Mám si dať tabletku po?

23. júl 2023

Nesledujem si ovuláciu ale mala som nechránený prerušovaný styk 13DC a 14DC. Mám si dať podľa vás tabletku po alebo je to zbytočné?

marseillefan
23. júl 2023

ak chceš otehotnieť, tak nemusíš
ale nie, robím si srandu, ak vytiahol včas, tak je všetko ok... otázne je, či vytiahol skutočne včas. My s manželkou fungujeme na prerušovanom styku už 8 rokov a úspešne. Sex mávame často, ovuláciu neriešime...

autor
23. júl 2023

@marseillefan len často čítam, že ľudia roky praktizujú túto súlož (predpokladám celý cyklus, tz. aj počas ovulácie) a nič z toho. Tak či nie je len taká malá šanca, že je to zbytočné

autor
23. júl 2023

@marseillefan áno akurát som to dopísala 😄

marseillefan
23. júl 2023

doplnil som svoju odpoveď, lebo som si pôvodne nevšimol, že išlo o prerušovaný sex... ja osobne si myslím, že riziko otehotnenia pri prerušovanom sexe je vtedy, keď je napr. muž opitý alebo má málo sexu a ide tam dole doslova vybuchnúť... vtedy si to muži nevedia ustrážiť. Ale keď chlap často sexuje resp. masturbuje, tak si podľa môjho názoru vie úplne bez problémov dať pozor bez následkov. Je to ale môj subjektívny názor, založený len na vlastných skúsenostiach a pozorovaní okolia (moji švagrovci po prerušovanej súloži otehotneli)

vanilkovazmrzka
23. júl 2023

Ak si ochotnanana akceptovat riziko, ze budes tehotna, ktore je urcite vyssie ako keby si si dala tabletku, tak si ju nedavaj.

Ja by som si ju uz nedala, kedze viem, co mi to spravilo, a uz by som to nechcela, ale tak ja by som si v pripade otehotnenia povedala ok, asi to tak ma byt :D

lindous
23. júl 2023

Riziko je nízke, ale nikdy nevieš či to malé percento nebudeš zrovna ty... my tiež fungujeme prerušovane, ale s tým, že ak by niečo, je to v poriadku a zvládneme to, lebo nebolo by to ani prvé, ani posledné bábo čo vzniklo takto...

zelenakobyla123
23. júl 2023

@marseillefan spermie sa ale neuvoľňujú iba počas vyvrcholenia, ale môžu sa aj počas celého sexu. Preto je úspešnosť prerušovanej súlože niekde medzi 60-70%

marseillefan
23. júl 2023

@zelenakobyla123 to je teória, ale mne sa to v praxi nikdy nestalo... ako už spomínam, fungujeme tak 8 rokov, keby tá pravdepodobnosť bola 60-70%, tak už máme 5 detí viac, lebo zasa keď sme otehotnieť chceli, tak sa vždy podarilo hneď pri prvom cykle. Možno ak muž nemá sex týždeň, či mesiac, tak má aj predejakuláciu, aj v noci má polúcie.

nevenka
23. júl 2023

@marseillefan my sme na tom takto cca 20 rokov, sice mame 4 deti, ale prve dve uplne chcene a dalsie 2 sice neplanovane, ale iba zo sexu naplno pred ovulaciou, ked sme si mysleli, ze este je daleko, nikdy nie z prerusovaneho. A prerusovane sme isli aj cez ovulaciu.