Manžel chce podstúpiť vazektómiu

14. okt 2024

Manžel začal uvažovať nad tým, že podstúpi vazektómiu. Zostala som normálne obarená. Nepáči sa mu sex s kondómom, a ani mne, minule som mu nadhodila, že si dám predpísať antikoncepciu, no nechce, aby som do seba tlačila chémiu. Takže asi toto bol spúšťač.
Nemáme spoločné deti, aj napriek tomu, že sme spolu už 8 rokov. Ja mám dve deti z predošlého manželstva.
Rozprávali sme sa o deťoch už na začiatku vzťahu a ja som bola tá, čo som s určitosťou ďalšie dieťa odmietala. A on nikdy s tým ani neprišiel, že by to chcel inak. Už teraz po rokoch, to až tak tvrdohlavo neodmietam, a bola by som šťastná ak by sme mohli mať spoločné dieťa. Ale .... rozum nepustí, vychovať už dve deti, je zaberák nie len z finančného hľadiska. Takže rozum a srdce u mňa hovoria úplne opačné veci. A už tu zohráva úlohu aj vek, mám 37, už sa necítim na to, aby som znova teraz začala okolo plienok behať. Takže asi sa to u mňa ani nezmení, a aj keď srdce túži, rozum nepustí.
Pointa je vlastne tá, že ma to celkom zaskočilo. Snažila som sa mu vysvetliť, že situácia sa môže ešte zmeniť a náš osud neviem ovplyvniť. Čo ak sa mi niečo stane, a on si odstupom času nájde nejakú partnerku, a budú chcieť mať dieťa. Ja som zasa realistka, a viem, že sa môže stať hocičo. On to však nechce ani počuť. Vraj nič také nebude. To je síce pekné, ale ....
Ako by ste reagovali vy? Nie som s tým úplne ok, a desí ma predstava takej definitívnej bodky. Ale uvedomujem si, že zároveň je to jeho telo a jeho rozhodnutie, vnímanie.

gribka1
14. okt 2024

Fakt by to spoločné dieťa bolo katastrofou? Možno ani nebude, ale neriešili by ste ochranu. Ale to asi nechceš počuť.

katkaseiner
14. okt 2024

seba pises ze mas 37 ale kolko ma on?

simsalabim
14. okt 2024

Mna by to potesilo 😅

dzulli1980
14. okt 2024

Tak klobúk dole pred ním, že Ťa nenúti tlačiť do seba chémiu, ale on bude ten, čo si dá spraviť zákrok ... málo je takých mužov ... za mňa 👍

ahhola
14. okt 2024

Nech ide a da si biciky😅nalozit do dusika...
Pre strycka prihodu. 👶
Neviem ake su dnes podmienky, za sociku 3 deti + vek+ ne.zdravie.

retatka
14. okt 2024

Jeho telo, jeho rozhodnutie, keď nechce deti, nechce, aj to je v poriadku.Ale oceňujem,že s tým prišiel on sám.

hugger
14. okt 2024

Argumentuješ tým, že by v budúcnosti s niekým mohol chcieť mať dieťa len preto, že sa nevieš rozhodnúť sama za seba.

Vyzerá to tak že on v tom má oveľa viac jasno než ty.

ukgirls
14. okt 2024

eistuje aj docasna vazektomia.. alebo sa daj ty sterilizovat a mate po probleme

alesto
14. okt 2024

Prepáč, ale podľa mňa sama nevieš, či tretie chceš alebo nechceš a bojíš sa len toho, že manžel definitívne rozhodne za teba.

tenerifka
14. okt 2024

@ahhola dnes su podmienky take, ze ak platis, mas.

@dzulli1980 ja poznam cca 10 tskych chlapov, manzelia mojich kamosiek a znamych, ale nie na Slovensku

muchotrafka298
14. okt 2024

Ja si myslim, ze on ma v tom velmi jasno a tymto pocinom to dokazuje. Ja by som vobec nebola proti, ak by moj partner chcel takto riesit antikoncepciu a prisiel by s tym sam.

veronka1996
14. okt 2024

Podľa mňa je úplna hlúposť, aby plodný zdravý muž podstúpil vazektómiu.

