Menštruácia začína pred dobraním blistra

symma
20. aug 2013

Ahojte dievčatá.

Beriem antikoncepciu Belara, myslím si,že mi sadla, avšak 2-3 dni pred doužívam tabletiek mi začne menštruácia. Je to skôr také špinenie, ktoré potom trvá aj 5dní, až potom začnem naozaj menštruovať. Nemala som žiadne problémy s touto antikoncepciou, pleť som nikdy nemala zlú, ale maličké akné sa zmiernilo, prsia mi narástli, možno aj o číslo, bolesti som pri menštruácii nemávala nikdy. A hlavné je to, že som nepribrala, nakoľko som predtým výrazne schudla, takže z tohto mám doslova panický strach. (ak sa ešte smiem opýtať, akú beriete HAK vy?pribrali ste?)

Mala takýto problém niektorá z vás ? Myslíte že antikoncepcia nesadla ? že má pre mňa málo hormónov?
S priateľom ešte o bábätku neuvažujeme, študujem na ťažkej škole, preto si to ešte nemôžem dovoliť. Rozmýšľam aj o vysadení hormónov.

Ďakujem
Simona

zuzanocka
20. aug 2013

Mne toto robil Logest aj po 4-5 mesiacoch. Je vsak pravda, ze som tabletku nebrala uplne v presne tu istu hodinu. Teraz sa snazim uzit ju vzdy nacas (max. + - pol hodina) a konecne mi MS prisla az po douzivani 21. tbl.
Dal by sa spravit hormonalny profil u gynekologa, avsak nechcu to len tak robit, lebo je to drahe..

tinki
20. aug 2013

@symma ja som mala niečo takéto, ale to mi doktor povedal, že je to veľa hormónov..Ale mala som inú antikoncepciu ako ty. Už neviem ako sa volala. Vysadila som radšej. Spomeň doktorovi, zmení ti značku.

symma
autor
20. aug 2013

@tinki po vysadení sa ti MS upravila ? ... pociťovala si nejaké zmeny??

tinki
20. aug 2013

@symma áno, upravilo sa mi na druhý mesiac, nie hneď ale až na ďalší..zmeny také, že som bola menej nervózna a mala pravidelnú ms.