Ženy, ktoré máte diagnostikovanú migrénu, brali ste klasickú HAK? Mohli ste ju (pretože niekde som čítala, že pri migréne sa antika, kde je estrogén proste NESMIE brať), predpísal Vám ju lekár? Ak áno, s ktorou ste boli spokojné tak, že vám záchvaty migrény nezhoršovala (chápem, že čo sedí jednej, to druhej nemusí, ale som zvedavá)?
Ď. 🙂
PS: Názory typu "antika je svinstvo"/ "nechápem ženy čo ju berú" atď. mi neposlúžia, pokojne tým môžete obohatiť inú tému 😉
Migrénou trpím niekoľko rokov, a mávam ju v silnej intenzite tak, že nie som schopná vstať z postele, so všetkým, čo k tomu patrí /vracanie, silné bolesti v ľavej strane hlavy/ .... a HAK som nikdy v živote nebrala....
ja som mala aj z progesteronovej brutalne migreny ked mi proste dosli zenske veci dostal aosm migrenu an tri dni ze dovi dopo:( vysadila som ju uz lebo mi robila sarapaty..bezne migrenou netrpim len ked som velmi unavena a vystavena alebo prvy den menstruacie ale to co sa so mnou robilopocas uzivania bolo ze fuu
som silna migrenicka a ziadnu anti mi dr nedovolil brat, ak si teda vazim svoje zdravie...
migréna je záležitosť ciev,hak vplýva na cievy,takže mne logika vraví,že nebrať.....