Ahojte, minuly mesiac som mala menzes dlhsie ako 5 dni, cca 10 dni, neprestavalo to krvacanie.
Beriem antikoncepciu už asi rok tu 28 dňovu. Vždy ked som brala prve dve biele tabletky dostala som menzes. A prvou žltou potom z ďalšieho balenia mi skončil menzes.
Teraz mam ešte 4 tie žlté tabletky a uz rano som si našla na nohavičkách krv, mam teraz dobráť žlté tabletky alebo brať hneď biele, aby sa mi menzes nepredlžil?
Neviete mi niekto s týmto pomôcť? Ďakujem.
@saska121212 a, nepredlzi sa mi menzes? Pretože minule som mala cca 10 dni a to zas nechcem.
HAK musíš dobrať tak ako je určené nie si to prehadzovat ako ti pasuje 🙂
Ak máš problémy je lepšie si zájsť na gynekológiu a zmeniť HAK
@slavka119 ked beries HAK, tak nemas menzes vobec, nakolko pri brani HAK mas doslova uplne odstavene vajecniky z prevadzky a nemas mat z coho menzes. Krvacanie ktore mas na mysli, je krvacanie z dovodu poklesu hormonov. Nieje to myslene ako chytanie za slovicka, ale toto je treba si uvedomit, lebo vela dievcat toto netusi, ze si uzivanim HAK takto odstavi vakecniky a ze to krvacanie ktore maju nieje menstruacia.
Toto cele by si ale mala povedat tvojmu gynekologovi, nakolko to urcite nieje v poriadku, hapruju ti hormony, bacha aby si si neublizila nejako (do buducnosti)
Ja zas mam iny problem: dlho som uzivala 21dnovu a 7dni prestavka (v mimulosti som uz mala aj 28dnovu ale so 7placebo tabletkami)ale uz dlhodobo mam pred koncom ms cca na piaty-siesty den "cisto"nic,ani na gatkach ani na toaletaku,ani na tampone..trva to jeden az dva dni a potom spinim ci zakrvacam este jeden dva dni..tak som sla na gyn nech ma vysetria,zmenia hak,,bezne vysetrenie v poriadku,zmenila hak na tuto 28dnovu so 4placebo tabletkami,,som zvedava,beriem prvy blister,uvidime ci sa to upravi
@janai1 aha dakujem, myslela som si.
@slavka119 tak potom je to tak, ze hormony ti poklesnu vtedy ked beries tie placebo tabletky ktore neobsahuju hormony, alebo pri 21 dnovej Hak proste ked neberies tabletky tych 7 dni. Vtedy ti poklesnu hormony v tele a z toho dovodu krvacas (co si baby myslia ze je menstruacia, ale nieje).
Uprimne, ja by som Hak uz nebrala, pre mlade zeny to nieje prirodzene odstavit si vajecniky v tom najplodnejsom obdobi.... Potom sa niektore baby cuduju, ze su neksor neplodne z hormonalnych dovodov (moj pripad po 10 rokoch uzivania Hak). Existuju aj ine formy antikoncepcie, ale davat si roky do tela synteticke hormony nieje zdrave.
@slavka119 pokračuj normálne, dober žlté potom pokračuj na biele ..