Ahojte, máte skúsenosť? Pre a proti? Zaujima ma priberanie, migreny? Mali sre nežiadúce účinky? Ďakujem
Ja som mala 5 a pol roka, prve tri roky ma trapili migreny, ze som kazdy mesiac bola na ceste ku doktorovi, aby mi ju vybral, nakoniec som to nejak vybojovala, lebo tabletky mi nerobia dobre atd. Posledne dva roky boli bez migren, ale mala som caste vytoky. Menstruaciu som mala slabsiu, ale mala a pravidelnu, mimo to som obcas mala spinenie. Zvykla som si aj na tie lanka, aj na taky cudnejsi chemicky zapach, ale celkovo hodnotim tak na 70 percent. Mohlo by to byt isto lepsie. Urcite zavisi, ako konkretna zena prijme to teliesko.
@lenkahvh veru, je to velmi velmi individualne ako to konkretna zena prijme. To ako s klasickou HAK tabletkovou - ja som uzivala snad 10 rokov, nemala som jediny NU, skor iba pozitivne NU ako krasna plet, zmizol mi menzes, fakt pre mna to malo iba prinos.
Na Mirenu som velmi vela studovala pred tym, ako som sa pre nu rozhodla a beruc do uvahy recenzie globalne (teda aj zahranicne) som si sama vyvodila, ze je to cca 60:40 v prospech pozitivnych. Uvidim aj ja sama, ako to bude casom, zatial ju mam len necely rok a po pociatocnom spineni si uzivam len prinosy. Snad to tak aj zostane.
@elizabet173 ano, ta cena ju robi zial nedostupnou pre skupinu zien, ktore by ju potrebovali. Inak celkovo tento koncept, ze zena si musi uhradzat antikoncepciu v plnej vyske je uplne na hlavu a antisocialny a hodny vychodnej Europy.
Hlava sa vám netocila zo začiatku?alebo závraty?
Ahojte, ja mám Mirenu práve 5 rokov, prvý rok bolo špinenie pravidelné, ale potom vôbec, s výnimkou nejakých stresových situácii a chystám sa ju dať vybrať, z čoho mám trochu stres, nakoľko známej tam nejak zarástla a museĺi jej vyberať chirurgicky, tak hádam to nebude moj prípad.. bola som s ňou veľmi spokojná.. a závraty vôbec, hlava ma nebolieva( klop klop) akurát v čase menštruácie asi som cítila podbrušku..
@elizabet173 áno chodila som, kontroloval ju aj sonom, tak si ma ukľudnila, asi by videl že sa tam niečo deje..
ja mam od 3/22 a teda som velmi spokojna. NU nemam ziadne. Jedine na co sa treba pripravit je mozne spinenie a nepravidelny menzes cca prvych 6 mesiacov (nemusi byt). Teraz mam tak slaby menzes, ze mi staci intimka. Pred Mirenou som bola 2-3 dni na analgetikach, odkedy ju mam tak neviem co je menstruacia bolest. Lutujem len to, ze som si ju nedala ovela skor.