Mám zobrať tabletku po?

20. máj 2022

Prosím potrebujem radu lebo neviem čomu mám veriť. Začala som užívať antikoncepciu, dnes užijem tretiu tabletku. Mala som pohlavný styk nechránený a trval tak 3 minúty, partner neejakuoval. Mám dokonca menštruáciu ale keďže mi je zle pri antikoncepcii tak som volala aj gynekologičke a mám prísť v pondelok. Podľa letáku som chránená ale keďže čítam hocičo tak už neviem čomu mám veriť. Sestrička sa na mňa v telefóne vykričala že som sa musela chrániť aj keď doktorka mi hovorila niečo iné. Mám si teda zobrať tabletku po aj keď beriem antikoncepciu?

ninka99865
20. máj 2022

Ak si ju vzala prvý deň si chránená hneď. Ak ti je po nej zle a len teraz si ju začala užívať je možné že telo chvíľu potrebuje, nemenila by som ju hneď za inú po troch dňoch môže ti to urobiť sarapatu. Čo sa týka tabletky po keď neejakuloval tak by som si ju nevzala, je to brutálny hormonálny koktejl + antikoncepcia…

janai1
20. máj 2022

Nie

autor
20. máj 2022

Ďakujem, v pondelok tam pôjdem a poradím sa s doktorkou

katarinaba
20. máj 2022

Precitaj si letak k tabletkam. Je tam jasne napisane, kedy sa dostavi antikoncepcny ucinok. Co som ja uzivala, vzdy tam bolo napisane, ze sa ma zacat uzivat v prvy den menstruacie a hned od toho dna si aj chranena.
Dr. ti to povedala, predpokladam, ze aj letak k lieku ti to povie, tak preco veris tetam z MK?
Navyse menstruacia, antikoncepcia a neejakulacia partnera - tato kombinacia podla mna hranici s nulovou sancou na otehotnenie.

autor
20. máj 2022

@katarinaba prívalový leták mám prečítany, riadim sa ním. Netuším prečo verím tetam na mk. Aj keby sa niečo stalo tak mám cyklus bez antikoncepcie mám normálny. A ovulacia vtedy nastáva na nejaký 17-19 deň cyklu. Všeobecne ma zneistila sestrička od lekárky aj keď sama netuší čo je v pribalovom letáku napísané

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patus_2
20. máj 2022

Ak si robila presne tak, ako píše na pribalovom letáku, tak si chránená.
Ja som sa skôr zamyslela nad tým, že dospelý človek nechá na seba nakričať od sestričku, zato či sa chráni alebo nechráni pri sexe....

autor
20. máj 2022

@hazelgracegus ďakujem 🙂 pôjdem sa poradiť v pondelok s doktorkou a uvidím čo mi povie

autor
20. máj 2022

Asi som fakt urobila chybu. Normálne sa obávam že tie tabletky neúčinkuju a ja si fakt budem musieť zobrať tabletku po.

nevenka
20. máj 2022

Toto uz hranici fakt s paranojou. Keby sa aspon spravil dnu, moje nervy. Ale nespravil sa, beries tabletky podla letaku, tak na kieho dasa si chces este dalsi hormonalny koktejl pchat do seba. Ak si zacala brat tabletky v case zacatia mestruacie, tak keby este aj neucinkovali a spravil sa do Teba, pravdepodobne sa nic nestane. Ale ziadna spermia nesla dnu, tak nestresuj a nepchaj si dalsie hormony do seba. Uplne zbytocna panika.
Ja viem, ze nahoda je blbec, ale kolko zien tu robi ovu testy, meria teplotu, sexuju pocas ovulacie a neotehotneju. V dnesnej dobe je problem vobec pocat, z tohto, co popisujes to prakticky mozne nie je podla mna.

autor
20. máj 2022

@nevenka práveže paranoju mám. Je mi jasne, že to je fakt minimálna šanca ale stále ten strach mám.

ninka99865
20. máj 2022

Tak potom maj do budúcna sex sj s kondómom aj keď berieš tabletky… ale tu tabletku po by som si určite nedala, ja som to len raz brala a bez kombinácie s anitkoncepciou ale to čo to somnou spravilo…

autor
20. máj 2022

@ninka99865 práveže antikoncepcii verím pretože som ju už užívala len nemala som styk tak skoro. Až na nejaký piaty deň. Inak čo sa hormónov týka tak beriem silné antidepresíva čiže moje telo si rýchlo zvyká na hormóny

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz