Ahojte, neviem, či mi budete vedieť poradiť, ale skúsim to aj tu. Po zavedení telieska mám len slabú menštruáciu, skôr len špinenie. V stredu by som chcela ísť darovať krv, ide aj môj priateľ a chceli by sme ísť spolu. Máte niekto skúsenosť s takouto situáciou? Cez menštruáciu sa krv darovať nemôže, ale to čo mám ja sa menštruáciou ani nazvať nedá. Myslíte, že by mi krv zobrali?
myslim ze cez menstruaciu neberu krv kvoli bezpecnosti zeny, aby nestratila prilis vela krvi naraz .. takze ak mas fakt len spinenie, problem by to nemal byt ... ak si chces byt ista, skusila by som zavolat na narodnu transfuznu sluzbu http://www.ntssr.sk
Nemalo by sa to ale gynekológ Ťa vyšetrovať nebude takže ak nič nepovieš tak darovať môžeš. Je to však na Tvoje triko, čítať vieš, právne spôsobilá si takže čokoľvek čo sa stane bude Tvoja vina
je to presne ako pise meluela - cez ms neberu s ohladom na stratu krvi u zeny..kedze tebe ta strata krvi nepripada nejako vyznamna🙂, darovat mozes. pred odberom budes vyplnat dotaznik s otazkou, ci nemas prave ms - zakruzkuj nie a hotovo. ak by si isla darovat na vyzvu (niekto by surne potreboval prave tvoju skupinu a z NTS by ti kvoli tomu volali), tak by sa ms vobec neriesila.
pokiaľ nemáš žiadnu stratu krvi, teda nebudeš ani anemická, tak ti ju zoberú. minimálne na ten prvý odber (kde sa robí krvný obraz) môžeš ísť a uvidíš 😉
pokiaľ im to nepovieš, tak zoberú...