Mám ovuláciu počas užívania HAK?

25. máj 2021

Ahojte,

dúfam, že ma tu hneď neukameňujete, akú sprostosť ss pýtam, ale chcem sa spýtať, mali ste ovuláciu pri užívaní HAK? Z logiky veci mi totiž vychádza, že by som ju mať nemala a ja ju stále mám.

Dikičko.

lllenuli
25. máj 2021

Nie nemala by si ju mat...a podľa čoho usudzuješ, že ju máš?

autor
25. máj 2021

@lllenuli mávala som vždy bolestivú ovuláciu, aj pred užívaním HAK, v tom období som vždy bola nafúknutá, vyhádzala sa mi pleť, boleli prsia, mala som hustejší výtok a neprestalo to s užívaním HAK (9 mesiacov). Nešli mi to už dlhšie do hlavy, že sa stále cítim rovnako, spravila som si zo záujmu ovulačný test a bol pozitívny. Tabletky beriem ako mám, nevynechala som zatiaľ ani jednu, nerozumiem, čím to môže byť.

lllenuli
25. máj 2021

To je zaujímavé...a pod pozitívnym testom myslíš že si mala testovaciu čiarku rovnako silnú alebo silnejšiu než kontrolnú? (Pre istotu)....ale ak to fakt je tak, tak to treba riešiť s gynekológom, asi to u teba nefunguje ako ma....ja som pri tabletkách nemala pocit nejakého “cyklu”, vždy len prišiel menzes a to bolo všetko

autor
25. máj 2021

@lllenuli dve rovnako tmavé. Gynekológ o tom vie, pretože na poslednej prehliadke komentoval množstvo malých folikulov v mojich vaječníkoch a usmieval sa popod nos. No ja dúfam, že si môj pán doktor nezaumienil, že už je pre mňa čas na bábätko, keďže sa ma od tabletiek snažil prehovoriť a potom mi povedal, že k môjmu veku mi predpisuje nejakú nízkohormonálnu antiku.

lllenuli
25. máj 2021

No teda...žasnem...ale to to potom úplne zbytočne berieš 😳 no ani neviem čo ti poradiť, jedine dať pekne rozhovor s gynekológom aby ti predpísal niečo čo aj bude fungovať alebo ísť k inému...ale ešte som o tomto nepočula fakt

autor
25. máj 2021

Áno, veď preto som sa rozhodla spýtať tu. Človek do seba pchá chémiu a ešte nakoniec otehotnie

janetinka27
25. máj 2021

ano,mozes mat ovulaciu. a moze dojst aj k oplodneniu,ale vajicko sa nema kde uchytit.preto sa hovori,ze antikoncepcia ma mozny abortivny ucinok.zavisi aj od typu antikoncepcie,nefunguju vsetky na rovnakom principe.

any_soj
25. máj 2021

Každá hormonálna antikoncepcia v súčasnosti na trhu má niekoľko účinkov. Jeden je zabrániť ovulácií, ďalej znepriechodniť hlien pre spermie a ďalej potratový účinok (zmení výstrelky maternice, aby sa embryo nemohlo kvalitne uhniezdit. Čím menej je antikoncepcia agresivna k organizmu, hormonálnej cyklu, tým slabší je antiovulačny a silnejší potratový účinok (prvé hormonalky mali len protiovulačný, ale mali tak silné vedľajšie účinky, že to veľmi ženy nechceli jesť). Plus každé telo reaguje na dávku hormónov trochu ináč intenzivne. Čiže to, čo opisujes, možno nie je až také zriedkavé, len ty to máš odsledovane.

anonym00000
1. jún 2022

Ako si vtedy dopadla?

janka_01
7. okt 2022

@any_soj užívam antikoncepciu pol roka a od včera cítim bolesť na pravej strane panvy, aj pri chôdzi mám pocit, že ma bolí upon a panva. Niekedy ma tam a j pichne. Bojím sa že to je ovulácia, ovulačne testy mám negatívne. Nikdy sa mi to pri užívaní antikoncepcie nestalo. Môže to byť ovulacia?

any_soj
7. okt 2022

@janka_01 mimo užívania antikoncepcie mavas pri ovulácii takéto bolesti?

janka_01
7. okt 2022

@any_soj nie nemávam vôbec, spustilo sa mi to včera po namáhavej a dlhej chôdzi, tá bolesť ide ako keby z lonovej kosti, pretože to boli aj pri chôdzi teda ako keby tá kosť. Podbruško má vôbec nebolí

janka_01
7. okt 2022

@any_soj prípadne ak bola občas "bolestivá ovulacia"tak som ju cítila v podbrušku a nie pri lonovej kosti

any_soj
7. okt 2022

@janka_01 no tak si si včera niečo presilila... Snáď nie pruh. Ak to neprejde, smer doktor...

janka_01
9. okt 2022

@any_soj prešlo to, tak snáď bude všetko ok