Hlavne kvoli pripadnemu tehotenstvu , kedze si nedostala normalne menstruaciu po vysadeni toho prveho balenia. Ak si si ista ze niesi tehotna (nemala si sex, nikdy si sa neomeskala s tabletkou, nemala si hnacku ani vracanie za cely mesiac brania tej prvej antikoncepcie) tak potom staci ak sa budes este chranit kondomom prvy tyzden od uzitia prvej tabletky z novej antikoncepcie.

stanislavao
17. sep 2013

velmi zle ste to robili. 1 tableta sa uzije prvy den menstruacie. a potom je 7 dni pauza a zas tableta. nenapisali ste, ci beriete antiko uz dlhsie, aslebo len teraz zacinate, ale urcite ste spravili chybu. mali by ste ist k svojmu gynekologovi a s nim sa poradit. presne mu vysvetlit, co sa stalo a on vam urcite poradi. a pokial ste menstruaciu nedostali, kde mate istotu, ze nie ste tehotna?

katka25m
17. sep 2013

@stanislavao: ved ona pise, ze prave zacina brat antikoncepciu, preto cakala na menstruaciu, aby mohla zacat.

@slivka77: toto iste sa stalo mojej kamaratke, chcela zacat brat HA, ale meskala jej menstruacia a potom len spinila a zacala presne brat ako ty. nic sa jej nestalo. chranila sa este ten prvy tyzden inak, ked dobrala prve balenie, v tej 7 dnovej pauze zasa len spinila, ale potom sa to upravilo. otazka je, ci nemozes byt tehotna, ked si namiesto normalnej menstruacie len spinenie s meskanim dostala. Ja by som sa ale asi radsej gynekologa spytala...