Mám prestať brať antikoncepciu?

6. apr 2023

zacala som brat hak kvoli pleti, mala som akne aj napriek vyssiemu veku. spoznala som fajn muza, podla mojich predstav,povedala som mu, ze hak beriem, stretavame sa, bavili sme sa aj o rodine do buducna...on by chcel dieta o sest, sedem rokov, ja by som uz aj teraz, max styri roky...viem vsak, ze ak by bolo, bol by rad ...zaroven co mam v okoli zname, ak boli v podobnej situacii, tak im vztah vysiel, ked sa podarilo...nevadi mi zatial brat hak, ale cez moj vek sa s tym uz vnutorne nestotoznujem, lebo by som chcela mat aspon pocit, ze sa podarit moze ...dieta by som zvladla vychovat aj sama, ale opat hovorim, tu by to nebolo nutne, on by bol rad...vsade v praci pocuvam, neboj podari sa ani nevies ako, no nepodari sa...
mam po 30tke, hak mi nerobi dobre, mavam migreny...brat ju este nejaky cas a potom mu oznamit, ze mi nerobi dobre a snazit sa chranit inak alebo ju prestat brat uz teraz? tym, ze sme s nim hovorili o tom, ze este neplanujeme mala by som horsi pocit povedat mu, ze chranme sa inak, nechcem to brat...aj by som sa viac bala otehotniet, kedze viem, ze on sa na to neciti, brala by som si to za vinu, ze ved som sa prestala chranit...na dtuhu stranu, nikdy predtym som hak nebrala a neotehotnela som...s nim mam vsak pocit, ze by sa to podarilo hned a popravde ma aj mrzi, ze som to brat vobec zacala...zaroven, ak to necham na planovanie, budem brat hak do 40tky a to tiez nechcem...

januska12323
6. apr 2023

Hak by som zmenila už teraz keď ti nerobí dobre, sú rôzne možnosti. A dieťa plánuj až keď si budeš istá partnerom nie preto, že by si chcela len ty.

janinah
6. apr 2023

Je to tvoje telo.Nikdy som hák nebrala.lebo to považujem za neprirodzene a škodlivé.Chce to rozhovor.lebo momentálne chcete každý niečo iné.

andrea_82
6. apr 2023

keby som bola chlap a ty by si vysadila HAK a nepovedala mi o tom, tak by som to brala ako podraz. Nikdy by som to chlapovi neurobila. Ak má robiť deti, mal by o tom vedieť a nie aby si sa ty spoliehala na to, že veď on bude vlastne nakoniec rád.

h2
6. apr 2023

Keď ti HAK nerobí dobre, tak ju neber. Čo je to za nezmysel, brať ju, keď ti spôsobuje migrény? Ale ak si dotyčného len nedávno spoznala, tak ísť si hneď robiť dieťa ti tiež neodporúčam, hlavne, keď ste o tom hovorili a on ešte nechce. Povedz mu, že s HAK končíš so zdravotných dôvodov, takže sa budete musieť chrániť ináč.

domkakvet
6. apr 2023

Antikoncepciu by som nikdy nebrala, robi v tele neporiadok a jemu by som povedala, ze to nebudem uzivat ak sa mu nepaci jeho problem.

kristie571
6. apr 2023

Ak ti nerobi dobre, povedz mu o tom a vysad ju, je to sialeny bordel pre telo, je mnoho dalsich sposobov ako sa chranit.. Nikdy by som ju dobrovolne nebrala.
On by by ta v tom mal pochopit a suhlasit s tym ze sa budete chranit inac. Ak nepochopi lepsie mu vysvetli, co to so zenskym telom robi, ak to aj tak nepochopi, tak.. ja osobne by som takeho partnera nechcela..

autor
6. apr 2023

@andrea_82 nikde som nenapisala, ze by som mu o tom nepovedala...

xeonela
6. apr 2023

tak to je skutocne len na tebe. ja osobne som HAK brala uz ako 17 rovna kvoli pleti a fakt mi pomohla, to akoze musim povedat, ze hej. ale potom som ju vysadila, lebo mi celkovo nerobila dobre.

autor
6. apr 2023

@h2 ano, inac...nikdy predtym sa mi to nepodarilo, ale je pravda, ze ak by som to nebrala bola by vacsia sanca...no aspon rok dva by som nechcela otehotniet

autor
6. apr 2023

@xeonela aj ja vidim zmeny, mozem zjest aj celu velku cokoladu a nemam vyrazku a mam krasnu plet, hustejsie, ziarivejsie vlasy, pekne nechty a hoci mam vacsie chute, nepriberam, ale vek mam vysoky....otehotnela si potom po vysadeni vpohode, ci este nemate/neplanujete dieta?

autor
6. apr 2023

@kristie571 on to odo mna nechcel, ja som mu povedala, ze osm to zacala brat kvoli pleti a teda chranit sa inak nemusime, je to zaroven pohodlnejsie

loliku
6. apr 2023

Mozno zamenit za inu.... ak nechces ju neber, dost mozne ze po par masiacoch ju zacnes brat opat..neviem ako to funguje, ked prestanes brat ci sa ti akne nevrati ale ked nechces 2roky otehotniet ja by som este 2 roky brala, inak planovat si dieta za 7rokov to je riadne daleko, ak mas 30 partner este mozno starsi 😳 je pravda ze sa nemusi potom hned podarit ... ale v kazdom pripade by som si musela byt ista partnerom...nejako sa vztah musi posuvat, ja som stara skola cize svadba, byvanie....

barborachors
6. apr 2023

daj si zmrazit vajicka a zmeň značku hak a mas po probléme