ivik4
14. okt 2024

Ja by som bola stastna , ale to som ja . Fajn od neho ze to chce riesit u seba a nie aby si brala tabletky ty

vanilkovazmrzka
14. okt 2024

Fu tak on ti prejavi uplnu oddanost, rozhodne sa zobrat zodpovednost na seba tak, aby ste si vas spolocny zivot mohli bezpecne naplno uzivat, a este i tak je zle? 🙂 tak sa mi skor zda ze ty sa nechces vzdat moznosti mat s nim dieta

autor
14. okt 2024

@hugger Nemyslím si, že toto je prípad, keď mám rozhodovať ja za niečo. Ja som normálne povedala, že srdce by aj prijalo, ale rozum nepustí. Hypotéka, podnikanie, dve pubertálne deti doma, a on tiež vkuse v práci. To nie je len tak, že hrrrr ideme si spraviť dieťa. Zodpovednosť je práve o tom, si uvedomiť, či zvládneme to tretie dieťa alebo nie. A presne to je ten rozum, ktorý ma nepustí.
Len ma to akosi prekvapilo, že s tým prišiel, lebo sme sa o tom nikdy nerozprávali, neuvažovali.

autor
14. okt 2024

@vanilkovazmrzka Nikto predsa nepovedal, že je zle. 🙂 Mám úžasného manžela, fakt úžasného a ja to viem a patrične si to vážim. To že som sem napísala, lebo som sa s tým nikdy nestretla, dokonca prvýkrát som si o tom niečo prečítala a nikoho takého ani nepoznám, neznamená, že je zle. A tu nejde o mňa ale o neho. Ja deti mám, a nechcem aby niekedy ľutoval, že on svoje vlastné nemá, a nebude po tomto zákroku môcť mať. Či to nie je oddanosť, že myslím na neho, aby to nikdy neoľutoval a netrápil sa?

ahhola
14. okt 2024

V rodine mame teda takych nezodpovednych😅v rodine uz dvaja pubertiaci matka 39 a babo sa ohlasilo, trochu sa trieskalo dverami, trochu sa hystercilo a dnes sa smeju, ako mohli mysliet, ze uz su komplet v 2011

lilope
14. okt 2024
vanilkovazmrzka
14. okt 2024

Je svojpravny a rozhodol sa. Ak to v buducnosti olutuje, je to riziko s ktorym do takeho rozhodnutia vstupuje.

autor
14. okt 2024

@katkaseiner rovnako má

autor
14. okt 2024

@dzulli1980 áno, on je fakt úžasný, vždy sa pozerá na moje dobro a na moje blaho. Možno kúsok to ma tak desí, aby to neoľutoval. Nechcem aby urobil niečo, čo bude fakt ľutovať. Ale asi v tom má jasno, keď s tým prišiel.

quaxi
14. okt 2024

Veď sám hádam najlepšie vie či ešte chce deti. Ak nie, nie je nad čím váhať. My sme mali s mužom druhé dieťa keď som ja mala 26 a on 28, vedeli sme že tretie určite necheme tak šiel na vazektomiu v 29 rokoch a máme svätý pokoj. Mám 40 a neolutovali sme to ani jediný krát. Je omnoho jednoduchšie a aj zdravšie aby to poriešil natrvalo chlap, než keď má žena do seba roky pchať hormóny.

betulinka1
14. okt 2024

Nech si da zamraziť spermie, keby nieco a kludne nech ide. Za mna je to super. Moj nechce ani pocut a to mu hovorim uz 4 rok.

lauriik
14. okt 2024

Ja by som bola stastna 😅

autor
14. okt 2024

@lilope Ďakujem 🙂

ahhola
14. okt 2024

Skus mu navrhnut Mirenu pre seba, 6 rokov pokoj plus mensie krvne straty a potom uvidite... Nie je to sranda ani pre chlapa...🌸
Neskoršie komplikácie po zákroku
Chronická bolesť, ktorá sa vyskytuje len v 1 až 2 % mužov
Nahromadenie tekutiny v semenníku, ktorá môže spôsobovať tupú bolesť
Zápal vyvolaný únikom spermií
Zlyhanie vazektómie a tehotenstvo
Vytvorenie cysty v trubici, umiestnenej v hornej časti semenníku, z dôvodu hromadenia spermií (spermatokéla)
Vytvorenie hydrokély – opuch mieška

hugger
14. okt 2024

@lilope je to reverzibilný zákrok len čisto teoreticky. Aká je reálna šanca na prirodzené počatie 40+ ženy s povedzme 45+ mužom po spriechodnení semenovodov?

lucia147852
14. okt 2024

@ahhola a teraz nápis rizika mierny pre ženu…
Konečne nejaký zodpovedný a mysliaci muž, čo nechce od ženy aby si ničila zdravie, keď si chce užiť bez kondomu.

ahhola
14. okt 2024

@lucia147852 a ty si precitaj vetu c. 2.

lilope
14. okt 2024

@hugger pletieš hrušky s jablkami. Zákrok je zvratný nie teoreticky, ale prakticky - viac v článku. To, či sa podarí niekomu splodiť dieťa po 40 je úplne iná téma. A rieši sa tu budúcnosť počatia u muža, ten môže počať dieťa až do smrti, nie je ohraničený vekom a androopauzou.