Ahojte. Tak už čakám, keď mi príde ms a idem na to..ale mam obavy. Takže mám par otázok ohľadom mireny. Viem, že je to hormonalna antikoncepcia, zavadza sa na 3 deň ms, podľa dr je veľmi dobrá a mala by som ju na 5r. Celé ma to stojí 230€ aj so zavedením +30€ nejake cipky alebo gel na znecitlivenie.
1. Bolelo zavadzanie ?
2. Ako ste sa citili po zavedení?
3. Kolko ste vy platili?
4. Mali ste nejake nežiaduce ucinky ?
5. Aký bol po tom styk?
6. Nemali ste pocit, že koli teliesku, máte viac zapachu z pošvy?
Deti na zatial neplanujeme, ani sterilizaciu u nas oboch, keby nahodou prisla do buducna túžba po dieťati. Teraz mame polročne dvojičky a veru si dalsie na najblizsich 5 rokov ozaj neviem predstaviť, aj na kolko som mala cisarsky. Ďakujem za odpovede.
iba ako chlap ti viem odpovedat na otazku c.5 a c.6 a pri medenom teliesku ....
Zapach sa nezmenil pri medenom teliesku a styk bol ok, iked v urcitej polohe som zacitil fuzy telieska. To ti povie aj doktor, ze ak nahodou je chlap viac obdareny, moze sa stat, ze uciti tie nitky z telieska (sluzia na vyberanie ak sa nemylim).
1.Ano,zavádzanie ma bolelo.Ale dá sa to vydržať.Plus ty budeš mať nejaky umrtvovaci gél.
2.Po zavedeni má dva dni boleli kríze/ vaječníky a mala som mierne spinenie.
3.Za mirenu pred piatimi rokmi 280€ aj s vkladom,za Levosert ( to je to isté) 200 € tento rok
4.Ziadne extra veľké príznaky
5.Styk je taký,ako predtým
6.Ziadny zápach ani gynekologické problemy
Ja mam uz pol roka.
Stale mam kramy,aj ked slabsie,a prve 4 mesiace som spinila uplne nepredvidatelne.
Vklad bol neprijemny,sekundu zabolel,ale taka bolest ako pri "kontrakcii"relativne rychlo presla.bolelo ma ale podbrusko a zospodu este par hodin.ci mi dal nieco na znecitlivenie to ti ani neviem povedat.
Platila som tusim 250 eur komplet cena.malo by to byt na 5r.
Neziaduce ucinky to spinenie a mam brutalne akne na tvari,ktore jednoznacne suvisia s cyklom.nikdy som take velke akne nemala.mam aj dost silnu (bolestivu) ovulaciu,to som mala aj predtym,ale teraz este vyraznejsie.
Bod 5 a 6 to je bez problemov
Ak by som sa mala este raz rozhodnut asi by som sa vratila k tabletkam, s tymi som sa zatial najlepsie citila.
Moja skusenost nebola najlepšia ale kazda sme iná co vyhovuje jednemu nemusi druhemu.Čo sa tyka zavedenia bolo to neprijemne ale dalo sa to vydrzat.Ja som stale špinila nonstop vložka 3 mesiace a potom moje telo rezignovalo z jedneha dna na druhy sa mi tocil cely svet nedokazala som normalne fungovat uzliny na mojom tele sa zdurili hlavne na krku a v slabinach najhorsi bol ten neustali kolotoč.Po viac ako 3 mesiacoch musela ist von jednoducho moje telo to neprijalo.Akonahle mi ju doktor vybral do par dni vsetky neprijemne stavy odisli.Stalo ma to dakych 220 eur pred viac ako 10 rokmi.
Ja som si dala Kinedryl pred zákrokom, Dr nepoužil nič na znecitlivenie a dalo sa to vydržať.
Asi 3 dni ma to pobolievalo a cca 3 mesiace som špinila vkuse, s 1-2dňovými prestavkami..
Potom som bola zastrihnúť vlákno, lebo to priateľ cítil, cítil to aj chvíľu potom, ale zrejme sa to nejak uložilo, alebo ohlo a už OK.
Pre mňa naj antikoncepcia, 5,5roka bez problémov.. bála som sa vytiahnutia, ale boli to 2 sekundy..
Mirenu som kúpila tu MK za 60€, pani si vybrala, ale zistili jej zdravotné komplikácie..
tem je tu dost o tom. moja skusenost - zavedenie aj vybratie po 6 rokoch bez bolesti, platila som 200 ale 10 rokov dozadu. neziaduce ucinky - tri roky ma bolela hlava - neprehanam, mala som stale normalne menstruaciu, mimo to dost caste spinenie, opakovane mykozy a ano taky ten chemicky zapach
uz by som do toho nesla, vydrzala som ani neviem preco tak dlho, asi som si chcela nieco dokazat, ze to bude lepsie, ze to dam
a moje dve kolegyne s mirenou otehotneli 🙂