Mám opäť začať brať hormonálnu antikoncepciu?

27. jún 2024

Ahojte dievčatá začnem asi takto ze som 5 rokov brala hak vsetko bez problémov. No po 5 rokoch moja antikoncepcia začala byť nedostupná a tak mi dr predpísala inú- maitalon. Po 2 týždňoch užívania som začala pociťovať dychavicnost pri akejkoľvek malej námahe som sa zadychavala tak mi ju dr kázala okamzite vysadiť poposielala ma na cievne ATD z cievneho som šla na plucne kde mi bola zistená astma čiže pravdepodobne HAK nebola problém môjho problému.. lenže. Keď som ju vtedy vysadila už som si ju ďalej nenapadila a po 2 mesiacoch sa mi brutálne zhoršila plet hlavne v oblasti sánky a vlasy mi strašne padajú a to hovorím naozaj že strasne . Skúšala som všelijaké colageny Vellenu . Colagen my cycle. Nasadila som si zinok pupalku . Dokonca som začala konzumovať aj Macu a pijem zihlavovy caj na prečistenie organizmu.. no výsledky zatiaľ žiadne kožná mi predpísala masticku ktorá mi vôbec nepomohla a sama povedala ze hormonálne akne sa lieči veeeelmi ťažko ale pre ňu to není až také hrozne aby mi predpísala Roaccutane 🙈.. proste o 5 dni mam dostat svoje dni a rozmýšľam ze zavolám dr nech mi opäť predpise HAK aby som na tén prvý deň ms znovu začala... len sa neviem rozhodnúť ci ísť opäť do toho a vysadiť ju až keď budem chcieť mať babo a dúfať ze potom budem mat peknú tvar z tehotenstva . Zažil tu niekto niečo podobné? Hejty si nechajte nechce sa mi na noc hádať.. skôr potrebujem poradiť.. ĎAKUJEM❤️

kikusenka1
27. jún 2024

Ja som nemala problémy s pletou nikdy ale urcite by som si nasadila HAK ak chceš ale povedz dr ze ta trápi problém s pleťou pretože niektoré HAK to nenapravia

vanilkovazmrzka
27. jún 2024

Velmi mi je smutno ze lekari vobec ani len neskusia hladat priciny tej hormonalnej nerovnovahy.. drbnu hak, problem odsunuty zase do momentu kym ju vysadis a vybavenô…

autor
27. jún 2024

@vanilkovazmrzka veru to je tak ale človek je rád aj za to malo za tu HAK že ak pomôže..

autor
27. jún 2024

@kikusenka1 ved ona vie vravela som jej nedávno som bola na preventívnej tiež povedala ze to není až také hrozne ale pre mňa to je hrozne už to co mam keďže na toto nesom zvyknutá.

kikusenka1
27. jún 2024

@autor chapem ta. Tak si ju nasad a hotovo

hopsas
27. jún 2024

S tvojim organizmom očividne niečo nie je v poriadku a ty nehľadáš príčinu ale chces si urobiť z hormonálneho
lieku peknú tvár? Baby baby ja sa fakt niekedy nestačím čudovať

butterflyeffect
27. jún 2024

Ja ked som bravala HAK zle som znasla tabletky, vtedy mi predpisal doktor naplaste, ze maju nizsie hladiny hormonov a tym ze ju mas cely den tak sa uvolnuju postupne a nie tak ako pri tabletkach narazovo… pripadne ak ti predosla sedela a tato nie nech ti kusi napisat inu ved tolko ich je roznych a mozno na inu tak nebudes reagovat…

autor
28. jún 2024

@hopsas ved píšem že sa snažím čítala som si študovala všeličo co by mi mohlo pomôcť som si pobjednavala prešla som dokonca na drahšie kozmetiku ktorá má mesačne vyjde na 70euro len kozmetika na plet to nepočítam ošetrenie u kozmetičky a veci ktore som si poobjednavala predtym tie kolageny ma vysli cez 80e u koznej 40e plus 25e mastička ale nič nezaberá a akože pardon nemienim zo seba robiť testovacieho králika 🙈

lenkalienka321
28. jún 2024

Ešte by som skúsila vysadiť mlieko komplet a po mesiaci uvidíš, či nebude zlepšenie.

