Mám 16 rokov, beriem antikoncepciu a už 15. deň špiním

4. sep 2020

dobrý deň mam 16 rokov a beriem antikoncepciu na úpravu cyklu lenže mam problem už 15ty deň krvácam špinim...to je poriadku a ešte sa to úpravi alebo mam ist svojej doktorke?
Antikoncepciu som začala brat tento mesiac

katkakovac
4. sep 2020

Zavolaj svojej lekarke. Tak ti odpovie na to najlepsie, ci je to v poriadku. Po nasadeni antikoncepcie ale dochadza k hormonalnym zmenam a niekdy sposobuje aj spinenie, obcas aj mierne krvacanie mimo cyklu. Pri dlhodobyvh problemoch je vzdy dobre konzultovat to s lekarom, ktory najlepsie pozna tvoj zdravotny stav.

autor
4. sep 2020

@katkakovac 7 som mala svoju svoju menštruáciu potom mierne ružový výtok a tieto tri dni krvácam..skúsim počkať prvy mesiac a potom jej skusim Zavolat či to nebude hormonmi

katkakovac
4. sep 2020

Ale co si, vsak jej zavolaj hned. Na to je to tvoja lekarka. Nemas sa za co hanbit. Zeny tam pravodelne volaju a riesia svoje problemy, lekar to absolutne neriesi, ze toto bolo zbytocne. Ak tam je nejaky problem a antikoncepcia ti nesadla, tak budes cakat mesiac kym ti ju zmenia? A potom sa ti rozhadze cyklus a budes sa trapit dalsieho pol roka? Kazda antikoncepcia ma ine mnozstvo a druh hormonov. Neexistuje antikoncepcia, ktora je univerzalna. Niekomu sadne, niekomu nie. Ak mam problemy, volam lekarovi.

kristiii
4. sep 2020

Ja som pri jednej antike špinila celý prvý mesiac. Po ďalšej menštruácii už to bolo ok. Prečítaj si pribalovy leták, či to nie je v NU.

queen_el
4. sep 2020

Antikoncepcia ti ale neupraví cyklus. To sa iba zdá, je to umelo nastavené. Akonáhle ju vysadíš a vráti sa ti tvoj cyklus, bude tak isto rozhádzaný, ak nie viac (zrejme ti ani nesadli tie tabletky podľa toho, čo píšeš). Ja viem, že lekári považujú antikoncepciu za "liek na všetko", ale nie je to tak, len aby si vedela.

slapina
4. sep 2020

Radšej by som zavolala doktorke, budeš aj kludnejšia a aj keď je náhodou niečo zlé, tak sa na to hneď príde.

dominka63
4. sep 2020

Ja som mala tiež tak a upravilo sa to

a_nn_a
4. sep 2020

Ideálne je ísť ku lekárke. Problém závisí od druhu HAK, značky a pod. Každopádne v 16 treba prehodnotiť, či je HAK dobrou metódou. Menštruácia počas brania HAK nie je “pravá” menštruácia....

janinah
4. sep 2020

na úpravu cyklu?dúfam,že ti porobila aj dáke odbery,horm. profil,sono...a že necapla rovno HAK 16ročnej....a nečakaj,volaj

autor
5. sep 2020

@slapina a som chhranena aj keby mi tie tabletky nesadli? 🤔 či sa mam aj nejako chrániť keďže ich beriem ako aj ochranu

iwesska
5. sep 2020

Ja by som ti radila sa chranit inak ako HAK. Nie su to lentilky a vo vyvoji ti to moze sposobit vazne zdrav.problemy.
Ja som ju brala az v 18r. zo zdrav.dovodov a po par mesiacoch uzivania som mala hodnoty v krvi smerujuce k tromboze. Okamzite som to vysadila a viac som sa HAK nedotkla a svoje problemy riesila inak.

marvin1234
5. sep 2020

Mne takto doktorka v 18 upravovala antikou cyklus a vzniklo z toho poliekove pcos...😐

puklica13
5. sep 2020

Jezkove oci..v 16tich brat HAK na upravu cyklu? Neviem kto je vacsi idiot ..ci doktor ci niekto iny...aspon uprimne napis, ze sexujes, vlastne to si potom priznala..mimochodom, kvoli nejakemu chlapovi co si nechce natiahnut kondom si nicis zdravie.potom ked budes v 30tke riesit 3ti x umele oplodnenie alebo ine problemy, si na neho spomen ci to stalo za to

autor
5. sep 2020

@puklica13 mala som aj silnú menštruáciu bolesti akné..a nasadil mi antiku vlastne s toho dôvodu keďže partner aja si dávame pozor..len to krvácanie a bolesť brucha.. Antikoncepciu som chcela brat len pol roka..ale vysadim ju bojím sa o svoje zdravé a s partnerom sa budeme chrániť inou formou len sa bojím že som neni chránená ked tie tabletky mi nesadli....môj gynegolog ordinuje pondelok zbehnem tam osobne

puklica13
5. sep 2020

Predo mnou sa obhajovat nemusis, moje zdravie to chvalabohu nie je

nevestamary
5. sep 2020

Tiež som brala antikoncepciu v 16tich, a deti mám. Radiť sa treba s doktormi a nenechať sa znechucovat anonymnymi osobami.

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
uzanka16
5. sep 2020

@didaa normálka, mam 31, a tiež som v takom veku mala sex a co teraz, neporušuje zákon.

kristiii
5. sep 2020

Zase sa tu ozvali samé odborníčky na zdravie, ktoré keď autorka náhodou otehotnie, tak sa stavím, že minimálne polovica z nich jej napíše, aká bola sprostá, že si nedávala pozor.

autor
6. sep 2020

Každý ma svoj nazor na antikoncepciu niekto si snou zažil peklo niekto dobre skusenosti 🙂 každá z vás ma pravdu nechcem mať dieťa mladom veku
Ďakujem každému za odpovede som vďačná že ste mi odpísali ohľadom môjho problému už nekrvacam..

lululucy
6. sep 2020

Ja som tiez mala spinenie ked som zacala brat antikoncepciu

veronika180384
13. okt 2020

Špinenie môže byť OK, hlavne prvý mesiac. Telo si musí zvyknúť na dávku hormónov. Ja som užívala 7 rokov Belaru, na šťastie bez akýkoľvek problémov. Neskôr som ju vysadila, lebo som nemala partnera. Potom som si našla a teraz máme 4 mesačné bábo počaté prirodzene. Samozrejme, že HAK nie je úplne najzdravšia vec na svete, ale každé telo je iné. Poznám kopu žien, ktoré otehotneli takmer ihneď po vysadení HAK.

autor
14. okt 2020

@veronika180384 už je to pohode telo si zvyklo na antikoncepciu ☺