autor
28. jún 2024

@lenkalienka321 skúsim aj keď mlieko pijem jedine v káve a to je 2x do dňa.. jogurty nejem syr raz za čas ani sladkosti žiadne vôbec absolútne..

luccija
28. jún 2024

Nie, kvôli pleti by som nebrala atk

lenkalienka321
28. jún 2024

No mne osobne pomohlo iba úplne vysadenie mlieka a neskôr som k tomu pridala aj vylúčenie sladkého. A kavu som nahradila zelenym cajom. Viem, je to veelmi ťažké, ale nikdy som nemala takú krásnu pleť☺️

autor
28. jún 2024

@lenkalienka321 ako hovorím ja sladké nejem vôbec nakoľko som aktívny bežec zdravo a vyvážené sa stravujem ale teda bez tej kávy neprežijem 🤣

beata_k
28. jún 2024

Ano dala by som si predpisat. Ak trpis hormonalnou nerovnovahou tak to je jedine riesenie a mlieko s tym nic nema. Mnoho zien trpi nerovnovahou a nic im nie je. Len ich telo produkuje vela/malo hormonu. To ako keby si ludom so stitnou zlazou poradila nepit mlieko ale zihlavovy caj.

lenkalienka321
28. jún 2024

Jaj, to som si aj ja myslela, pri 3 malých deťoch, že bez kávy to nedám☺️ Ale tak, keď nejdete sladké, ani mlieko, musí byť niečo iné, čo Vám škodí, čo narušuje hormonálnu rovnováhu a spôsobuje zápal v tele. Každý má ine trávenie a iné veci mu skodia. Ale Roacuttane neodporúčam, brala som ho, ale doteraz to ľutujem. Privodila som si doživotný ekzem, ktorý kožná označila za autoimunný, a držím ho v sachu len vďaka strave. Ozýva sa len keď ochoriem, alebo som v strese. Držím palce🤞

autor
28. jún 2024

@lenkalienka321 čiže ak ste ho brali znamená ze aj vy ste mali problém s akne v oblasti sánky? Co vam pomohlo?

lenkalienka321
28. jún 2024

Neviem, koľko máte rokov, ale mne sa to celkovo zlepšilo po 25 -ke. HAK som napr. brala len pár mesiacov ( lebo kamoška z toho dostala trombozu a skončila v nemocnici), tak som sa aj ja zľakla. Po vysadení nastala hormonálna burka, pár mesiacov som sa dávala dokopy. Jedine, čo mi vždy pomáhalo bez vedľajších účinkov bola strava bez sladkostí, kľud, vnútorná pohoda. Vyhýbať sa aj alkoholu a všetkým výkyvom. Po deťoch sa mi to tiež vždy zlepsilo. Ale stále sa obcas objaví. Žiaľ, keď je genetická predispozícia na ťažšie akne, človek si musí dávať pozor zvyšok aktívneho života. Možno keď budem stará babka, tak úplne zmiznú.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka1993
29. jún 2024

Ja beriem maitalon a jediný nežiadúci účinok je že som viac podráždená. Ale uvedomujem si to a hoci vo mne vrie nedávam to najavo. No deje sa to tak cca týždeň pred tým ako pauzu.

autor
2. júl 2024

Nechcem to zarieknuť baby ale 9 dni užívam Macu peruansku a ja normálne vidím zmeny v tvári..

autor
2. júl 2024

A dokonca som dostala MS skôr o 2 dni tak neviem ci je to tým.. mala som cyklus po vysadeni jak 32-33 dni fakt som nikdy nemala skor a teraz prišla na 30 den